Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

1000034772.jpg

Reč-dve o ljudskosti

Da nije bilo Haga ne bi to danas bila opšte poznata činjenica.

E kukala nam majka sa takvim likovima kojima je prosvetitelj Karla Del Ponte.

Jel ti Hag objasnio ko su bili ljudi iz hladnjača? Kako su nastradali? Naravno da nije, pošto treba gajiti narativ da smo sistematski ubijali Albance i dovozili ih u centralnu Srbiju u hladnjačama. Al evo ja mogu da pokušam da ti objasnim, ovo sam čuo od čoveka koji je bio na mestu događaja. Zatvor u Istoku, verovatno i dalje postoji, u to vreme pun terorista. Naša vojska je bila stacionirana u okolini. Onda je jednog dana NATO gađao zatvor, ne našu vojsku, iako su znali da su tamo. Gađali su zidine zatvora, Šiptari su počeli da beže, a naši su ih u tom haosu, konfuziji i panici pokokali. Čini se baš kako je neprijatelj hteo i predvideo.

Jel ti Hag objasnio ko su bili ljudi iz hladnjača? Kako su nastradali? Naravno da nije, pošto treba gajiti narativ da smo sistematski ubijali Albance i dovozili ih u centralnu Srbiju u hladnjačama. Al evo ja mogu da pokušam da ti objasnim, ovo sam čuo od čoveka koji je bio na mestu događaja. Zatvor u Istoku, verovatno i dalje postoji, u to vreme pun terorista. Naša vojska je bila stacionirana u okolini. Onda je jednog dana NATO gađao zatvor, ne našu vojsku, iako su znali da su tamo. Gađali su zidine zatvora, Šiptari su počeli da beže, a naši su ih u tom haosu, konfuziji i panici pokokali. Čini se baš kako je neprijatelj hteo i predvideo.
Pa sto ih onda prosto nisu sahranili pored srusenog zatvora nego ih vozili usred rata do Batajnice?

pa nisu valjda bas svi ubijeni bili zatvorenici iz redova OVK?

Ne kazem da su svi Srbi dobri u mirnodopskim uslovima.
Kada je drzava ugrozena ili napadnuta, svi su udruzeni i braca - zbog zajednickog cilja.

Ne kazem da su svi Srbi dobri u mirnodopskim uslovima.
Kada je drzava ugrozena ili napadnuta, svi su udruzeni i braca - zbog zajednickog cilja.
Dakle, ako se ne puca, lošim 'mirnodopskim' Srbima, koji terorišu i ubijaju sopstvene sugrađane, ugrožavanje države i teror se toleriše i oprašta? Ako sam nešto pogrešno razumeo, molim za pojašnjenje.

Pitanje ovima sto navijaju za kosovske albance? Sta mislite zasto je tamo poceo rat? Eto meni je dugogodisnji prijatelj odozdo. Izbegao, a nije prodao pa ostao bez svega.
Pa eto, mene roditelji vaspitali da ne smatram da je normalno ubijene ljude pakovati u hladnjače i sakrivati po jezerima i policijskim bazama, ali otkud znam, možda je moja porodica malo čudna. A imao sam i komšiju Albanca i javljao sam mu se na ulici. Ali, kao što rekoh, mi smo možda malo čudni.

Dakle, ako se ne puca, lošim 'mirnodopskim' Srbima, koji terorišu i ubijaju sopstvene sugrađane, ugrožavanje države i teror se toleriše i oprašta? Ako sam nešto pogrešno razumeo, molim za pojašnjenje.

Molim te prvo za koncizno pitanje. Da li pod ubijanjem sopstvenih sugradjana mislis na albance koji nisu oruzani, ponasaju se uljudno bez obzira sto su nelojalni drzavi Srbiji i naravno ako i kada ih Srbin pita da li vole i postuju Srbiju, oni ce ti reci DA. A kada se okrenu, vrate u svoj tabor, medju bracom, komsijama i prijateljima Albancima, onda ce se tu opustiti i govoriti sta misle. Velika Albanija naravno.

Nadam se da me pitas i za oruzane Albance koji su 98.godine pucali s brda na srpsku vojsku i policiju, a onda se presvuku u civile, sidju do grada i podizu platu, penzije, decje dodatke...

