Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

@Nevenković
očigledno je da umeš da se sporazumevaš na kulturan način. To ti ne sporim.
Ali način na koji braniš sebe i "komšije" nije u redu.

Ti sve relativizuješ. I kada se sve te relativizacije skupe na gomilu, ispada da je sve u najboljem redu, bože moj, još mi dramimo kao neke strine. I na kraju zaključiješ sa "svi to rade". Kao što su svi narkomani ubeđeni da se svi drogiraju, duvaju ili opijaju, kao što se svi lopovi opravdavaju kako svi drugi kradu, a prostitutke kako su sve žene pritajene kurve.
E pa nije tako.
Vašim vikendicama tu nije mesto. Ugrožavate nasip. Nasip zemljište ispod njega, put na nasipu, reni bunari i sve ostalo nisu projetovani za vas, vaše vikendice, kola i kamione. Nisu predviđeni za vaše zadovoljstvo, predviđeni su samo za zaštitu svega što se nalazi sa druge strane.

Nevenkovic":1e2sfjhy je napisao(la):
Zuma":1e2sfjhy je napisao(la):
Znači selite se ? :D
Naravno. Kad odem u penziju u maju se selim na Savu i ne vracam se do oktobra. :)

Bulevarac, akcijaj ti koliko god hoces, od svega sto si pisao na topiku ti jedino ne savetujem blokadu nasipa. Svakakvih bu**** ima.

Nadam se da ce biti pametni, uostalom, zvacemo policiju, cim se prvi pojavi, ne planiram sigurno sam da idem na nasip, znam sa kakvim sljamom imam posla..
Naravno da bi trebalo naglasiti da se moze ocekivati da nam sljam sa nasipa onemoguci setanje nasipom, te njihovo agresivno ponasanje, uz upotrebu oruzja, ali cu sve to, oko te setnje bas tako i prijaviti policiji. ukoliko bude dovoljno zainteresovanih, naravno.

Gde su sve sagradjeni nelegalni putevi na samom nasipu, koliko ih ima i da li je ovo jedan od nelegalnih puteva, (da ii to prijavim u novoj prijavi)?

IMG339.jpg

ovaj ?
dsc08373.jpg

Ovi stvarno nemaju milosti :(

Pogledajte, ovo je već čitavo tipsko naselje sa svojim privatnim putem, ispod nasipa i pored samih zgrada. Napravljeno na nečemu što je očigledno već uzvišenje u koritu reke, između uskog kanala sa vodom ispod glavnog nasipa, i Save. Prilično obiman projekat. Sa svojim stambenim blokovima u pravilnom rasteru. Pretpostavljam da je pravljenje centralne kule-sojenice sledeće na redu. A isto ovo imamo i na levoj obali Dunava. Pa ipak izgleda na niko od zvaničnika nije ništa video. Godinama.

t854w7.jpg

2qlxqwp.jpg

nfh9pe.jpg

2s1kh9l.jpg

Bulevarac":u2iz7ld1 je napisao(la):
Nadam se da ce biti pametni, uostalom, zvacemo policiju, cim se prvi pojavi, ne planiram sigurno sam da idem na nasip, znam sa kakvim sljamom imam posla..
Naravno da bi trebalo naglasiti da se moze ocekivati da nam sljam sa nasipa onemoguci setanje nasipom, te njihovo agresivno ponasanje, uz upotrebu oruzja, ali cu sve to, oko te setnje bas tako i prijaviti policiji. ukoliko bude dovoljno zainteresovanih, naravno.
Setnja nasipom nikada nikome nije branjena niti ce biti. Jasno sam napisao blokada. U prvom postu na temi sam ti naveo samo neke koji se voze nasipom. One "naj" nisam, zato sam te i upozorio. I gde si procitao ko naplacuje struju? Samo pise da su brojila na reni bunarima. Isto kao sto napisah za racun, da stoji u firmi i da mi je trenutno nedostupan.Pa kako da ga daljinski slikam mobilnim? :D

Relja, o kakvoj relativizaciji govoris? Ako je relativizacija da je pola Srbije nelegalna, onda u redu. Imali ste iskrivljenu sliku, rekla-kazala, bla-bla-truc-truc, pokusao sam naiskrenije da svima pokazem kakvo je pravo stanje i sta se tamo desava. Ni ja nisam najsrecniji kako sve to izgleda, gradnja 100-300 ili ko zna koliko kvadrata je i za mene potpuno ludilo, to su radili prvenstveno oni koji pojma imali nisu sta je to reka i zivot na njoj. Izuzimajuci gornju i donju plocu sav tvrdi materijal kod mene staje u pola kombija. Celokupna zatvorena povrsina mi je 9+30m2. Sad ces opet da kazes da relativizujem u pokusaju da opravdam makar sebe :) Jok, vrati se na pocetak mog ukljucenja u temu, tamo jasno pise sta ocekujem da se desi.

