Болесник, био и остао за живота. Нови Сад вечерас. Хиљаде људи је дошло на ода почаст страдалима.Pogledajte prilog 218363
Reč-dve o ljudskosti
Da nije bilo Haga ne bi to danas bila opšte poznata činjenica.
Pa sto ih onda prosto nisu sahranili pored srusenog zatvora nego ih vozili usred rata do Batajnice?E kukala nam majka sa takvim likovima kojima je prosvetitelj Karla Del Ponte.
Jel ti Hag objasnio ko su bili ljudi iz hladnjača? Kako su nastradali? Naravno da nije, pošto treba gajiti narativ da smo sistematski ubijali Albance i dovozili ih u centralnu Srbiju u hladnjačama. Al evo ja mogu da pokušam da ti objasnim, ovo sam čuo od čoveka koji je bio na mestu događaja. Zatvor u Istoku, verovatno i dalje postoji, u to vreme pun terorista. Naša vojska je bila stacionirana u okolini. Onda je jednog dana NATO gađao zatvor, ne našu vojsku, iako su znali da su tamo. Gađali su zidine zatvora, Šiptari su počeli da beže, a naši su ih u tom haosu, konfuziji i panici pokokali. Čini se baš kako je neprijatelj hteo i predvideo.
Ma šta kažeš, čuo si od čoveka... priča ti je scenario za loš film. Pokušaj neuspeo.Al evo ja mogu da pokušam da ti objasnim, ovo sam čuo od čoveka koji je bio na mestu događaja.
Najteza borba u toku nekog rata je boriti se ne sa neprijateljem, vec s svojom petom kolonom. Srbin, a ko da ti nije brat.Pitanje ovima sto navijaju za kosovske albance? Sta mislite zasto je tamo poceo rat? Eto meni je dugogodisnji prijatelj odozdo. Izbegao, a nije prodao pa ostao bez svega.
pa nisu valjda bas svi ubijeni bili zatvorenici iz redova OVK?E kukala nam majka sa takvim likovima kojima je prosvetitelj Karla Del Ponte.
Jel ti Hag objasnio ko su bili ljudi iz hladnjača? Kako su nastradali? Naravno da nije, pošto treba gajiti narativ da smo sistematski ubijali Albance i dovozili ih u centralnu Srbiju u hladnjačama. Al evo ja mogu da pokušam da ti objasnim, ovo sam čuo od čoveka koji je bio na mestu događaja. Zatvor u Istoku, verovatno i dalje postoji, u to vreme pun terorista. Naša vojska je bila stacionirana u okolini. Onda je jednog dana NATO gađao zatvor, ne našu vojsku, iako su znali da su tamo. Gađali su zidine zatvora, Šiptari su počeli da beže, a naši su ih u tom haosu, konfuziji i panici pokokali. Čini se baš kako je neprijatelj hteo i predvideo.
Ne pricam o teritorijalnoj ekspanziji, projektima i sl. Konkretno rat na Kosovu, tu je nuzna odbrana drzave u pitanju, ne osvajanje/okupacija.Ciljevi nam nisu bili isti tzv. "Velika Srbija" i sada "Srpski svet".
Dakle, ako se ne puca, lošim 'mirnodopskim' Srbima, koji terorišu i ubijaju sopstvene sugrađane, ugrožavanje države i teror se toleriše i oprašta? Ako sam nešto pogrešno razumeo, molim za pojašnjenje.Ne kazem da su svi Srbi dobri u mirnodopskim uslovima.
Kada je drzava ugrozena ili napadnuta, svi su udruzeni i braca - zbog zajednickog cilja.
Pa eto, mene roditelji vaspitali da ne smatram da je normalno ubijene ljude pakovati u hladnjače i sakrivati po jezerima i policijskim bazama, ali otkud znam, možda je moja porodica malo čudna. A imao sam i komšiju Albanca i javljao sam mu se na ulici. Ali, kao što rekoh, mi smo možda malo čudni.Pitanje ovima sto navijaju za kosovske albance? Sta mislite zasto je tamo poceo rat? Eto meni je dugogodisnji prijatelj odozdo. Izbegao, a nije prodao pa ostao bez svega.
I da jesu, nije trebalo da budu pobijeni, al takav je bio splet okolnosti. Adrenalin i strah, jedan krene da puca i svi zapucaju.pa nisu valjda bas svi ubijeni bili zatvorenici iz redova OVK?
Dakle, ako se ne puca, lošim 'mirnodopskim' Srbima, koji terorišu i ubijaju sopstvene sugrađane, ugrožavanje države i teror se toleriše i oprašta? Ako sam nešto pogrešno razumeo, molim za pojašnjenje.
То траје од 1991. године.Tо "ћути може и горе" нас је и довело до овога.
Mene roditelji vaspitavali da kada ti neko dodje u kucu i vrsi teror da treba da se branis. To sto ti imas komsiju Goranca nista ne znaci, ja sam se sa jednim aktivno druzio. Eto tom mom prijatelju i njegovim komsijama stalno neko dolazio sa ponudom da proda. Dobri ljudi nude novac. Nakon nekoliko odbijenih ponuda st*** im je nekako naucila da koristi noz pa je izgleda vrsila samoubistvo. Nakon toga neke komsije su prodale, on i jos jedan nisu. Dosli su ponovo, ovaj put sa konkretnim uputom da ako ne proda ostace bez svega. Nije poslusao i ostao bez svega. Iako su i njegovom ocu pricali da ce to sve biti njihovo dok se on nije ni rodio. Al eto cudan narod, neko te izbacuje iz tvoje kuce ti neces, pravis se pametan. U toj njegovoj kuci sada zivi Albanac ali ovaj put ne nudi nikakav novac za kucu i imanje. Dobar covek.Pa eto, mene roditelji vaspitali da ne smatram da je normalno ubijene ljude pakovati u hladnjače i sakrivati po jezerima i policijskim bazama, ali otkud znam, možda je moja porodica malo čudna. A imao sam i komšiju Albanca i javljao sam mu se na ulici. Ali, kao što rekoh, mi smo možda malo čudni.