Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

mHAtid0.jpg

Vodite racuna kada pijete vodu iz cesme, ako primetite nesto zuto, nemora da znaci da je zlato, jer se izmedju svih ovih nelegalnih vikendica nalaze stotine septickih jama, sazidanih pored reni bunara, odakle se vecina Beogradjana snabdeva vodom za pice.

Odlično. Jedino što bih ja dodao malo sasvim sitnog teksta na dnu slike. Neku vrstu kratkog objašnjenja za one koji se zainteresuju, a imaju na raspolaganju samo neku kopiju ove slike. Ne više od 4 ili 5 rečenica. Najbolje da ga predlože ljudi na forumu jer je njegova formulacija kritična, a to jedan čovek retko kad može da uradi na najbolji način.

Ako je moguće uspostaviti vezu sa aktuelnim događajima, ali je to ipak sekundarno.

Na kraju obavezan link na sajt sa više informacija. Može i ova tema na Beobuildu. Ali kratak i lak za pamćenje. Treba videti gde ima neki DNS server da se link premapira u nešto što je lako zapamtiti posle jednog pogleda. Usput, eto i predloga za Beobuild. Da li će možda biti moguće kreiranje mnemoničkih, tekstualnih, a ne numeričkih linkova direktno na određenu temu? Recimo http://www.beobuild.rs/Naziv_Teme

Takođe treba izbegavati svaku politizaciju. Od toga ima više štete nego koristi jer se šalje pogrešna poruka da su stvarni ali skriveni motivi akcije u stvari politički. Promena stanja se često dešava sama od sebe kad problem postane dovoljno javan i svima jasan, a ako se to ipak ne desi, onda bar u javnosti tada već postoji osnova za drugačiji pristup, kao i mnogi drugi koji su zbog sopstvenih interesa najrazlčitijih vrsta zainteresovani da akciju nastave sami. Zbog toga u ovakvim slučajevima, kad je akcija pre svega informativna, ideja je proširiti svest o problemu na što raznovrsniju i brojniju publiku, pa ne bi smeo da postoji napad na bilo kog političara ili partiju. Naravno, individualno pozivanje na odgovornost javnog službenika, tj na lice koje je u formalnom smislu zaduženo za problem je dozvoljeno, mada u akcijama početnog informisanja i to treba izbegavati.

Zatim, nije loše da plakat bude u više u varjanti sa različitim naslovima ili tekstom, za različitu publiku i različite medije. Ovo zato da bi mediji koji imaju problem sa rečima kao što u "Lopovi" mogli da iskopiraju u svojim izdanjima onu varjantu plakata koja je za njih prihvatljiva. Drugi ekstrem, odnosno preveliku agresivnost i nepristojnosti treba izbegavati jer je protivnicima onda lako pogrešno predstaviti akciju i tako skrenuti fokus javnosti na ono što je po njih bezbedno.

To je otprilike ono što mi trenutno pada na pamet, a pretpostavljam da će drugi imati još ideja.

Dobro je sto ovde nema minus rejtinga za postove. Ubedjen sam da bi za ovaj post osvojio sampionsku titulu. :)

Za pocetak da probam da ispravim neke od mnogih “tvrdnji i saznanja” koje su ovde napisane:

Gradnja je pocela mnogo pre nego sto se ovde spominje. Kod pokojnog Cede Dede sam prvi put bio negde sredinom osamdesetih, cak vrlo verovatno u prvoj polovini istih. Arkan je ubijen januara 2000.god. ako neko veruje da je on pravi srpski superheroj onda mozda i da poveruje da je poceo gradnju 3 godine posle smrti.

Deo zemljista je i posle ’45-e ostao u vlasnistvu (katastarski) 3 porodice sa Bezanije, jedna od njih je Macura, ostale 2 sam zaboravio, koga tacno zanima moze da pita Belku. Uglavnom je to deo zemljista blizi bloku 45. Tako da nemojte da vas iznenadjuju natpisi “privatan posed”.