Kad opet spomenuh splavove, svi imaju svoj broj, plovidbenu dozvolu i registrovani su u Kapetaniji. Oni placaju godisnju taksu, isto kao i svi vlasnici splavova. Ima ljudi koji cak imaju kombinaciju splav-sojenica. Licno sam se za verziju sojenice umesto splava odlucio samo iz razloga sto je splav, da izvinete, veliko "dr*****". Zategni-otpusti sajle, dan gledaj u vodostaj i prognozu...Cak i oni koji imaju sipove nisu postedjeni od komsijske nebrige.

Zuma, ne placa se nikakav porez.

Btw, o kakvoj rampi pricate? Jedina rampa za koju ja znam je rampa za izlaz na ostruznicki most. Masovno je bila koriscena do 04-05 kada su je zabetonirali i zavarili.

p.s.
I iza ostruznickog mosta ima dosta izgradjenih objekata, koliko cujem tek ce se graditi (iza=uzvodno od)

jlaki":1bhn7zv9 je napisao(la):
Evo poslao sam zahtev za pristup informaciji od javnog značaja vezano za te solarne svetiljke Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove. Preneću odgovor kad stigne, nadam se da neće odugovlačiti.
Da li si ikad dobio odgovor na ovo pitanje ?

Bilo bi interesantno da cujemo kako ste Vi dosli u posed te kuce, odnosno placa ? Da li ste se obratili Beograd vodama, sa pitanjem da li ima negde slobodan plac, ili ste im rekli da ste vi pronasli zgodno mesto gde bi ste zeleli da uzivate ? Kako ste odredili koliko zemljisa zauzimate ? Da li ste mozda za tu dozvolu morali imati neku preporuku ili slicno ? Da li su i ostali dosli u posed zemlje na isti nacin ?

E pa lepo što konačno imamo i nekoga sa druge strane za ovu diskusiju. Eto dalo nam je i priliku da vidimo kako razmišlja neko ko generalno nema tu moralnu barijeru da nešto što radi dirketno ide na štetu nekoga drugog (i to većeg dela stanovništva).

Prvo, ovo pominjanje gradnje od pre ko zna koliko apsolutno ne stoji za deo do Ostružničkog mosta, kada je možda postojala samo jedna dve kućice/sojenice ka samom mostu. Slike iz vazduha jasno pokazuju, kao i činjenicu da nije bilo čak ni vezanih splavova u ovom periodu, sve do 2008-9. sa druge strane zaista ne vidim kako postojanje nečega pre 10 godina opravdava sadašnje stanje.

Na nasipu do pre 4-5 godina je retko koji automobil prolazio, a ogroman broj biciklista i šetača, što jasno govori o broju posetilaca tada sojenica. Sada je nasip postao igralište bahatih koji voze 50-60kmh na pola metra od malobrojnih preostalih biciklista. Znak o zabrani prolaza zaista zabranjuje kretanje svima, pa i pešacima, ali uporediti njihov prekršaj sa vašim je nebulozno. Pa u celom Beogradu na ulazima na trotoar stoji samo znak zabrane kretanja bez označavanja da je to samo za motorna vozila. Ovde smo već i raspravljali kako je znak trebalo dodati i tablu da je zabrana samo za motorna vozila, pa da čak i ovo ispravimo. Pešaci nisu rušili ovaj znak čim se digne, već vaše komšije.

Usput nikako mi nije jasno da neko može ovakvu bahatu gradnju kojom se ugrožavaju drugi, da poredi sa gradnjom po Kaluđerici i drugde gde su ljudi gradili da se skuće (često mostruozne i prevelike građevine, ali ipak za život), kao svuda ima divlje gradnje. Ovo je zauzimanje skoro ekološkog rezervata na granici grada, kako bi nekolicina uživala, a usput ga i degradirala. Problem je veći time što se radi o lokaciji koja se nalazi uz ogromno stambeno naselje što dodatno diže njenu atraktivnost da se aktivira kao zelena lokacija koja bi nemerljivo uticala na poboljšanje zdravlja ogromnog broja ljudi koji bi se ovde privukli. Ja ponovo se slažem sa ranijim komentarima da bismo onda zaista trebali i na kalemegdanu da krenemo da gradimo vikendice.

