Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ovde je problem sto su pumpu opljackala deca koja nisu u punoj fizickoj snazi.

U normalnim okolnostima pumpu pljacka (kradu pivo) 50 nabildovanih navijaca (toliko ih staje u autobus), gazda pobegne u kukuruz odatle viri dok ne odu. Policiju ne zove iz straha da mu ne demoliraju pumpu u povratku.

Cim se ne postuju tradicionalni obicaju dolazi do ovakvih nemilih scena kao u Beloj Crkvi.

Нешто друго је већи окидач. Нико да се запита како васпитавамо децу, него би сви мало да шамарају.
Valjda si provalio dosad da se većinski mediokriteti posebno lože na fizičko kažnjavanje dece? Pa uvek posvršavaju na to, čim se pojavi vest o nekom incidentu u školi, i sl. Proradi la nostalgie: 'Mene su tukli u školi, pa posle moram da ćutim da me i kod kuće ne prebiju, pa šta mi hFali?' Klasika.

Valjda si provalio dosad da se većinski mediokriteti posebno lože na fizičko kažnjavanje dece? Pa uvek posvršavaju na to, čim se pojavi vest o nekom incidentu u školi, i sl. Proradi la nostalgie: 'Mene su tukli u školi, pa posle moram da ćutim da me i kod kuće ne prebiju, pa šta mi hFali?' Klasika.
Ja sam tek pre par godina, citajuci komentare, shvatio da postoji ogroman broj ljudi koji su dobijali teske batine od roditelja, nastavnika, komsija i slucajnih prolaznika, i da su bas zahvaljujci tim batinama zavrsili fakultete i postali uspesni ljudi, i sad im nista ne HVALI.

Mene isamarao vlasnik video kluba jer nisam premotao kasetu na pocetak, cale kad je cuo istukao me kablom od Sloboda usisivaca + tri meseca zabrane iznajmljivanja kaseta.

Jednom sam zaboravio da ponesem pionirsku kapu i maramu u skolu na dan republike, tuklli me svi zaposleni, od direktora do tetkice.

A jednom prilkom nisam hteo da kazem dobar dan komsiji koji nam je predhodni izbusio loptu nozem, batina sam se spasio jer sam pobegao od kuce i krenuo vozom za Trst, ali me je uhvatila milicija u Sloveniji.

Kakva su vasa iskustva?

@BillHicks

Kakvo si ti zlodelo napravio?

Mene isamarao vlasnik video kluba jer nisam premotao kasetu na pocetak, cale kad je cuo istukao me kablom od Sloboda usisivaca + tri meseca zabrane iznajmljivanja kaseta.

Jednom sam zaboravio da ponesem pionirsku kapu i maramu u skolu na dan republike, tuklli me svi zaposleni, od direktora do tetkice.

A jednom prilkom nisam hteo da kazem dobar dan komsiji koji nam je predhodni izbusio loptu nozem, batina sam se spasio jer sam pobegao od kuce i krenuo vozom za Trst, ali me je uhvatila milicija u Sloveniji.

Kakva su vasa iskustva?

@BillHicks

Kakvo si ti zlodelo napravio?

nikakva, mene su tukli preventivno

Dobro su i prošli ovi balavci
И те како су добро балавци прошли. Да је ово Америка, сунце не би видели. У Америци, милиција би их на смрт претукла пендрецима, или власник локала би их изрешетао као сито. У Америци власник убије лопова, као и њихова милиција. Њих не занима да ли имаш 12, 15 година, или имаш година колико Ментузалем. Упуцаће те ако крадеш, било то урадио власник или милиционер. Систем у Америци је такав и не може да се мења. Измена:

31.08.2024. Нови детаљи "насиља над децом" у Белој Цркви: Власник пумпе дечаку сломио нос, па га поливао цревом. Немој да крадеш, и нећеш имати проблеме у животу. Просто.

Poslednja izmena:
И те како су добро балавци прошли. Да је ово Америка, сунце не би видели. У Америци, милиција би их на смрт претукла пендрецима, или власник локала би их изрешетао као сито. У Америци власник убије лопова, као и њихова милиција. Њих не занима да ли имаш 12, 15 година, или имаш година колико Ментузалем. Упуцаће те ако крадеш, било то урадио власник или милиционер. Систем у Америци је такав и не може да се мења.
Jos jedan zanimljiv femomen sad primetio. Sto covek manje poznaje srspke zakone to bolje poznaje americke zakone.

Омиљено занимање Србина - чекање да му неко падне шака. Уффффф.

Сви гледамо своја посла кад треба неком да се помогне, објасни, пружи подршка, али зато кад треба неки превентивни или, најбоље, васпитни шамар...