Deo zemljista na potezu do Ostruznickog mosta je deljen 2001.god. (pre toga ne znam) od strane Srbijavoda, svrha koriscenje u sportsko-rekreativne svrhe, do neke 2005-2006 se placala neka mizerna godisnja naknada, potom je neko zabranio SV da taksu naplacuju jer je to bila jedna vrsta parafiskalnog nameta a oni nisu imali zakonskog osnova da ubiraju namet na taj nacin. Mnogo tog prava koriscenja je kasnije preprodavano, ne znam kako je sada, u periodu 06-09 je to bilo izmedju 2 i 3.000eura/aru.

Asfaltni put na nasipu je uradjen da bi se vodoprivredna vozila kretala po njemu. Striktno zakonski za sve ostale je zabranjen, to oznacava I znak. To sto neki misle da pesaci i biciklisti nisu ucesnici u saobracaju je problem tih koji ne znaju da ga citaju (zakon). U zakonu pise da su svi ravnopravni i da se odnosi na sve. Kraj. Ko god ima ideju da ce sa nasipa proterati i oterati vozila predsednika drzave, policijskih i vojnih generala, ministara, e.t.c. da bi se sredinom istog vozio na biciklu je…mnogo mlad. Kamioni koje vidjate, bar u radno vreme su najcesce servisni kamioni, od 10-tak puta koliko sam ih video kod “mog” reni bunara, samo 2 x su dosli pik-apovima, ostalo uvek sa velikim kamionima.

Struja i voda se ne kradu, vec se vlasnicima uredno ispostavljaju racuni, razlika u odnosu na standardne je sto su ovi 3-mesecni i sto je cena struje industrijska, oko 15din/Kw. Kradja – to moze samo ako neko od komsija ukrade struju drugom. (osetio na sopstvenoj kozi) Brojila su na reni bunarima i dostupna su samo ovlascenim licima.

Divlja seca suma, sigurno je da ima i toga, ali mnogo vise seku/krce Srbija sume u koordinacija sa ranije Srbija a danas Beogradvodama. To je planska seca, nakon cega se ti sektori najpre ravnaju (apropo kubika) a potom se sade drvoredi topola koje imaju funkciju sprecavanja erozije zemljista i odnosenja istog od reke koja se izlila. U tom smislu je netacna tvrdnja o kubicima koji predstavljaju namenske bazene u kojima se skuplja voda koja se izlila, upravo najvise njih ima na mestima gde nije zasadjeno drvece pa je reka nakon povlacenja sa sobom povlacila i zemlju. Mrestilista svakako nisu u kubicima, kaze se glup kao som ali cak ni on nije toliko glup da bi se mrestio na poplavljenom zemljistu. Riba se mresti u mirnim uvalama i rukavcima. Ona riba koja ostane u barama/kubicima nakon izlivanja reke iz korita jednostavno se nije na vreme, sa povlacenjem reke, vratila u korito.

Ne postoje septicke jame, niti bi ih iko normalan kopao. Zato sto bi svakog proleca gazio po sopstvenim govnima. Sva kanalizacija se odvodi u Savu. Isto kao i sa svih splavova i brodova, bilo privatnih, bilo ugostiteljskih. Da ne zaboravim, na ovom potezu, iako manje nego na suprotnoj strani ima i dosta splavova, ciji vlasnici do istih ne idu peske vec automobilima, tako da kad kunete nas setite se ponekad i njih. :) Kada primetite nesto zuto iz cesme to ipak nije od septickih jama. Voda iz reni bunara ne ide direktno u vodovod vec se preradjuje u fabrici vode, toliko o zutom zlatu.

Moram da kazem da je neopevana glupost da se u reku od strane vlasnika splavova i pogotovo sojenica baca bilo sta osim organskih materija. Mi jesmo cudan narod ali nismo bas Indijci da djubre bacamo u svoje dvoriste. (zato i naglasavam posebno sojenice jer je u letnjim mesecima, kada nivo Save opada udaljenost reke od sojenica je po 15-20 a ponegde i 50 metara) Licno svake godine odnesem bar 10-tak dzakova sa otpadom, uglavnom plasticnih i staklenih flasa I kesa) koji je Sava nanosi na obalu. Ko ih baca i odakle, da li neko sa camaca i brodova, da li neko ko negde uzvodno s vremena na vreme dodje na reku pa ne zna kako da se ponasa ili su duhovi nemam pojma ali znam da ljubitelji reke to ne rade.