Što se tiče kamiona, kakva crna servisna funkcija, pa ove i prošle godine sam video nebrojene kipere koji prevoze zemlju ovim nasipom, a prošle godine nekoliko puta i mešalice sa cementom (a nisam baš 24sata/7dana u nedelji tu). Imao sam priliku da se ispred mene zadesi i kiper sa jednog novobeogradskog gradilišta, koji je iskopanu zemlju direktno vozio na nasip, obzirom da smo imali istu rutu do 45 bloka. Servisni kamion ako prođe jednom mesečno, dobro je.

Seča šume je u delu svakako servisna od Srbijašuma ili voda, ali pogledaj samo čoveče snimke gde se vaše sojenice nalaze, pa mi reci da je taj deo očišćen sanitarnom sečom?!

Sa tobom se slažem u delu da je verovano ova korumpirana država u međuvremenu vam omogućila i da čak legalno kupujete struju (pa to su i ostatku nelegalnih objekata), kao i tehničku vodu.

Rampa o kojoj ljudi pričaju je rampa na samom ulazu od 45 bloka koja stoji razvaljena pored mesta znaka za zabranu kretanja već jedno 10-15 godina.

Da se vratim i na splavove, da grad Beograd je dozvolio (nečinjenjem) na svakom pedlju reke da se stave splavovi, degradiro je ne samo ovaj deo, nego sto je najgore i sam kej gde tolerišu čak i lične lične splavove, umesto ograničenog broja ugostiteljskih i sportskorekreativnih splavova koji nikako ne bi smeli da budu zatvorenog tipa.

Ja se čak i ne protivim postojanju ličnih splavova na delovima koji nisu uz uređene obale, ali apsolutno ne na svakom pedlju gradskih obala nego na nekoliko ograničenih lokacija. Desna obala Save je dosta duže ovim zauzeta i ista se mogla odrediti kao destinacija za lične splavove. Naravno uz ograničenja u izgdelu, higijeni itd, koja naravno već postoje, ali se ne poštuju.

Leva obala se uz male intrvencije mogla urediti u ekološki rezervat dostupan svima.

Zbog bahatih, takvih kakvi su, sada ne može da čak ni sprovede odluka kojom se ograničava broj istih.

Nismo se svi ujedinili u ovoj nesreci, ujedinio se obican narod, da pomogne obicnom narodu, uz par svetlih primera, uglavnom sportista i pevaljki sumnjivog morala. Dok su se oni u Obrenovcu davili, na drugoj strani Save, na Savkom nasipu elita, predsednik, ministri, generali policije i vojske su isti nasip unistavali, tako stu su nasipali zemlju, hiljade kubika zemlje, da bi njihove nelegalne vikendice ostale na suvom, zabole ih sto je to sve zakonom zabranjeno, i sto doprinosi da se Sava sa druge strane izlije po obicnom narodu, bitno je da oni ostanu na suvom.

Bulevarac":3oj2fm1v je napisao(la):
Gde su sve sagradjeni nelegalni putevi na samom nasipu, koliko ih ima i da li je ovo jedan od nelegalnih puteva, (da ii to prijavim u novoj prijavi)?

IMG339.jpg

ovaj ?
dsc08373.jpg

Ovaj veliki zemljani put u nasipu se nalazi malo pre kanala Galovica gladano iz pravca blokova, a mali pesacki je koliko se secam Atelje 212.
Sve treba stavljati i samo ih tovariti prijavama.
Cini mi se da sam vec predlagao, ali ako nisam, da postavite templejt raznih prijava i da menjamo sadrzinu i primaoca, da saljemo svi redom.

relja":3dx0dmac je napisao(la):
17. maj 2014, poplave u punom jeku

Drveće koje verovatno polomio vetar, a služilo je da korenjem sprečava eroziju. Da nema kuća, ovde ne bi bio jedan red stabala, već šuma, i vetar ne bi tek tako mogao da ih lomi.

