relja":3th4a3y4 je napisao(la):
pričam o tvojoj relativizaciji .... ima tu još što šta, ali ovo za nelegalnu gradnjuju u Srbiji kao opravdanje je zaista biser.
Braniti ugrožavanje nasipa gradnjom privatnih vikendica za uživanje time što je "pola Srbije nelegalno"....
Pa time se izjednačavaju porodične kuće, seoski objekti sl. koje ljudi grade iz neophodnosti za stanovanje i zaradu za život, na privatnim posedima, objekte koji su nelegalni zbog državne uprave koja je spora, nesposobna i korumpirana, sa vašim kućicama kojima jednostavno tu nije mesto. Zapanjen sam da neko može mirne duše da prelazi preko toga...
N light mode on :
Aha, svi grade iz neophodnosti. Vidis i meni je zbog stresa kome sam izlozen zbog prirode posla neophodan relax. Boravak na reci drasticno menja stanje stresa na bolje, tj eliminise ga, samim tim i umanjuje mogucnost dobijanja infarkta, dijabetisa, visokog pritiska, mozdanog udara.....I ovaj mode mi treba u istu svrhu, jer zbog poplave jos uvek ne mogu da pridjem reci...ovaj sojenici
N mode off.
Sad ozbiljno.
I ja sam zapanjen. Da neko moze nezakonske radnje da deli na manje i vise nelegalne. Pozivate se na zakone koji su veoma jasni i precizni a tumacite ih i onako kako vama odgovara. Ustvari kvotovano nije cak ni relativizacija vec spin, iako bi po vasim merilima u obrnutom slucaju to bila.
Ovo je klasican primer izvrnute logike i nakaradnog tumacenja zakona:
DusanBG":3th4a3y4 je napisao(la):
Sada je nasip postao igralište bahatih koji voze 50-60kmh na pola metra od malobrojnih preostalih biciklista. Znak o zabrani prolaza zaista zabranjuje kretanje svima, pa i pešacima, ali uporediti njihov prekršaj sa vašim je nebulozno. Pa u celom Beogradu na ulazima na trotoar stoji samo znak zabrane kretanja bez označavanja da je to samo za motorna vozila. Ovde smo već i raspravljali kako je znak trebalo dodati i tablu da je zabrana samo za motorna vozila, pa da čak i ovo ispravimo. Pešaci nisu rušili ovaj znak čim se digne, već vaše komšije.
Svi su jednaki pred zakonom, svi su u istom prekrsaju, samo neki od nas (MI) malo manje a neki drugi (VI) malo vise, jer nama tako odgovara i mi smo to na forumu i napisali. Zato sto hocemo da vozimo bicikle po nasipu iako je to zabranjeno a vi sa automobilima nam smetate.
DusanBG":3th4a3y4 je napisao(la):
Rampa o kojoj ljudi pričaju je rampa na samom ulazu od 45 bloka koja stoji razvaljena pored mesta znaka za zabranu kretanja već jedno 10-15 godina.
Ta rampa nije bila u funkciji od sredine osamdesetih, pre toga ne znam.
Bulevarac":3th4a3y4 je napisao(la):
Nismo se svi ujedinili u ovoj nesreci, ujedinio se obican narod, da pomogne obicnom narodu, uz par svetlih primera, uglavnom sportista i pevaljki sumnjivog morala.
Ako si vec morao - cemu ovo?
I ne moras da mi se obracas sa Vi
disperzi":3th4a3y4 je napisao(la):
Drvece nije polomio vetar, nego su to izlomili "strucnjaci" sekaci koji su obarali stabla i ona padala na okolna i tako ih lomila, toliko o njima. Ja sam tih dana zatekao njih trojicu sa traktorom kako tovare trupce i to je ova slika gde se vidi traktor, nisam mogo da ih uslikam jer sam bio daleko i imao sam samo telefon kod sebe.
Video si traktor koji tovari trupce i zakljucio si da su stabla posekli zli vlasnici sojenica?
relja":3th4a3y4 je napisao(la):
Isto kao što ste nedavno dva puta oborili i odneli znak za zabranjen saobraćaj u oba smera kod šljunkare (dokazi su tu na forumu).
Postoje slike oborenih znakova. Ostatak posta je spekulacija i spinovanje. U rangu sa mojim: troje bahatih biciklista su vozili u paraleli po nasipu sa slusalicama telefona i Ipodova u usima, nisu culi sirenu niti su se na vreme uklonili servisnom FAP-u vodoprivrede koji je zbog toga bio primoran da skrene sa asfalta prilikom cega je udario i oborio saobracajni znak.
Zuma":3th4a3y4 je napisao(la):
Ovde je međutim vrlo važno razumeti prave mehanizme ove pojave. Pored mentaliteta ljudi kriva je i država.
Nije problem u mentalitetu vec u drzavi. Drzava ima mehanizme i moc da se obracuna sa svakim pojedincem ili organizovanom grupom, njihovim mentalitetom ili bilo kojim cinjenjem koje joj ne odgovara.
Problem je zivot koji zivimo u paradoksu kreiranom od strane drzave. Toliko dubokom i velikom da ni ona sama nije nije sposobna i ne zna kako da se izbori sa istim, dodao bih i da ne zeli.
p.s.
Na pocetku napisah da necu odgovarati na retardirane postove nemislecih bica. Tako i ostaje.