Sto se tice uticaja na ukupan vodostaj mogu slobodno da kazem da on ne postoji, istisnuce koje napravi sojenica u odnosu na jedan obican splav sa kucicom je u odnosu 1:10. Samo par restorana splavova na Uscu podizu vodostaj vise nego sve sojenica na Savi zajedno.Mnogo veci uticaj imaju onih nekoliko nasutih puteva izmedju nasipa i obale nego opet sve sojenice zajedno.

Dakle, imate prilike da pitate direktno jednog od vlasnika nelegalnih objekata na levoj obali Save, Sta god vam padne na pamet i sve dok je to u granicama pristojne komunikacije i normalnog medjusobnog obracanja. Sto se mene tice pravicu se da nista na prethodnim stranama ovog topika nisam procitao. :)

p.s.
Ne lozite se na Bljic. On vec u duzem periodu sluzi jednoj strani u unutarstranackim razmiricama EvroVadikalske stranke. Ovaj clanak je u rangu i sa svrhom kao i proslonedeljno pecenje rakije u Maju, a sve to dok se stanovnistvo davi u poplavama.

17. maj 2014, poplave u punom jeku

Zemlja nasuta oko kuća sprečava normalno kretanje vode u zoni između korita Save i nasipa.
Voda se zadržava u podnožju nasipa. U slučaju istoveremnog visokogvodostaja Dunava i Save ova zona ima smanjeni kapacitet za primanje vode.

IMAG0197_zps76dfa19c.jpg

IMAG0196_zpsd7f64a92.jpg

IMAG0201_zps564f27ba.jpg

Drveće koje verovatno polomio vetar, a služilo je da korenjem sprečava eroziju. Da nema kuća, ovde ne bi bio jedan red stabala, već šuma, i vetar ne bi tek tako mogao da ih lomi.

IMAG0194_zpsd95605dc.jpg

IMAG0195_zps7834fe88.jpg

A ovo su nam valjda poslali Slovenci, Hrvati i Bosanci?

IMAG0205_zpsf0634d51.jpg

IMAG0207_zps401707f4.jpg

Nevenkovicu , lepo si objasnio i ponudio da odgovoriš...
Moželi se doci do regulative za SVE gradjane i SVE obale u Bgdu
kao malo pojašnjenje pitanja - na jednoj od predhodnih strana napisah i ovo:

boca-ica":20w7c30o je napisao(la):
Nemam nikakvu pametniju ideju kako spreciti da se ovo legalizuje.
sprečiti ili ne, činjenica je da nece biti uklanjanja
ne legalizovano- formalno ne postoje pa od nj. nikakva vajda

Sve BG obale su prekrivene raznim objektima
kako ne postoji pozitivna regultiva, plan , tipologija ....
samo se pospešuje bahatost i otimačina za ,,privilegovane,,
što BG obalu obalu pretvara u lonac za povracanje

Oduvek se živelo na gradskim obalama reka
i samo regulativnom stilskom urbanizacijom možemo doci do lepote
kao na primeru Holandskih kanala

Pozitivnom regulacijom svi gradani ce pod jednakim uslovima moci po želji da sidju do obale

@nevenkovic, satelitski snimci jasno pokazuju kada je nelegalna gradnja nastala, ko je tada bio na vlasti, ko je odgovoran zasto se rampe drze otvorenim, ko je odgovoran za zidanje u zoni nasipa.... Svakako da vam necemo dopustiti da tako lako zadrzite oteto, zato i pokusavamo da se organizujemo i sto pre pocnemo sa okupljanjima i protestima. Malo je ljudi koji ce podrzati bahatost 200 pojedinaca, verujem da ce pre svega Novobeogradjani biti najglasniji da vam vide ledja. Nedopustivo je tolerisati takvu bahatost, i nemozete je nikakvim pricama opravdati, ni otkupom stanova od 100e, ni nelegalnom gradnjom po Kaludjerici, nicim. O vasoj kvalifikovanosti o tome koliko nelegalna gradnja ugrozava nasip je besmisleno raspravljati, jer ne snosite odgovornost za nasip, odnosno kada bi nasip pukao, prvi bi nestali, kako sa sojenica tako i sa ovog bloga.