Drvece nije polomio vetar, nego su to izlomili "strucnjaci" sekaci koji su obarali stabla i ona padala na okolna i tako ih lomila, toliko o njima. Ja sam tih dana zatekao njih trojicu sa traktorom kako tovare trupce i to je ova slika gde se vidi traktor, nisam mogo da ih uslikam jer sam bio daleko i imao sam samo telefon kod sebe.

disperzi":3dx0dmac je napisao(la):
Sekaci su bas vredni
IMG337.jpg

Nevenkovic":1sccmi06 je napisao(la):
...
Relja, o kakvoj relativizaciji govoris? Ako je relativizacija da je pola Srbije nelegalna, onda u redu. Imali ste iskrivljenu sliku, rekla-kazala, bla-bla-truc-truc, pokusao sam naiskrenije da svima pokazem kakvo je pravo stanje i sta se tamo desava. Ni ja nisam najsrecniji kako sve to izgleda, gradnja 100-300 ili ko zna koliko kvadrata je i za mene potpuno ludilo, to su radili prvenstveno oni koji pojma imali nisu sta je to reka i zivot na njoj. Izuzimajuci gornju i donju plocu sav tvrdi materijal kod mene staje u pola kombija. Celokupna zatvorena povrsina mi je 9+30m2. Sad ces opet da kazes da relativizujem u pokusaju da opravdam makar sebe :) Jok, vrati se na pocetak mog ukljucenja u temu, tamo jasno pise sta ocekujem da se desi.

Kao da nisi razumeo moj post: pričam o tvojoj relativizaciji uzurpacije zone i gradnje koja umanjuje kapacitet za primanje vode, o smanjenju površine koju zauzima šumski pojas koji štiti nasip od erozije, o đubretu koji je po tebi došao nekud izdaleka, o kaminima koji svakodnevno voze nasipom... ima tu još što šta, ali ovo za nelegalnu gradnjuju u Srbiji kao opravdanje je zaista biser.

Braniti ugrožavanje nasipa gradnjom privatnih vikendica za uživanje time što je "pola Srbije nelegalno"....
Pa time se izjednačavaju porodične kuće, seoski objekti sl. koje ljudi grade iz neophodnosti za stanovanje i zaradu za život, na privatnim posedima, objekte koji su nelegalni zbog državne uprave koja je spora, nesposobna i korumpirana, sa vašim kućicama kojima jednostavno tu nije mesto. Zapanjen sam da neko može mirne duše da prelazi preko toga...

NIsmo mi deca da neko treba da nam crta i ispravlja sliku.

Nevenkovic":1sccmi06 je napisao(la):
.....
Btw, o kakvoj rampi pricate? Jedina rampa za koju ja znam je rampa za izlaz na ostruznicki most. Masovno je bila koriscena do 04-05 kada su je zabetonirali i zavarili.

Postojale su rampe na stazi kod svakog uključenja/isključenja za nasip. I onda su skinute i odnešene, da bi automobili i kamioni nesmetano mogli da koriste nasip.
Isto kao što ste nedavno dva puta oborili i odneli znak za zabranjen saobraćaj u oba smera kod šljunkare (dokazi su tu na forumu).

Gospodin Nevenkovic je vrlo lepo napisao jedan tekst iz ugla nekoga, ko se eto tako malo, u slobodno vreme bavi muzikom, zivi svoj savrseni zivot u Belvilu naselju buducnosti ,za vikend sa malo provoza svojim novim kolima do ‘’svoje’’ oaze na reci, pokosi travicu(i par bahatih biciklista), zalije sarene muskalte I petunije I sve mu je tako lepo I sareno u zivotu. Naravo, tu je I prica kako u gradu ne pamti kad je bio zadnji put, jer toboze sve mu je tu na 5 min.
Nije bas tako, gospodine Nevenko, kao neko ko zivi u blokovima ceo zivot, peca na toj reci I gleda na doticni nasip, tvrdim sledece:

''Gradnja je pocela mnogo pre nego sto se ovde spominje. – DO 2001 JE NA TOM POTEZU POSTOJALO UKUPNO 6 SOJENICA
Deo zemljista je i posle ’45-e ostao u vlasnistvu (katastarski) 3 porodice sa Bezanije, jedna od njih je Macura, ostale 2 sam zaboravio, koga tacno zanima moze da pita Belku.''
GLUPOST TOTALNA- KAKO MOZE FIZICKO LICE DA BUDE VLASNIK ZEMLJE NA OBALI- zemljiste je najverovatno exproprisano, ko zna kad.

