Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Sta je tako? Da je napadao Milicu, a ona je njegova? Znaci napada svoje, a sada napada Proglas. Ok.

Kako sprečiti razvodnjavanje protesta?
Očigledno je da je cilj vlasti da odugovlači u nedogled i da ponavlja da su svi zahtevi ispunjeni.
Da.
Studenti su doneli mogucnost da se stvori drzava s manje korupcije, ali pitanje je da celokupno drustvo ima snagu za promenu.
To cemo uskoro saznati.

Radikalizacija. Primeri su autokomanda i NS.
Sta je tu bilo radikalno? Skupovi su bili veliki, ali ni u cemu nisu uticali na korumpirani drzavni aparat. Opozicija je prestala sa svojim blokadama opstina, sudova i policije. I to je katastrofalna greska. A oni imaju imunitet i niko im nista ne moze. Svaki dan bez tenzije ojacava ponovo Hulju.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
24h je radikalno duže od 15 minuta.
Da, ali niigde nije doslo do paralize drzave zbog toga.
Te setnje i manifestacije, cak i velicanstvene, ne mogu da ugroze Hulju.
Nije li to jasno od Ribnikara?

Ici ce na izbore sa strasno kratkim rokom za kampanju. Na tim izborima ce pobediti jer prakticno nece imati sposobne prottivnike. Igrace match sa politickim invalidima. Ne zuri mu se jer je zakljucio da vreme radi za njega.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да би најкасније за 10 до 12 дана требало да се констатује оставка Владе, па ће од 17. или 18. фебруара почети да тече рок за формирање нове Владе или за нове изборе.​

Вучић је навео да би то значило да морамо добити нову Владу до 19. или 20. марта, а у супротном ћемо почетком маја ићи на изборе.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Te setnje i manifestacije, cak i velicanstvene, ne mogu da ugroze Hulju.
Nije li to jasno od Ribnikara?
Def. radikalizacija mora da raste dalje postepeno. To omogućava pokretu da drži inicijativu i diktira događaje. To omogućava medijsku prisutnost, mobiliše i druge društvene grupe i barem jedan deo ljudi prebacuje i smanjuje mu rejting.

(To nismo imali 2023.)

E sad, mislim da rejting nije primaran pošto izbore kradu lopatama. Nemam rešenje, ali sam siguran da prvi pasus stoji.

To mogu samo sankcije NIS-u da postignu.
Počinjem da mislim da je to trenutno jedini spas za pobunu.

Predlog za odlaganje sankcija me je samo uverio da niko u vladi nema pojma šta da radi i da se bližimo najgorem scenariju (po njih)

Slusaj ovog bisera, 24-casovna blokada najvecih saobracajnica u dva grada nije radikalizacija. :D Majore, smanji mu platu za ovaj mesec, odao se, radi protiv cilja.

Radikalizacija je na sve strane. Ustali penzioneri. Ustao EPS. Ustao GSP. Ustale i najmanje opstine od po 2000 stanovnika. Ustali mucenici koji imaju penziju 80 evra i napusavaju predmetnu instituciju jasno. Ustali ucenjeni i nece da idu na mitinge. Cak i policajci su krenuli da potpisuju podrsku studentima. Talas samo raste, i jos ce da raste.

Pad mafije nije pitanje, pitanje je kada. I da li smo kao narod spremni da progutamo par gorkih kasika, ali da ne dozvolimo da naprave dilove i izmigolje se, kao ovi prethodni.

Slusaj ovog bisera, 24-casovna blokada najvecih saobracajnica u dva grada nije radikalizacija. :D Majore, smanji mu platu za ovaj mesec, odao se, radi protiv cilja.

Radikalizacija je na sve strane. Ustali penzioneri. Ustao EPS. Ustao GSP. Ustale i najmanje opstine od po 2000 stanovnika. Ustali mucenici koji imaju penziju 80 evra i napusavaju predmetnu instituciju jasno. Ustali ucenjeni i nece da idu na mitinge. Cak i policajci su krenuli da potpisuju podrsku studentima. Talas samo raste, i jos ce da raste.