Da li mozete da nam posaljete jedan racun za struju-vodu, naravno bez Vaseg imena ?

Odgovor opstine Novi Beograd

m16Sy9u.jpg

Odgovor iz Beovoda, na 5 postavljenih pitanja. pitanja postavljena prosle godine.

Pitanja:
1. Koje su nadležnosti Vašeg preduzeća (osim odbrane od poplava što nam je poznato)
2. Da li izdajete rešenja kojim se odobrava zauzeće vodnog zemljišta i ukoliko jeste koliko ste rešenja izdali vlasnicima objekata na potezu od okretnice u Bloku 45 do Galovice
3. Da li to zauzeće podrazumeva i zauzeće vodnog zemljišta postavljanjem montažnih i zidanih objekata, ograda , rampi, čamaca i sl.
4. Ko je nadležan za uklanjanje zidanih građevinskih objekata s obzirom da su podignuti na vodnom a ne građevinskom zemljištu
5. Da li je na vodnom zemljištu koje je definisano Zakonom o vodama dozvoljena gradnja objekata ili bilo kakvo zauzeće obale

yuAcGpz.jpg

Izdaju ili ne izdaju resenja ?

Bulevarac":3s3silv8 je napisao(la):
Izdaju ili ne izdaju resenja ?

Ne izdaju rešenja. Sklapaju ugovore.
Pitao si ih za rešenja, a za ugovore nisi pitao. Da si pitao, napisali bi ti. Prave te ludim, i tebe i sve nas.

^ Ok, onda cu ih ovih dana pitati za ugovore, i broj koliko su ih izdali, te sta ti ugovori omogucavaju, a sta zabranjuju, i ko je duzan da kontrolise da li se ugovori postuju, a ko je duzan da nesto preduzme ako se ugovori ne postuju, odnosno da li se mogu onda raskinuti ?
Sta mislite da je pametno da ih pitam jos ?

Odgovor od 7.8.2013
Поштовани г-дине
Поводом представке коју сте упутили кабинету градоначелника града Београда од 29. јула 2013. године, која се односи на више комуналних и грађевинских проблема на локацији окретнице у блоку 45 и на насип на потезу све до Остружничког моста у Новом Београду, а која је прослеђена председнику Градске општине Нови Београд, обавештавамо о следећем:
Одсек за комуналне послове Одељења за грађевинске и комуналне послове и инвестиционо пројектовање Управе градске општине Нови Београд, у чијој је надлежности доношење одобрења за сечу стабала на територији Градске општине Нови Београд, поводом навода из Ваше представке, које се односе на сечу стабала тополе, извршило је проверу и установило да овај одсек није издао одобрење за сечу наведених стабала

Bulevarac":4jefibpx je napisao(la):

Da li korsnici zemljišza imaju pravo da nasipaju teren u zoni ispod nasipa, pošto je pojas projektovan i izgrađen da prima vodu kada Sava poraste, a ne za gradnju naselja?
Ko je odgovoran za održavanje puta na nasipu, i zašto se put ne popravlja iako je u sve gorem stanju zbog saobraćaja za koji nije projektovan? Ko je odgovoran za inspekciju tog puta, kada je poslednji put pregledan, i da li postoji izveštaj?
I - ko je postavio sve te stubove na kojima su podignute vikendice?
Ko je bio naručilac radova, ko je to potpisao (institucija, položaj), imenom, prezimenom i funkcijom?