Asfaltni put na nasipu je uradjen da bi se vodoprivredna vozila kretala po njemu. o god ima ideju da ce sa nasipa proterati i oterati vozila predsednika drzave, policijskih i vojnih generala, ministara, e.t.c. da bi se sredinom istog vozio na biciklu je…mnogo mlad. Kamioni koje vidjate, bar u radno vreme su najcesce servisni kamioni, od 10-tak puta koliko sam ih video kod “mog” reni bunara, samo 2 x su dosli pik-apovima, ostalo uvek sa velikim kamionima.
KAMIONI SU PREKO 5 TONA I NASIPAJU SUT, SVAKI BOGOVETNI DAN, BUDIM SE SA TIM SLIKAMA SVAKO JUTRO I DUSA ME BOLI.

Struja i voda se ne kradu, vec se vlasnicima uredno ispostavljaju racuni,
STRUJA SE KRADE, VLASINICI SE SAMI HVALE OKOLO DA DINARA NE DAJU, TJ. TEBE NEKO RADI NA FORU.

Divlja seca suma, sigurno je da ima i toga, ali mnogo vise seku/krce Srbija sume u koordinacija sa ranije Srbija a danas Beogradvodama.
SECE SUMA NE DA IMA, NEGO NEMA STA DA SE POSECE VISE, A BEOGRADVODE SU KRIMINALCI ISTO KAO I VI

Ne postoje septicke jame, niti bi ih iko normalan kopao
SLAZEM SE, PREPLIVAVAJUCI SAVU PROSLE GODINE, NALETEO SAM NA VASE REKTALNE TRAKTOVE

Moram da kazem da je neopevana glupost da se u reku od strane vlasnika splavova i pogotovo sojenica baca bilo sta osim organskih materija.
OVO ZVUCI DA JE CAK PREPORUCLJIVO ORGANSKE MATERIJE IZBACIVATI U REKU!?

Sto se tice uticaja na ukupan vodostaj mogu slobodno da kazem da on ne postoji,
SLIKOVITO:
AKO IMATE LAVOR SA VODOM, I U NJEGA POTOPITE PREDMET, DA LI CE TO PODICI NIVO VODE? SVAKI DAN SE ISTOVARUJE ZEMLJA/SUT, VEC DECENIJU I DIZE SE NIVO UZ REKU, MOLIM TE DA NE POTCENJUJES INTELIGENICIJU FORUMASA, KONSTATACIJAMA TIPA: ‘’KOLIKO NEKOLIKO STUBOVA MOZE DA PODIGNE NIVO REKE’’. PO OVOME BIH REKAO DA SI PRIPADNIK GARNITURE PRETHODNE VLASTI, KOJA JE ZBOG TAKVIH RAZMISALJANJA I PROSLA KAKO JE PROSLA. TI SKUPOVI, SEMINARI I EVROPSKE LETNJE SKOLE GDE VAS UCE LEPOM PONASANJU, NEVERBALNOJ KOMUNIKACIJI, GRAMATICI, KONSTRUISANJU PROSTO-PROSIRENIH RECENICA, NE PROLAZI NA OVIM PROSTORIMA.

I na kraju, da postavim pitanje, ako je sve to zaista tako lepo , bajno I krasno, zasto ja ne mogu da pridjem obali, da uzivam I svim njenim lepotama,vezem camac, napravim rostilj, nego moram da preskacem 3 nivoa bodljkivah zica I obezbednjenja voljenog nam predsednika&sons..

Korito reke nije građevinsko zemljište. Da je sreće, tu bi bio i početak i kraj dokazivanja da li se ovo sme tolerisati ili ne.

Ovde je međutim vrlo važno razumeti prave mehanizme ove pojave. Pored mentaliteta ljudi kriva je i država. Mora biti jasno da su i splavovi ustvari zgrade. To je prostor namenjen boravku ljudi, pa nikakve stvarne razlike nema, sem nebitnih detalja oko tehnologije gradnje. Hiperprodukcija splavova i sojenica u Beogradu je deo špekulativnog kriminala vezanog za izvačenje profita (ili bilo koje druge vrste lične koristi) iz gradskog zemljišta i imovine preduzeća koje je počelo devedesetih godina. Kada je počeo da se menja politički sistem, a sa njim i vrsta vlasništva nad zemljom, su svi koji su bili dovoljno beskrupulozni i sa dobrim vezama u mestima odlučivanja, lako su shvatili da je zemljište, odnosno teritorija grada, ustvari i novac i privilegija. Da je zemljište JEDINA stvarno dobra prlika da se u nefunkcionalnoj ekonomiji novac zaradi i sačuva, ili da se obezbedi bolja startna pozicija za budućnost.