Ukoliko to nije bilo pitanje, vec period od 95 do 99, a onda posle 99 gde nije bilo rata, dacu ti drugaciji odgovor, ukoliko mislis da se Srbi bore protiv Srba, kada nema rata i ratnih aktivnosti.

@centarfor
Nije mi do komentarisanja plemenskih identifikacija, srpskih ili albanskih. Moje pitanje se odnosi na vreme sadašnje i život u razvaljenoj državi Srbiji. Citiraću novinara Domagoja Margetića, povodom ubistva građana u Novom Sadu. Usput, treba imati u vidu i ostale žrtve kriminalne bande koja već duže vreme teroriše sopstvene građane, ili saplemenike. Da li su to ti "nevaljali Srbi" koji u nedostatku spoljnog neprijatelja tuku po svojima?

Korumpiran državni aparat+korupcija javnih poduzeća+korupcija lokalnih vlasti+mafijaške firme+korumpirana “struka”+korupcija u “institucijama”+tajne službe koje se bave prikrivanjem korupcije i kriminala vlasti+korupcija vrha države+astronomski korupcijski profiti=smrt građana.
https://x.com/DomagojMargetic/status/1852644762894901363

Pa eto, mene roditelji vaspitali da ne smatram da je normalno ubijene ljude pakovati u hladnjače i sakrivati po jezerima i policijskim bazama, ali otkud znam, možda je moja porodica malo čudna. A imao sam i komšiju Albanca i javljao sam mu se na ulici. Ali, kao što rekoh, mi smo možda malo čudni.
Mene roditelji vaspitavali da kada ti neko dodje u kucu i vrsi teror da treba da se branis. To sto ti imas komsiju Goranca nista ne znaci, ja sam se sa jednim aktivno druzio. Eto tom mom prijatelju i njegovim komsijama stalno neko dolazio sa ponudom da proda. Dobri ljudi nude novac. Nakon nekoliko odbijenih ponuda st*** im je nekako naucila da koristi noz pa je izgleda vrsila samoubistvo. Nakon toga neke komsije su prodale, on i jos jedan nisu. Dosli su ponovo, ovaj put sa konkretnim uputom da ako ne proda ostace bez svega. Nije poslusao i ostao bez svega. Iako su i njegovom ocu pricali da ce to sve biti njihovo dok se on nije ni rodio. Al eto cudan narod, neko te izbacuje iz tvoje kuce ti neces, pravis se pametan. U toj njegovoj kuci sada zivi Albanac ali ovaj put ne nudi nikakav novac za kucu i imanje. Dobar covek.

Poslednja izmena:
@Duleja
Ne bih mnogo da se udubljujem u tematiku, mogu ti reći kad su mirnodopski uslovi, onda se bara sužava, krokodili naviru i sve ih je više. Svako se bori za sebe i gleda sebe. Tu nacionalnost ne igra nikakvu ulogu. I mi, i Romi, Vlasi, Hrvati, SLovenci, Cincari... kakvi god i gde god u Srbiji. Nikakve veze. Tu je borba jedino oko prevlasti i interesa. Sredstva se ne biraju i upućuju se udarci ispod pojasa.
Onda dolazi do podela ovih i onih. Kao što u Novom Sadu ne možeš čuti nijednu lepu reč o Bosancima kojih je sve više (Srbi iz Rep. Srpske).
Isto tako, u Zagrebu je svim Purgerima muka od Hercegovaca katolika, škrti su i uskogrudi, a pritom se bave kriminalom.

Takodje, meni je Hrvat komšija zagrebački poklonio nekih 100-120 stripova Alan Ford. Onako neočekivano, nit sam mu tražio. Naravno imao sam 9 godina i bio oduševljen. Nacionalnost ne igra nikakvu ulogu, niti se pod lupom kada istražuješ sastav krvnih zrnaca vidi ko je dobar a ko nije. Imam više Srba koji su me prevarili i zaje.bali u životu nego Hrvata. Pritom više Srba ima generalno patoloških lažova od Hrvata. Oni to ni ne umeju da baronišu i da se šale kao mi. Nemoj da skrećemo s teme... neko je pomenuo hladnjače i ja sam morao da izrazim stav.

Vrh