Da je isto, tužno bi bilo. Ako ništa, vidi se po naslovima samo koliko je tu situacija tužna, tada imamo jedan ozbiljan članak, sada imamo velika slova, šokantno, šokirao Srbiju...
Mi smo izlazili iz 90ih, bilo je svakakvih posledica tog doba. Gde živimo jasno govori što se sada poredimo uopšte da li je tada bilo bolje ili gore ili više ili manje ovakvih stvari, u 2022.godini to bi trebala da bude daleka prošlost.
No, Vučićeva Srbija.
Stanje jeste užasno, ali nije da nikada ovoga nije bilo. Deca su prepuštena sama sebi pa se svodi na to ko je kakav čovek i dokle će ići. I deca se ponašaju kao pre petnaest godina i toga se grozim. No, ne prihvatam da je gore ili značajno gore. Potpuno isti sistem vrednosti, pa oni jednako izgledaju, oblače se, pričaju, šišaju...
Vox je očigledno u Diznelend išao u školu
U mojoj sobi na ekskurziji u inostranstvu je bilo kokaina u vrednosti od skoro 500 evra. To je bila posledica mog druzenja za zabavnom ekipom i jer su mi streberi bili dosadni. Ipak, nisam mogao ni da pretpostavim da to dotle ide.
I to mi gimnazijalci koji smo jos za ove iz MOC-a i slicnih skola bili pickice u njihovim ocima.
Za drugov osamnaesti, nismo otisli u skolu i pili smo pivo u nekom ulazu pored skole. Onda je ekipa sa piva presla na razne opijate i odlucila da motorom udje u skolu i onda u nasu ucionicu na cas. Iako je i meni to tada bila smesna i zanimljiva ideja i ucestvovao sam u tome, na ulazu je bilo obezbedjenje koje je to sprecilo.
Meni je to bilo ok, ljudi rade svoj posao, ali drogirana huliganska ekipa je krenula da lomi daske i skuplja kamenje da se obracuna sa obezbedjenjem jer su se drznuli da rade svoj posao i ne dozvoljavaju takve stvari. To sto smo ih drug i ja naterali da se iskuliraju je sto smo igrom slucaja i nekim roditeljskim vaspitanjem bili normalni, a ne jer nas je sistem tadasnji takvima napravio. A i droga nikada nije dolazila u obzir pa smo daleko normalnije razmisljali.
A posto smo isto godiste Vox, pricamo o apsolutno istom periodu.
Na kraju, uvek mozes i ovo pogledati, a film je smimljen pre dolaska SNS-a na vlast.
1h 42m | 18
m.imdb.com
Iako jako los film, pokazuje identican nacin ponasanja i zivota koji je i tada bio vecinski medju srednjoskolcima, osim u mozda par boljih skola u centru.