Kada su jednom mahinacije sa placevima bile u punom jeku, mnogi su shvatili da i dve Beogradske reke zauzimaju priličnu površinu grada. Ideje da se i one koriste kao građevinsko zemljište iz koga pojedinci mogu izvlačiti korist onda sasvim prirodno sledi. Posledica je da recimo na desnoj obali Dunava imate splavove koji su sedišta klasičnih firmi i poslovni prostor. Tu su kancelarije i ljudi tamo idu na posao. Sem par tradicionalnih izuzetaka, čitava obala grada je isparcelisana, pa je tako reka i zvanično postala mesto gde nešto vrlo nalik gradskim stambenim i poslovnim blokovima može da se nastavi i preko površine vode. Da ne spominjem sad samu obalu za koju sada važeći način razmišljanja smatra da je sasvim "normalno" da tu budu zgrade.

I tako su sve gradske administracije do sada zadovoljno trljale ruke, jer je što se njih tiče sve bilo u redu. I splavovi i sojenice moraju da troše struju, vodu, i da plaćaju gomilu drugih dažbina. Grad zarađuje, pojedinci imaju još mesta za biznis ili lično zadovoljstvo, i svi sebični ljudi su srećni. Ali dokle? Ovo je čista perverzija, kratkotrajna korist pojedinca suprotstavljena elementarnim urbanističkim normama. Postoje razlozi zašto se reka ne može tretirati kao vodeni nastavak građevinskog zemljišta grada. Jedan njen deo se može posmatrati u ekonomskim kategorijama. Ali mali deo, ne ovo čudo što imamo u Beogradu. Sve dok ne budu jasne ogromne razmere saučesništva i interesa svih dosadašnjih admistracija da stanje na našim rekama bude ovako haotično, teško da će se nešto bitno popraviti. Iskreno se nadam da je svaka nova gradska admistracija nova prilika da neko u njoj shvati da reka nije pre svega mesto za izgradnju i zarađivanje para, da takvo stanje ne može biti trajno. Ove poplave bi trebale da budu dobar podsetnik koja vrsta posledica, ali i ličnih odgovornosti, može da bude posledica zanemarivanja elementarnih normi.

relja":3th4a3y4 je napisao(la):
pričam o tvojoj relativizaciji .... ima tu još što šta, ali ovo za nelegalnu gradnjuju u Srbiji kao opravdanje je zaista biser.

Braniti ugrožavanje nasipa gradnjom privatnih vikendica za uživanje time što je "pola Srbije nelegalno"....
Pa time se izjednačavaju porodične kuće, seoski objekti sl. koje ljudi grade iz neophodnosti za stanovanje i zaradu za život, na privatnim posedima, objekte koji su nelegalni zbog državne uprave koja je spora, nesposobna i korumpirana, sa vašim kućicama kojima jednostavno tu nije mesto. Zapanjen sam da neko može mirne duše da prelazi preko toga...
N light mode on :
Aha, svi grade iz neophodnosti. Vidis i meni je zbog stresa kome sam izlozen zbog prirode posla neophodan relax. Boravak na reci drasticno menja stanje stresa na bolje, tj eliminise ga, samim tim i umanjuje mogucnost dobijanja infarkta, dijabetisa, visokog pritiska, mozdanog udara.....I ovaj mode mi treba u istu svrhu, jer zbog poplave jos uvek ne mogu da pridjem reci...ovaj sojenici :)
N mode off.
Sad ozbiljno.

I ja sam zapanjen. Da neko moze nezakonske radnje da deli na manje i vise nelegalne. Pozivate se na zakone koji su veoma jasni i precizni a tumacite ih i onako kako vama odgovara. Ustvari kvotovano nije cak ni relativizacija vec spin, iako bi po vasim merilima u obrnutom slucaju to bila.

Ovo je klasican primer izvrnute logike i nakaradnog tumacenja zakona:

