Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

jel mislis da ne mogu da se postave granice bez batina?

Naravno da mogu, zato i kažem da sam potezao za fizičkim kažnjavanjem u ekstremnim situacijama. Ali gledam šta ljudi rade sa decom u današnje vreme, štancuju male egocentrike, kojima će se svet srušiti čim ukapiraju da su carevi samo u svoja četiri zida.

Емоционално слепило није последица ове власти, чак бих рекао да је узрок.
Не знам ништа што је већу штету направило по емотивну интелигенцију друштва од екс ју рока и после опуса Балашевића и сличних. Та културолошка плиткост проистекла из тоталитарног режима је "Дафина" емотивног стања нације.

Не знам ништа што је већу штету направило по емотивну интелигенцију друштва од екс ју рока и после опуса Балашевића и сличних. Та културолошка плиткост проистекла из тоталитарног режима је "Дафина" емотивног стања нације.

sto to mislis?

pa vise ljudi je slusalo narodnjake uvek nego eks yu rok, cak i kada je rok bio mejnstrim

Ovo jeste tacno, ali u ostatku Srbije je jos gore. Kako to objasnjavas?

Katastrofa je preblaga rec.
Skoro sam isao kod majke. Zali mi se majka da u Idei gde kupuje hranu, rade neke babe od 55 godina pa navise. Sporo kucaju na kasi, priucene su. I stalno neke nove.
Misli da ce da zatvore radnju, a dugo postoji.
Maksi pukao, nema radnika. Sad uvoze one usluzne s skeniranjem i cuvarom pored.
Jefrinije im naci cuvara nego kasirku.
Ovo vidim sam a i drugi mi potvrdjuju.

Mladih nema, ili ne rade krs poslove ili beze. I treba da beze od ovog Brnabizma.
Laz i prevara!!!!!
Ja sam kontaktirao nekoliko roditelja pre neki dan s kojima sam dobar posto klinci idu u 8.razred. Vecina mi se zali na marze i pitaju kako knjige kostaju 16 do 20 soma. To je bolesno mnogo. Pa ce da kupuju polovne za 8 do 10 soma. A djacku pomoc od nambijskog princa Gangule iskoristiti za garderobu jer ide teska zima... uglavnom, ja sam direktan i pomalo sirov prema ljudima a oni to vole (sto na um to na drum). I onda im je lakse da pricaju sa mnom bez ustezanja.

sto to mislis?

pa vise ljudi je slusalo narodnjake uvek nego eks yu rok, cak i kada je rok bio mejnstrim
Можда у руралним срединама. У урбаним срединама које су уједно и носиоци друштвених трендова (углавном не и промена) владала је та, назвао бих је, поп-рок вињак-патетика.

Можда у руралним срединама. У урбаним срединама које су уједно и носиоци друштвених трендова (углавном не и промена) владала је та, базвао бих је, поп-рок вињак-патетика.

ja se ne bih slozio.
mozda u nekim stanovima po dorcolu
u kafanama sigurno nije isao plavi orkestar

drugo sada imamo obrnuto, da u tim urbanim sredinama imas danasnje trendove pa nisam siguran da je nesto bolje ili vec potencijal po drustvo
kod nas je sva muzika takva
narodnjaci su samo rakija patetika
rok nam i nije neki reprezent jer je 90% bio kopija zapada

Из ове перспективе рекао бих да су ти несрећни народњаци боље остарили од тог у суштини турбо-пастирског и плагијаторског рока. Чак су и текстови доброг дела народњачког опуса појам уметничке апстракције и вредности за просечну домаћу рок пЈесму. Заправо и за највећи део савремене поп музике на западу.

Но, ми смо друштво до којег ни дан данас није стигла информација да западни поп-рок тамо слуша понајвише вајт треш и језгро потрошачког друштва док је код нас плоча Ганса и даље крунски доказ грађанства и еманципације.

Гротескно, ако мене питаш.