Relja, sto se tice smanjenog kapaciteta za prijem vode, nadam se da ne mislis da da se taj kapacitet odnosi na zapreminu kuce. To umanjenje se odnosi iskljucivo na debljinu zidova u tim nivoima koji su poplavljeni, cak i to je delimicno jer isti upijaju deo vode. Zato sam i rekao da je istinuce od samo jednog obicnog splava sa kucicom i njegov uticaj na vodostaj mnogo vece nego sojenice.

Da li bi drugi-treci red drveca stitio i zastitio ove polomljene, to je sbbkbb. Vise verujem da su trula i da je to uzrok pucanje nego sto je to nedovoljna zastita. Na slici su sva popadala prema nasipu, zasto mislis da onih kojih nema, u prvom redu do reke ne bi isto tako pukla?

Sto se tice plastike, vec sam objasnjavao. Ne znam sta bi dodao osim toga da je veoma mala verovatnoca da neko sam sebe zatrpava djubretom, uz napomenu da ja to ne videh. A dugo sam na reci. Mozemo sbbkbb do sutra, evo ja sada mogu da kazem da je to stiglo Savom iz poplavljenih podrucja. Uostalom, sada je to neproverljivo ali kada prodju poplave spustite se niz nasip pa pogledajte kako to izgleda.

Boco, procitao sam sta si pisao, iskreno ne vidim resenje problema, niti sam mnogo zainteresovan, osim sto sam siguran da ce u duzem periodu biti status kvo.

Blevarac, sto se tice racuna on svakako nije na moje ime, vec zenino :) problem moze da bude da se setim da uradim sken, racuni stoje u firmi a tada slabo mislim na forum. Opet, iako zaboravim, mozes sa nasipa da vidis da kablovi polaze sa reni bunara. Na dalekovod se jos uvek niko nije zakacio :) , ostalih elektro instalacija nema.

Sto se tice moje kvalifikovanosti, niti si kvalifikovan da dajes ocene, niti imas parametre da o njima probas da raspravljas. O tvojoj kvalifikaciji dovoljno govori zuto zlato sa reni bunara.

Jel znate kako mozemo da sklonimo nelegalne objekte sa Save?
N I K A K O !!!
Sve stranke, sve strukture vlasti imaju svoje predstavnike na ovoj lokaciji, ukljucujuci ministre, pa i predsednika drzave.
Sta ocekujete, da se preduzme?
"Vrana vrani oci ne vadi"

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Veujem da 500 odlucnih moze dosta da uradi, a sa vise od hiljadu...

Tesko je ovde i desetoro okupiti za bilo sta, videcemo... trudim se da informisem sto vise ljudi.

laki72":1kt7fgtd je napisao(la):
Sve stranke, sve strukture vlasti imaju svoje predstavnike na ovoj lokaciji, ukljucujuci ministre, pa i predsednika drzave.
Pre, otprilike 7-8 godina, setam uz reku, dolazim do kuce na kojoj se izvode radovi, majstori koji rade su mi vec poznati, pitam ih " kako ide" a odgovor koji cu pamtiti za zivota je bio "ma evo jos samo 2-3 dana da zavrsimo ovo i dosta smo bili prijatelji" :)

Nevenkovic":3204bkop je napisao(la):
Dobro je sto ovde nema minus rejtinga za postove. Ubedjen sam da bi za ovaj post osvojio sampionsku titulu. :)
Za pocetak da probam da ispravim neke od mnogih “tvrdnji i saznanja” koje su ovde napisane:

Drago mi je da su ovde i neki vlasnici splavova. Međutim teško je shvatiti smisao tvog teksta. Sem par specijalnih instalacija preduzeća koje brine za vode, i eventualnih objekata posebnog značaja, između nasipa i reke ne sme biti nikakvih objekata. Tačka. Dalje se nema šta dodati. Tako je u svim zemljama gde vlada elementarni red. Kada je počelo naseljavanje i ko je dao dozvolu je sasvim nebitno. Isto tako ne sumnjam da mnogi vlasnici splavova daju sve od sebe da sačuvaju prirodu i smanje svoj uticaj na mesto gde se nalaze. Ali i to je nevažno. I ja bih dao sve od sebe da budem ekološki svesna osoba ako mogu da napravim privatnu kuću u gradskom parku. Ali to nije dozvoljeno, sa dobrim razlozima. Isto je i u vašem slučaju. Deo između nasipa i reke je plavno područije rezervisano za prirodu, za floru i faunu reke. Mesto gde se visoke vode mogu razliti bez prepreka. Eko sistem obale. Tamo gde ptice, ribe i obalske biljke mogu neometano živeti kao jedan međuzavistan prirodni sistem. Bez uznemiravanja i prepreka. Bez zemljanih nasipa, sajli, molova, prevrnutih čamaca, prolaza, zaboravljenih pontona, žica, trafo stanica, ostava, buradi, parkiranih kola, pasa i domaćih životinja. Ovo nije ni selo, ni stovarište, ni vikend naselje. Kako bi tako nešto uopšte smelo i moglo postojati u sred grada sa više od 1 milion ljudi? To je i oblast vodoizvorišta Beograda, mesto gde se vode reke filtriraju i kroz slojeve zemlje prolaze do reni bunara. Treba li neko da razmišlja kakve sve materjale koriste i kakve tečnosti stanovnici naselja bacaju u svoju provizornu kanalizaciju? Ovo je deo osetljivog hidro sistama grada. Mesto za izlivanje kišnih kolektora, površinskih voda i prihvatanje bujica. U ekološkom rezervatu u srcu grada se NE STANUJE. A pogotovo ne u sred izvora vode za piće. Mesto za ljude je ionako dovoljno veliko, sa druge strane nasipa. Ovih par destina metara nije za nas.

Tako da su stvari ipak sasvim jednostavne.

Nevenkovic":284xls89 je napisao(la):
Relja, sto se tice smanjenog kapaciteta za prijem vode, nadam se da ne mislis da da se taj kapacitet odnosi na zapreminu kuce. To umanjenje se odnosi iskljucivo na debljinu zidova u tim nivoima koji su poplavljeni, cak i to je delimicno jer isti upijaju deo vode. Zato sam i rekao da je istinuce od samo jednog obicnog splava sa kucicom i njegov uticaj na vodostaj mnogo vece nego sojenice.

Nevenkoviću, ja sam jasno i precizno napisao ovo:
relja":284xls89 je napisao(la):
Zemlja nasuta oko kuća sprečava normalno kretanje vode u zoni između korita Save i nasipa.
Voda se zadržava u podnožju nasipa. U slučaju istoveremnog visokog vodostaja Dunava i Save ova zona ima smanjeni kapacitet za primanje vode.
To da "kuće ne smanjuju kapacitet za prijem vode" je konstrukcija tebe i tvojih komšija, da bi skrenuli pažnu sa nasutog zemljišta, koje zaista smanjuje kapacitet za prijem vode. Niko sa tri grama logike u mozgu ni ne razmišlja o "zapremini sojenice".

Da li bi drugi-treci red drveca stitio i zastitio ove polomljene, to je sbbkbb. Vise verujem da su trula i da je to uzrok pucanje nego sto je to nedovoljna zastita. Na slici su sva popadala prema nasipu, zasto mislis da onih kojih nema, u prvom redu do reke ne bi isto tako pukla?
Nije šbbkbb.
Krošnje u sledećem redu bi primile opterećenje prvog reda koji je na udaru vetra, treći bi primio opterećenje sa drugog i tako i nizu.
U lugovima u kojima je drveće zasađeno u takvom rasporedu vetar ne lomi stabla. Zato se to tako i sadi. Od vaših vikendica nema mesta.

Sto se tice plastike, vec sam objasnjavao. Ne znam sta bi dodao osim toga da je veoma mala verovatnoca da neko sam sebe zatrpava djubretom, uz napomenu da ja to ne videh. A dugo sam na reci. Mozemo sbbkbb do sutra, evo ja sada mogu da kazem da je to stiglo Savom iz poplavljenih podrucja. Uostalom, sada je to neproverljivo ali kada prodju poplave spustite se niz nasip pa pogledajte kako to izgleda.