DusanBG":3th4a3y4 je napisao(la):
Sada je nasip postao igralište bahatih koji voze 50-60kmh na pola metra od malobrojnih preostalih biciklista. Znak o zabrani prolaza zaista zabranjuje kretanje svima, pa i pešacima, ali uporediti njihov prekršaj sa vašim je nebulozno. Pa u celom Beogradu na ulazima na trotoar stoji samo znak zabrane kretanja bez označavanja da je to samo za motorna vozila. Ovde smo već i raspravljali kako je znak trebalo dodati i tablu da je zabrana samo za motorna vozila, pa da čak i ovo ispravimo. Pešaci nisu rušili ovaj znak čim se digne, već vaše komšije.
Svi su jednaki pred zakonom, svi su u istom prekrsaju, samo neki od nas (MI) malo manje a neki drugi (VI) malo vise, jer nama tako odgovara i mi smo to na forumu i napisali. Zato sto hocemo da vozimo bicikle po nasipu iako je to zabranjeno a vi sa automobilima nam smetate.
DusanBG":3th4a3y4 je napisao(la):
Rampa o kojoj ljudi pričaju je rampa na samom ulazu od 45 bloka koja stoji razvaljena pored mesta znaka za zabranu kretanja već jedno 10-15 godina.
Ta rampa nije bila u funkciji od sredine osamdesetih, pre toga ne znam.
Bulevarac":3th4a3y4 je napisao(la):
Nismo se svi ujedinili u ovoj nesreci, ujedinio se obican narod, da pomogne obicnom narodu, uz par svetlih primera, uglavnom sportista i pevaljki sumnjivog morala.
Ako si vec morao - cemu ovo?
I ne moras da mi se obracas sa Vi :)
disperzi":3th4a3y4 je napisao(la):
Drvece nije polomio vetar, nego su to izlomili "strucnjaci" sekaci koji su obarali stabla i ona padala na okolna i tako ih lomila, toliko o njima. Ja sam tih dana zatekao njih trojicu sa traktorom kako tovare trupce i to je ova slika gde se vidi traktor, nisam mogo da ih uslikam jer sam bio daleko i imao sam samo telefon kod sebe.
Video si traktor koji tovari trupce i zakljucio si da su stabla posekli zli vlasnici sojenica?
relja":3th4a3y4 je napisao(la):
Isto kao što ste nedavno dva puta oborili i odneli znak za zabranjen saobraćaj u oba smera kod šljunkare (dokazi su tu na forumu).
Postoje slike oborenih znakova. Ostatak posta je spekulacija i spinovanje. U rangu sa mojim: troje bahatih biciklista su vozili u paraleli po nasipu sa slusalicama telefona i Ipodova u usima, nisu culi sirenu niti su se na vreme uklonili servisnom FAP-u vodoprivrede koji je zbog toga bio primoran da skrene sa asfalta prilikom cega je udario i oborio saobracajni znak.
Zuma":3th4a3y4 je napisao(la):
Ovde je međutim vrlo važno razumeti prave mehanizme ove pojave. Pored mentaliteta ljudi kriva je i država.
Nije problem u mentalitetu vec u drzavi. Drzava ima mehanizme i moc da se obracuna sa svakim pojedincem ili organizovanom grupom, njihovim mentalitetom ili bilo kojim cinjenjem koje joj ne odgovara.

Problem je zivot koji zivimo u paradoksu kreiranom od strane drzave. Toliko dubokom i velikom da ni ona sama nije nije sposobna i ne zna kako da se izbori sa istim, dodao bih i da ne zeli.

p.s.
Na pocetku napisah da necu odgovarati na retardirane postove nemislecih bica. Tako i ostaje.

@nevenkovicu, bullshit, ali normalno svako ima pravo da se brani, vidim da Vi imate dosta iskustva u tome, reklo bi se da ste ekspert i da za sve imate odgovor, mene to ne zadivljuje, naprotiv.
Nisam dobio odgovor na pitanje kako ste dosli u posed vikendice, to me vise zanima, i racun za struju ako nije problem (mozete papiric da stavite preko imena kada fotografiste, ako ne koristite programe za obradu fotografija).

O fino imamo vlasnika jedne NELEGALNE gradjenje koji fino priznaje da je ista nelegalna
Osim vlasnika zemljista svi ostali zakupljuju ,znaci ukinuti mogucnost zakupa
Svi placaju struju koja ide sa reni bunara , sto nebih reko da je po propisu ,znaci ukinuti
Svi objekti su nelegalni na zemljistu gdje je zabranjena gradnja znaci srusiti o trosku vlasnika
Svima poslati racun za rusenje i troskove odvoza suta ,
Nasip veratiti u prvobitno stanje , ti sto imaju vlasnisto nad zemljom mogu je idalje uzivati ali bez gradnje ili otkupiti
Poslati 200 bagera i srusiti sve istoveemeno kako nebi se neko pobunio da se njegova rusi prva
Sve ovo jednog ljeipog dana u BG ljeta gospodnjeg 2114.

