NedeljkovicOliver
Advanced
- Učlanjen(a)
- 07.11.2022.
- Pohvaljen
- 2.927
Hteli smo i mi svašta, pa smo se našli na pola.
Ko bi pre 150 godina rekao da će vojvodina biti srbija, sa debelo manjinskim procentom srba u njoj?
Релативизација усташког терора стављањем у раван са српским национализмом и борбом за слободу јесте једнако подршци истог.Ово је чисти спин. Нико овде не подржава усташки терор нити изједначава НДХ са СФРЈ.
А чија је била пре доласка Мађара у Панонију и шта је са кнежевинама и словенским становништвом које је тамо постојало пре њиховог доласка?
Колико је српског становништва које се населило у Сеобама, на позив цара, као крајишници војници Војне Крајине изгинуло против османске војске у неколико великих ратова које су водила два царства?
У којој мери је демографија измењена масовним насељавањем мађарског и немачког становништва у 18. веку. од стране монархије?
Колико је Срба Мађаризовано током националног препорода мађарског народа и колико је побијено у револуцији 1848.?
Немој писати нешто тек да би написао..
Bukvalno tradicionalni avgustovski, ali i kolovozni večiti derbi u disciplini Shitstorming.Tradicionalno i standardno prozivanje Srba i Hrvata me uvek podseća kada dve čivave (mali i sićušni psi) laju jedna na drugu dok gazda nije tu, pa kada preteraju obe dobiju po ušima od istog
A svi drugi okolo skromni, krivi samo što su davali.Nezahvalni i nezajazljivi bili i ostali. Samo da grabe sto vise za sebe... nije dovoljna banovina Hrvatska, pa bi i Zemun i Suboticu i Kotor...
A svi drugi okolo skromni, krivi samo što su davali.
Ko se ljuti, ... pa, zna se šta mu sleduje. Koji ti je to nivo argumentacije?Ko gubi ima pravo da se ljuti. Jel tako? A mi puno ulaganja i ljudskih troskova. (Gubitaka zivota...) sta su drugi ulozili? Jel su bugari ili hrvati izgubili trecinu muske populacije?
Prema tome...
Zarad opšteg dobra? To opšte dobro bi izgledalo da pola Srba pogine junački, a preživela polovina živi u kamenom dobu? To je taj koncept? Nerazumna krajnost, kao i woke politika.Читајући вас и ваше ставове мислим да ипак није вредело.
Врло је просто, ако ви сматрате да толике жртве нису вределе онда заиста ни нису јер на крају ви/ми сваким својим ставовима и поступцима сваки дан одређујемо да ли је жртва предака вредела.
Кости мојих предака од солунског фронта до крајишких кршева ми не дозвољвају да делим ваш став.
Са друге стране, просечан Србин данас не да није спреман ни на најмање одрицање од комфора зард општег добра него жели и потпуну слободу од прошлости кроз један увредљив, поспрдан и примитиван став према истој а све у циљу који скрива од самог себе - Неће никакву одговорност ни за садашњост, нити за будућност.
Заправо, став о прошлости је пројекција става о садашњости. Кад кажеш "будале гинуле ни за шта" хоћеш сопствено нечињење да оправдаш.
Ево и јесмо окупљени око идеје. Идеје партијске, корумпиране, Републике Србије, идеје издаје и продаје и видимо куда то води.Editovao si u međuvremenu.
Ja razumem o čemu ti pričaš, ali ideja nacije gubi pristalice najviše jer se nije prilagodila vremenu, modernom.
Ja bih bio veliki nacionalista kada bi postojao konsenzus da je nacija odavno postala politički a ne etnički pojam.
Potrebno je okupljanje oko ideje i toga kako država treba da izgleda, ne oko etnosa, prošlosti i borbe za teritoriju. Bilo bitno, više nije, kako je tako je. Neke stvari treba ostaviti istoriji (nauci, ne zaboravu), prihvatiti one na kojima smo napravili državu, bilo da su pogrešne ili ispravne.
Moji su preci bili na krfu npr, ali ja imam pravo da mislim da to povlačenje možda i nije bio najpametniji potez, laičko mišljenje.
Читајући вас и ваше ставове мислим да ипак није вредело.
Врло је просто, ако ви сматрате да толике жртве нису вределе онда заиста ни нису јер на крају ви/ми сваким својим ставовима и поступцима сваки дан одређујемо да ли је жртва предака вредела.
Кости мојих предака од солунског фронта до крајишких кршева ми не дозвољвају да делим ваш став.
Са друге стране, просечан Србин данас не да није спреман ни на најмање одрицање од комфора зард општег добра него жели и потпуну слободу од прошлости кроз један увредљив, поспрдан и примитиван став према истој а све у циљу који скрива од самог себе - Неће никакву одговорност ни за садашњост, нити за будућност.
Заправо, став о прошлости је пројекција става о садашњости. Кад кажеш "будале гинуле ни за шта" хоћеш сопствено нечињење да оправдаш.