Voda je rasla i nosila đubre, ali đubre koje je stiglo iz poplavljenih područja nikako nije moglo da završi uz nasip na ovom mestu, jer nije bilo načina da skrene sa toka i skupi se na ovom mestu. Ovo je đubre tvojih komšija.

Iskoristili ste neuređenu državu koja ne funckioniše, kao i korumpirane činovnike i političare da zarad svog sitnog zadovoljstva podignete vikendice tamo gde to nije ni predviđeno i veoma je rizično.

Zbog vas koji mislite da je životna prednost nemati skrupula, kršiti pravila i norme samo zato što nema ko da ih štiti i sprovodi, smo tu gde smo.

relja":3fuf5tbh je napisao(la):
Bulevarac":3fuf5tbh je napisao(la):

Da li korsnici zemljišza imaju pravo da nasipaju teren u zoni ispod nasipa, pošto je pojas projektovan i izgrađen da prima vodu kada Sava poraste, a ne za gradnju naselja?
Ko je odgovoran za održavanje puta na nasipu, i zašto se put ne popravlja iako je u sve gorem stanju zbog saobraćaja za koji nije projektovan? Ko je odgovoran za inspekciju tog puta, kada je poslednji put pregledan, i da li postoji izveštaj?
Ko je bio naručilac radova, ko je to potpisao (institucija, položaj), imenom, prezimenom i funkcijom?

Hvala, puno mi to znaci kada neko zna da konkretizuje pitanja, sve sto si naveo cu pitati u novom dopisu, ukoliko vam jos nesto padne napamet, kazite.

Takodje mi je interesantan odgovor na prijavu za kradju struje, da je to prosledjeno nadleznom sudu, sta to znaci, sta se sa time desilo , kako to saznati ?

Nevenkovic":1tev21c5 je napisao(la):

Boco, procitao sam sta si pisao, iskreno ne vidim resenje problema, niti sam mnogo zainteresovan, osim sto sam siguran da ce u duzem periodu biti status kvo.

Blevarac, sto se tice racuna on svakako nije na moje ime, vec zenino :) problem moze da bude da se setim da uradim sken, racuni stoje u firmi a tada slabo mislim na forum. Opet, iako zaboravim, mozes sa nasipa da vidis da kablovi polaze sa reni bunara. Na dalekovod se jos uvek niko nije zakacio :) , ostalih elektro instalacija nema.

Sto se tice moje kvalifikovanosti, niti si kvalifikovan da dajes ocene, niti imas parametre da o njima probas da raspravljas. O tvojoj kvalifikaciji dovoljno govori zuto zlato sa reni bunara.

ne treba ti skener, iskoristi mobilni telefon :)
Odakle Beogradskom vodovovodu ovlascenje da vrsi distribuciju i prodaju struje ?
Ja samo po zakonu,opstim interesima a ti po logici i iskustvu, a pre svega licnim interesim, koliko primecujem.

Bulevarac":yffh6wzw je napisao(la):
relja":yffh6wzw je napisao(la):
Bulevarac":yffh6wzw je napisao(la):

Hvala, puno mi to znaci kada neko zna da konkretizuje pitanja, sve sto si naveo cu pitati u novom dopis, ukoliko vam jos nesto padne napamet, kazite.

Takodje mi je interesantan odgovor na prijavu za kradju struje, da je to prosledjeno nadleznom sudu, sta to znaci, sta se sa time desilo , kako to saznati ?