Jako društvo ako Balašević može da ga sje*******e.

slazem se skroz. bolje su ostarili sigurno, jer su autenticniji, jer nisu pokusavali da budu nesto sto nisu, za razliku od nasih "rokera", pogotovo posle sa new wave-om i punkom.
mislim a i kada se kaze eks ju rok, i kada vidim da ljudi slusaju, uglavnom slusaju zalopojke bijelog dugmeta i tako nekih, ocu navatam ribu bendova

edit: samo i dalje mislim da je uticaj toga mali

Svaki onaj koji poziva da se nasmrt pretuce bilo ko, u ovom slucaju deca, zbog nekoliko limenki soka, bi trebalo da pravi drustvo Igroru Blazicu ili KK barem nekoliko godina. Preventivno

Verujem da je i Blazic slicno razmisljao kao Hitachi.
Ја не позивам, већ цитирам шта раде са младим деликвентима у Америци, и како њихов систем функционише. Поређујући ме са СНС-овим сателитом чији је син починио вишеструко убиство, за које би у Сједињеним Државама заједно са оцем завршио на електричној столици, је безобразно и неморално. Ја сам само написао да су та "деца" у Белој Цркви добро прошла, јер да су то урадили у другој држави у којој су закон, и систем уређенији него код нас, и светлосних година испред Србије, прошли би трипут горе. Увређен сам.

Poslednja izmena:
A citirao si koga? Miroljuba Petrovića?
Не мудра главо која покушава да буде духовита, већ се дописујем са људима из Америке који ми причају какви су закони у њиховој држави.

Танка је граница између мејнстрим екс ју рока и народњака. Од Бг екипе су само Бајага и Чорба били мејнстрим, урбанија екипа типа Идоли, Екв, и сл. су били у другом плану и алтернативнија прича. Доминантна је била БиХ екипа што је у 90% случајева био чист пастирски рок, посебно Дугмићи, Плави оркестар, Црвена јабука, Валентино. Са друге стране ни Јужни ветар екипа и Брена нису били ништа аутентично и гледали су да унесу што више поп-рок елемената у свој стил, с тим што је Миле Бас волео све да кити оријентом.

Танка је граница између мејнстрим екс ју рока и народњака. Од Бг екипе су само Бајага и Чорба били мејнстрим, урбанија екипа типа Идоли, Екв, и сл. су били у другом плану и алтернативнија прича. Доминантна је била БиХ екипа што је у 90% случајева био чист пастирски рок, посебно Дугмићи, Плави оркестар, Црвена јабука, Валентино. Са друге стране ни Јужни ветар екипа и Брена нису били ништа аутентично и гледали су да унесу што више поп-рок елемената у свој стил, с тим што је Миле Бас волео све да кити оријентом.
Заборавио си да споменеш Магазин, Нови Фосили (не ова нова позадина што је носила црне зенге почетком 1990. године, већ оригинална која је била квалитетна), Парни Ваљак, Прљаво Казалиште, Индекс, Галија, Смак и Кербер. Били су и они велики осамдесетих година у СФРЈ, Индекс поготову. Што се тиче патриотских, верујем да у то спада и група Лајбах из Словеније. Не? Били су забрањени привремено због неприкладних текстова у песама почетком осамдесетих година. Било је фрке с њима.

st***, batine, izgnon male dece... to je ta tolerantna i pravna Hrvacka :)

Inače su njemu dobacivali "za dom spremni", a nakon toga tri prsta. Ma kakvi, kad dodješ sa Srpskim tablicama u Hr još ti posluženje donesu :)
Lepo mu je rekao šef stranke da ne letuje u Hrvatskoj, nadam se da sada opametio.

Rupetina od grada, bravo. Mislim da bi se @Bender Rodriguez slozio s tobom, zivot u Beogtadu ne vredi za ove pare. Upropastili su nas Brnabizam i genijalne ideje dr.Malog Sinise.
To je jedna od retkih stvari u kojima se on i ja slažemo, s tim što se već odmah ne slažemo oko toga šta je uzrok svemu tome. A uz to on ne podnosi veći deo ovog grada, ljudi u njemu pa i ljudi u Srbiji, jer smatra da su svi u krivu a samo on i još par zadrtih ljudi, par "čistih i istinskih Srba" u pravu. Tako da jedina tačka preseka naših mišljenja jeste to da je Beograd postao odvratan za život.

Inače žao mi je što je došlo do toga da još jedna osoba ne vidi održivu i prijatnu budućnost ovde, ali razumem te. I želim ti sreću u novom prebivalištu. Slaćemo ti fotografije parizera i Domaćice iz akcije Najbolja cena. :) Biće gozba ove zime, čak 81 proizvod na akciji. I još nam Muuudis povećao kreditni rejting. Ja već osećam bolji život.

P.S.
Što bi rekli gnominari, evo jedne bonus slike 😆
3C3k9kpTURBXy81YWU4NWRiYWQzMjE3OWUwN2QxOTg0ZmQ4ZmJiNzRhNS5qcGeRkwLNAcIA3gACoTAFoTEC

Poslednja izmena:
Зваћу те Слина од сад. Некако карактером одговараш баш том колеги из твоје партије.

Vrh