Pad mafije nije pitanje, pitanje je kada. I da li smo kao narod spremni da progutamo par gorkih kasika, ali da ne dozvolimo da naprave dilove i izmigolje se, kao ovi prethodni.
Ti prethodni su isti ovi sad. Otmica države je zacementirana 2003.

24h je radikalno duže od 15 minuta.
U pravu je MC ovde. Iako ću posle zažaliti što sam ovo napisao, jer on svaku negativnu /ne-radosnu poruku i činjenicu multiplicira 10 puta pa oko toga izgradi narativ da je sve uzalud i izgubljeno.

Elem, Autokomanda je bila super ali je trebalo da bude uvertira i generalna proba za nove, sledeće još veće i još efikasnije blokade.

Ali... mislim vidimo svi...

Ma najbitnije je da su najureni oni zli Kesići, Obućine, Ivanovići i Bjelogrlići. I ona odvratna, grozna, glupa Ivanka Popović.

Čekamo da se jave sledeći kandidati za predvodnike protesta i za buduće vlade, pa da i njih otkačimo. Odnosno otkačE.

Poslednja izmena:
Pa nije Ivanka bila govornik, nisam to ni mislio da kažem. 🙂 Ali je ona deo zloglasnog Proglasa, tako da je bilo više puta reči da (nekima) ni ona nije poželjna na protestima, niti dostojna za novu vladu.

Mora neki Isus ili Sveti Sava ili tako neko.

Pa nije Ivanka bila govornik, nisam to ni mislio da kažem. 🙂 Ali je ona deo zloglasnog Proglasa, tako da je bilo više puta reči da (nekima) ni ona nije poželjna na protestima, niti dostojna za novu vladu.
Sve je jasno. To im je prvo bušenje koje je donekle prošlo, ali čak ni to nije uspelo skroz za evo 3 meseca.

Aaa misliš na one Antićeve debile i tako to?
Pa slažem se, ali bojim se da se to prenelo i na druge ljude koji nisu Antićevi (ilii SNSovi) ali su progutali tu udicu.

Evo na poslu slušam lika koji je do skora tolerisao proteste, kako mu je sad preselo zbog groznog plaćenika Kesića.

A drugi kaže kako je sve gotovo jer je došao zli Proglas i hteo da preotme. Kaže bila i Marinika. Ja reko pa bila je kao građanin. On kaže ne ne, ne sme da bude na protestu ni kao građanin. Reko ok, kako god, briga me više. Umoran sam od srpske gluposti.

Zato sam ja i pi..eo ovde na forumu kad su za vikend bile te podele i kukumavčine, jer sam znao kako će to da se proširi, a sve zato što nekolicina Teletabisa čeka Isusa da bi mu dali megafon ili mesto u budućoj vladi. Sad sam već u fazonu ma nek bude kako bude, ako neko voli da bude debil, neka bude.

Protesti ne smeju da budu politicki.
Alo majstore (sto bi rekao nas predsednik), a sta onda da budu ?
Neko video Mariniku i Djilasa u gomili, evo odmah gomila dezurnih kriticara.
Opet, drugi dezurni kriticari histerisu pa gde je opozicija, nema ih nigde, hoce da se slepa na studente i da uzme vlast iz fotelje.
Alo majstori (opet nas predsednik), ajd se dogovorite.

Protesti ne smeju da budu politicki.
Alo majstore (sto bi rekao nas predsednik), a sta onda da budu ?
Neko video Mariniku i Djilasa u gomili, evo odmah gomila dezurnih kriticara.
Opet, drugi dezurni kriticari histerisu pa gde je opozicija, nema ih nigde, hoce da se slepa na studente i da uzme vlast iz fotelje.
Alo majstori (opet nas predsednik), ajd se dogovorite.
Jednostavno je.