Porez. Nemaju para pa su počeli da oporezuju sve živo. Vlasnici raspalih i neupotrebljivih šupa i vikendica oko čitavog Beograda kukaju do neba. Porez je uvek bio prečica do zakona i pravilnika koje je inače teško pohvatati zato što ih kriju. Da li plaćaju porez? Ako ne, zašto, i kako onda mogu tu da budu? Ako da, po kom osnovu, i ko je izdao rešenje koje je poslužilo kao osnova tog prava? Nisam siguran u ispravnu terminologiju, ali to je suština ideje.

relja":2aj7jqpb je napisao(la):
To da "kuće ne smanjuju kapacitet za prijem vode" je konstrukcija tebe i tvojih komšija, da bi skrenuli pažnu sa nasutog zemljišta, koje zaista smanjuje kapacitet za prijem vode. Niko sa tri grama logike u mozgu ni ne razmišlja o "zapremini sojenice".
Relja, nisam nigde osporio da su pojedinci (btw, glupani) nasipali zemlju bas ispod i oko svojih sojenica, ipak su to izolovani slucajevi. Vec napisah da su oni pristupni putevi po meni mnogo veci problem nego samo to nasipanje.

Konkretno, u "mom sektoru" je nasuto samo ispod jednog objekta.Podizanje ivicnih 10-tak metara prema reci je uradjeno od strane onih koji su gradili nasip i obaloutvrdu, upravo da bi se u sto duzem periodu omogucio pristup reni bunarima. Nije to bila nikakva licna inicijativa vec zateceno stanje.

Nije šbbkbb.
Krošnje u sledećem redu bi primile opterećenje prvog reda koji je na udaru vetra, treći bi primio opterećenje sa drugog i tako i nizu.
U lugovima u kojima je drveće zasađeno u takvom rasporedu vetar ne lomi stabla. Zato se to tako i sadi. Od vaših vikendica nema mesta.
Nisam ubedjen, ali posto mi je oblast nepoznata ne mogu da sporim. Na osnovu onoga sto sam vidjao na reci meni deluje da su u pitanju trula stabla. Plus "kvalitet" same topole.
Voda je rasla i nosila đubre, ali đubre koje je stiglo iz poplavljenih područja nikako nije moglo da završi uz nasip na ovom mestu, jer nije bilo načina da skrene sa toka i skupi se na ovom mestu. Ovo je đubre tvojih komšija..
Kako mislis nije moglo da skrene sa toka? Voda se razliva levo desno a sve drugo ostaje u matici? Izvini, nisi u pravu.To tako ne funkcionise u prirodi- na reci. Jer da funkcionise ne bi ja skupljao gomile djubreta svake godine.

Iskoristili ste neuređenu državu koja ne funckioniše, kao i korumpirane činovnike i političare da zarad svog sitnog zadovoljstva podignete vikendice tamo gde to nije ni predviđeno i veoma je rizično.

Zbog vas koji mislite da je životna prednost nemati skrupula, kršiti pravila i norme samo zato što nema ko da ih štiti i sprovodi, smo tu gde smo.
Kao i milion vlasnika nelegalnih objekata u Srbiji. Sto mu, kad dodas clanove porodice, dodje otprilike pola cele zemlje.

Zuma":25fggccz je napisao(la):
Znači selite se ? :D
Naravno. Kad odem u penziju u maju se selim na Savu i ne vracam se do oktobra. :)

Bulevarac, akcijaj ti koliko god hoces, od svega sto si pisao na topiku ti jedino ne savetujem blokadu nasipa. Svakakvih bu**** ima.

Planiram da podnesem novu prijavu komunalnoj inspekciji, verujem da su oni nadlezni, a odnosi se ne vise hiljada kubika nasute zemlje, u zoni nasipa od strane NN lica.
Razgovarao sam pre neki dan sa advokatom, rekao je da mu posaljem sta zelim da prijavim policiji, odnosi se ne nelegalnu secu sume u zoni nasipa, a on ce napisati prijavu. Sta mislite da je jos od ovih prekrsaja posao za policiju, kada vec idem tamo da nosim jednu prijavu, dajte da podnesem za sve, da ne idem 5 x. Ne znam da li njima isto mogu da prijavim da NN lice nasipa hiljade kubika zemlje u zoni nasipa i ugrozava bezbednost vise stotina hiljada Novobeogradjana ?

Vrh