Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Smešna mi je ideja da vlast nema interes da laže o broju stradalih i povređenih :) pa to je jedina bitna informacija u celoj ovoj priči.

Da je nadstrešnica pala u toku noći i da niko nije stradao, i njihova reakcija i reakcija građana bi bila sasvim drugačija. Sklonili bi beton, sazidali bi novu nadstrešnicu i kao da se ništa nije desilo.

Naučili su od julskih protesta da za vreme krize moraju da hodaju po jajima kako ne bi izazvali inicijalni bes mase.

Sada kupuju vreme dok smisle sledeće krizu jer znaju da će pažnja javnosti vremenom da popusti.
Zar onda nisu mogli da kazu da nema poginulih kad vec mogu sa 30 da spuste na 14? Ili ima 2 poginula i onda kako su to neki albanci i koji su proterivali Srbe, sta ih kosta? Mislim kad vec mogu da sakriju 17 ljudi, zasto ne bi mogli i ostale price da fabrikuju?
I tako opet naprave samo novu nadstresnicu i to je to.
Valjda postoje porodice tih ostalih koji su poginuli, nisu poginuli pingvini.

Valjda bi te porodice negde isplivale sa pricom da njihovog rodjaka nema u spisku poginulih koji je objavljen. Opozicija bi ih docekala kao jutarnje sunce. Ali tih ljudi nema.

Poslednja izmena:
Мало ко нажалост. Ја се сећам добро, ишао сам као волонтер након повлачења ударног таласа у Макиш у базу Београд вода да би нас водили код Пиромана да ређамо џакове испод колосека пруге ТЕНТ која је висила пошто је поток Елав толико нарастао да је однео сав туцаник. Њихови мајстори су ми причали како су већ годинама пријављивали кварове на неким пумпама у црпним станицама али надлежне шефове то није било брига. Општи немар је дуже време у нашем друштву. Приче о поплавама су брзо прошле.

Блиц је део тима са Новостима, Телеграфом, Б92 и осталом таблоидном екипим.
Зато ћемо заувек имати проблема са овом влашћу, а ово проклетство ће нас заувек пратити јер смо цинични, охолни, пуни себе, заборавни, и бахати. Када се нешто деси, ми равнодушно кажемо: „Па шта?“ „Шта можемо учинити?“ или „Ћути, може бити и горе“. Е те три реченице ће нас довести до нестанка које су Тарабићи прорекли. Обестиниће се то.

1000034772.jpg

Reč-dve o ljudskosti

Da nije bilo Haga ne bi to danas bila opšte poznata činjenica.

E kukala nam majka sa takvim likovima kojima je prosvetitelj Karla Del Ponte.

Jel ti Hag objasnio ko su bili ljudi iz hladnjača? Kako su nastradali? Naravno da nije, pošto treba gajiti narativ da smo sistematski ubijali Albance i dovozili ih u centralnu Srbiju u hladnjačama. Al evo ja mogu da pokušam da ti objasnim, ovo sam čuo od čoveka koji je bio na mestu događaja. Zatvor u Istoku, verovatno i dalje postoji, u to vreme pun terorista. Naša vojska je bila stacionirana u okolini. Onda je jednog dana NATO gađao zatvor, ne našu vojsku, iako su znali da su tamo. Gađali su zidine zatvora, Šiptari su počeli da beže, a naši su ih u tom haosu, konfuziji i panici pokokali. Čini se baš kako je neprijatelj hteo i predvideo.

Jel ti Hag objasnio ko su bili ljudi iz hladnjača? Kako su nastradali? Naravno da nije, pošto treba gajiti narativ da smo sistematski ubijali Albance i dovozili ih u centralnu Srbiju u hladnjačama. Al evo ja mogu da pokušam da ti objasnim, ovo sam čuo od čoveka koji je bio na mestu događaja. Zatvor u Istoku, verovatno i dalje postoji, u to vreme pun terorista. Naša vojska je bila stacionirana u okolini. Onda je jednog dana NATO gađao zatvor, ne našu vojsku, iako su znali da su tamo. Gađali su zidine zatvora, Šiptari su počeli da beže, a naši su ih u tom haosu, konfuziji i panici pokokali. Čini se baš kako je neprijatelj hteo i predvideo.
Pa sto ih onda prosto nisu sahranili pored srusenog zatvora nego ih vozili usred rata do Batajnice?

pa nisu valjda bas svi ubijeni bili zatvorenici iz redova OVK?

Ne kazem da su svi Srbi dobri u mirnodopskim uslovima.
Kada je drzava ugrozena ili napadnuta, svi su udruzeni i braca - zbog zajednickog cilja.

Ne kazem da su svi Srbi dobri u mirnodopskim uslovima.
Kada je drzava ugrozena ili napadnuta, svi su udruzeni i braca - zbog zajednickog cilja.
Dakle, ako se ne puca, lošim 'mirnodopskim' Srbima, koji terorišu i ubijaju sopstvene sugrađane, ugrožavanje države i teror se toleriše i oprašta? Ako sam nešto pogrešno razumeo, molim za pojašnjenje.

Pitanje ovima sto navijaju za kosovske albance? Sta mislite zasto je tamo poceo rat? Eto meni je dugogodisnji prijatelj odozdo. Izbegao, a nije prodao pa ostao bez svega.
Pa eto, mene roditelji vaspitali da ne smatram da je normalno ubijene ljude pakovati u hladnjače i sakrivati po jezerima i policijskim bazama, ali otkud znam, možda je moja porodica malo čudna. A imao sam i komšiju Albanca i javljao sam mu se na ulici. Ali, kao što rekoh, mi smo možda malo čudni.

Dakle, ako se ne puca, lošim 'mirnodopskim' Srbima, koji terorišu i ubijaju sopstvene sugrađane, ugrožavanje države i teror se toleriše i oprašta? Ako sam nešto pogrešno razumeo, molim za pojašnjenje.

Molim te prvo za koncizno pitanje. Da li pod ubijanjem sopstvenih sugradjana mislis na albance koji nisu oruzani, ponasaju se uljudno bez obzira sto su nelojalni drzavi Srbiji i naravno ako i kada ih Srbin pita da li vole i postuju Srbiju, oni ce ti reci DA. A kada se okrenu, vrate u svoj tabor, medju bracom, komsijama i prijateljima Albancima, onda ce se tu opustiti i govoriti sta misle. Velika Albanija naravno.

Nadam se da me pitas i za oruzane Albance koji su 98.godine pucali s brda na srpsku vojsku i policiju, a onda se presvuku u civile, sidju do grada i podizu platu, penzije, decje dodatke...

Ukoliko to nije bilo pitanje, vec period od 95 do 99, a onda posle 99 gde nije bilo rata, dacu ti drugaciji odgovor, ukoliko mislis da se Srbi bore protiv Srba, kada nema rata i ratnih aktivnosti.

Vrh