И те како су добро балавци прошли. Да је ово Америка, сунце не би видели. У Америци, милиција би их на смрт претукла пендрецима, или власник локала би их изрешетао као сито. У Америци власник убије лопова, као и њихова милиција. Њих не занима да ли имаш 12, 15 година, или имаш година колико Ментузалем. Упуцаће те ако крадеш, било то урадио власник или милиционер. Систем у Америци је такав и не може да се мења. Измена:
Svaki onaj koji poziva da se nasmrt pretuce bilo ko, u ovom slucaju deca, zbog nekoliko limenki soka, bi trebalo da pravi drustvo Igroru Blazicu ili KK barem nekoliko godina. Preventivno

Verujem da je i Blazic slicno razmisljao kao Hitachi.

Poslednja izmena:
Sad si mi resio jednu dilemu koja me je dugo mucila.

Nije mi bilo jasno zasto su sva deca nkada dobijala batine kad su bila dobra i sve slusala. Pa da, preventiva je jedini logican odgovor.

ne znam, ja sada kada imam svoje dete, ne bih ga nikada tukao.
nekako tripujem da je sve do toga koliko poznajes sebe, koliko kontrolises sebe, samosvesnost

mada ima onih koji kazu kao "videces". mada vecina njih prva asocijacija kada postanu roditelji je "mnogo je tesko", kao da ih neko terao da prave decu

Врашки је тешко, и потребни су живци коња, и посвећеност Сизифа. Ја нисам успео да избегнем батине, признајем, и сигурно бих доста тога променио, гледајући из ове перспективе, па смо тек са најмлађим дететом баш били опуштени. Нико није 100% спреман за ту улогу.

Мене родитељи нису тукли. Пар шамара можда и скоро потпуна слобода и поверење проистекла из искрености, добрих оцена и разних интересовања од ране младости.

Занимљив узорак овде. Дакле грађанисте родитељи млатили... :unsure:

Не разумем сад најбоље. Је ли сад критикујете себе? Јел због изостанка слободе у младости исту данас обезвређујете?

И ја сам имао потпуну слободу, не видим где пише да је слобода била икоме ускраћена, а тек да се обезвређује. Не разумем.

Једино што ја видим је страшна потреба да се неко други лема.

Врашки је тешко, и потребни су живци коња, и посвећеност Сизифа. Ја нисам успео да избегнем батине, признајем, и сигурно бих доста тога променио, гледајући из ове перспективе, па смо тек са најмлађим дететом баш били опуштени. Нико није 100% спреман за ту улогу.
U ekstremnim i retkim situacijama sam potezao batine i ne kajem se zbog toga. Skoro sam siguran da mojoj deci ne bi palo na pamet da obiju pumpu, al da to urade, sigurno bih ih olešio... Moderno vaspitanje bez limita i crvenih linija će nam se uskoro obiti o glavu, živi bili pa videli.

Скоро потпуна слобода проистекла из искрености, добрих оцена и разних интересовања од ране младости.
Dobre ocene i razne aktivnosti ne garantuju da si dobar čovek. Seti se Ribnikara.

jel mislis da ne mogu da se postave granice bez batina?

Ја говорим о батинама као насушној потреби, и као кључном васпитном оруђу код нас. Нисам помињао васпитање без лимита и црвених линија. Границе су код детета најважнија ствар, јер оно увек тежи да их испитује и боцка. Постоје родитељи који искључиво посежу за батинама, мислећи да ће тиме решити све проблеме, и да ће ако батине не реше проблем, применити још јаче батине. Онда имамо резултат какав имамо.

И ја сам имао потпуну слободу, не видим где пише да је слобода била икоме ускраћена, а тек да се обезвређује. Не разумем.

Једино што ја видим је страшна потреба да се неко други лема.
Та потреба за лемањем произали из фрустрације на колективном али и на индивидуалном нивоу. Трошкови живота у овој рупетини од града су постали гротескно велики. Људи имају осећај да јуре сопствени реп а осећај немоћи и безизлазности је први иницијатор насиља. А на колективном нивоу грађанско пристојно друштво се никада није формирало, нити ће, јер се заправо и осипа база пристојних и еманципованих. Национална, друштвена како-год понижења су свакодневна и толико велика да смо практично и огуглали на то на свесном нивоу а на оне редовне господаре који нас понижавају придодат нам је и локални колонијални управник. Тек после тога бих можда придодао начин васпитања деце.
Ово су сада деца преживелих из 90их и зато владајући закон јачег у овом друштву ни мало не чуди.

Rupetina od grada, bravo. Mislim da bi se @Bender Rodriguez slozio s tobom, zivot u Beogtadu ne vredi za ove pare. Upropastili su nas Brnabizam i genijalne ideje dr.Malog Sinise. Da li radis dodatne poslove posle posla?
Ja sam skoro sredio papire za napustanje grada u kom sam rodjen. Nije realno da prelazim u neki manji grad tako da menjam drzavu. San mi je da se Sns botovi izujedaju izmedju sebe kada ne bude imao vise ko da ih hrani i puni guzicu akcizama i ostalim nametima. Vise bih voleo da nam je Turcin gazda nego nas covek.
Danas sipah goriva za 1.39e po litri sav srecan van Srbije. Srbiji ne dam ni dinara, ovakvoj Srbiji s promasenom politikom.

Poslednja izmena:
Vrh