Prvo, presmesno je kukanje da se bezi od politike i gotovo uvek pozivanje na Proglas, a oni su ti koji prvi beze od politike.

Studenti da udju u politiku, studenti da se slepaju uz stranke, studenti da idu na izbore... a Proglas niti je uz neku stranku zvanicno, niti izlazi na izbore.

Dakle, nek Proglas postane politicka stranka i ne krije se vise. I onda dalje nek oni i svi ostali rade na ujedinjenju.

Studenti su studenti, imaju jasne zahteve i jasno su se ogradili od svih. Bore se za svoje zahteve i imaju svoj nacin borbe. Pratimo ih i podrzavamo. Uspesni su i pobednicka taktika se ne menja.

Politicari, ajmo ujedinjenje, programi, kandidati.

Nije se maklo dalje od DS-a i Zajedno.

Proglas nek prica sa SSP, DS, Kreni-Promeni... sta se ceka?

Mene zanima ujedinjenja i jaka opozicija. Sta se ceka?

Ponovicu listu, vidi sta ih je, a jasno je da narod hoce jednu ili dve liste. Manite se studenata, kakve veze studenti imaju sto svi ovi nisu zajedno, nemaju kvalitetne programe i kandidate?

SSP (Đilas)
NPS (Aleksić)
ZLF (Lazović-Ðorđević)
SRCE (Ponoš)
Veliko okupljanje ((DS (Milivojević) i Zajedno (Zelenović/Stojković))
Ekološki ustanak (Ćuta)
PSG (Grbović)
NLS (Parandilović)
NDSS (Jovanović)
POKS (Mihailović)
Dveri (Kostić)
SDS (Tadić)
DJB (Radulović)
Kreni-Promeni (Manojlović)
ProGlas (?)
Nacionalna snaga (Štimac)
Srpski glas (Lompar)
Ljubav, vera, nada (Šarović)
SviĆe (Bjelić/Ristić)
Solidarnost (Ješić)
BRAVO (Pogačar)
Stav (Đorđević)
LSV (Kostreš)
Budi heroj (Bačulov)
Lokalni front (Voštinić)
PODES (Milić)
Ne damo Jadar (Petković/Kokanović)
Marš sa Drine (Novaković)
Eko straža (Simišić)

Inace, ja ukucam gore u pretrazivac ,,ivanka popovic" i ne vidim da je iko ista protiv nje na forumu rekao, vidim samo ljude koji se macuju sami sa sobom.

Nadam se da cemo napraviti jedan istinski korak napred i raskrstiti sa karijernim politicarima i stranackim zaposljavanjem na najvisim pozicijama.

Koncept je prost-studentska stranka bi obrisala pod sa svima, na bilo kojim izborima. Plenumi biraju ministre i direktore javnih preduzeca. Ko zeli da se kandiduje, nek dostavi CV.

U pravu je MC ovde. Iako ću posle zažaliti što sam ovo napisao, jer on svaku negativnu /ne-radosnu poruku i činjenicu multiplicira 10 puta pa oko toga izgradi narativ da je sve uzalud i izgubljeno.

Elem, Autokomanda je bila super ali je trebalo da bude uvertira i generalna proba za nove, sledeće još veće i još efikasnije blokade.

Ali... mislim vidimo svi...
Autokomanda i sve ostalo pre toga je bila dovoljno mocna da natera vlast da objavi, samostalno, crno na belo, da je bas ona, kao investitor i to bas Vucic, kao predsednik, svecano otvorio objekat koji je bio u statusu gradilista, bez upotrebne dozvole. Investitor za to odgovara krivicno cak i kada nema nikakvih posledica.

Samo korak po korak. Ne moze odjednom. Korak po korak dok ne bude bilo nazad. Kada bude kristalno jasno svima da nema teoretske sanse da najvece glave ne budu osudjene na dvocifrene robije. I tu se lomi-naredjuju da ih policija i vojska stite silom. A onda sledi otkaz poslusnosti, nadam se, bez nasilja.

Vrh