Po meni bi teziste prebalo prebaciti na policiju koja ne obavlja svoj posao, maksimalno ih smarati prijavama, traziti da odgovore u zokonom predvidjenom roku sta su preduzeli povofom prijava, Mozda bi mogli da osnujemo grupu na FB, koja bi se samo time bavila, masovnim spamom, nadleznih sluzbi, nije isto kad podnesem 1 prijavu, makar to radio 10 x mesecno i kada im stigne 500 prijava dnevno. Neko mudo tamo, imace manje vrema za cvarke nego sto je to do sada imao, mislim da je to isto dobar put.

Njima se moglo sve to iz jednog prostog razloga zato sto je posten narod ćutao. A oni bahati tj. laktaši kako ih zovem, koji imaju odgovor za sve su za to vreme pazljivo, ciglu po ciglu gradili. Šuma se sekla, prilazni putevi su se nasipali sve uz prećutnu podršku vlasti.
A vi lepo normalni i pošteni ovde gubite živce raspravljajuci se, dok se gospoda zbog stresnog posla mora "relaksirati" u svojim sojenicama iz kojih samo organski otpad izlazi.
Neko je rekao ovde vec da od pravde nema nista, divim se ovde nekolicini forumasa koji se jos uvek nadaju da se pravda moze isterati. Nema od toga nista, jači su imaju dugacke pipke, pobogu predsednik ima tamo vikendicu.... Žao mi je što cu ovo reci ali ovo nije zemlja za postene i normalne ljude. Emigrirati pod hitno a Srbiju ostaviti ovim aždajama pa neka se između sebe...

Poslato sa telefona preko tapatalk-a.

Nevenkovic":8y74h5s5 je napisao(la):
N light mode on :
Aha, svi grade iz neophodnosti. Vidis i meni je zbog stresa kome sam izlozen zbog prirode posla neophodan relax. Boravak na reci drasticno menja stanje stresa na bolje, tj eliminise ga, samim tim i umanjuje mogucnost dobijanja infarkta, dijabetisa, visokog pritiska, mozdanog udara.....I ovaj mode mi treba u istu svrhu, jer zbog poplave jos uvek ne mogu da pridjem reci...ovaj sojenici :)
N mode off.
Sad ozbiljno.

I ja sam zapanjen. Da neko moze nezakonske radnje da deli na manje i vise nelegalne. Pozivate se na zakone koji su veoma jasni i precizni a tumacite ih i onako kako vama odgovara. Ustvari kvotovano nije cak ni relativizacija vec spin, iako bi po vasim merilima u obrnutom slucaju to bila.

Odgovor na prvi deo: znam za umirujuće, gotovo terapeutsko desjtvo boraka pored reke
Zato gotovo svakodnevno, posle podne provedem 30 minuta do sat vremena u šetnji ili vožnji biciklom pored Save, nekad i do Dunava. Jbg, ušlo mi u krv, a kako već godinama tamo viđam ista lica u isto vreme, znam da nas ima mnogo.
Ali nikada mi nije palo na pamet da zbog toga ugrožavam nasip i ururpiram plavni pojas, kao što to vi radite.

Odgovor na drugi deo: e to je već ono o čemu pričam: svi lopvi misle da svi kradu, sve prostitutke misle da su sve žene kurve. Vi se branite time da pola Srbije gradi nelegalno, i da zato imate pravo (moralno, pravo jačeg?) da gradite u zoni u kojoj nije predviđeno da postoje vikendice.
Nemojte da spinujete: ako je neko nelegalno sazidao kuću na svojoj njivi da bi u njoj živeo, to ne daje vama za pravo da
gradite u plavnom pojasu projektovanom da primi visoki vodostaj.

Nevenkovic":8y74h5s5 je napisao(la):
relja":8y74h5s5 je napisao(la):
Postoje slike oborenih znakova. Ostatak posta je spekulacija i spinovanje. U rangu sa mojim: troje bahatih biciklista su vozili u paraleli po nasipu sa slusalicama telefona i Ipodova u usima, nisu culi sirenu niti su se na vreme uklonili servisnom FAP-u vodoprivrede koji je zbog toga bio primoran da skrene sa asfalta prilikom cega je udario i oborio saobracajni znak.

Kada sam pisao u množini, to se odnosilo na sve vas koji tuda vozite, zato što vam uklanjanje znaka - odgovara.
Ako ćemo da se potpuno pravimo blesavi, onda je vozilo vodoprivrede izašlo na teren sa putnim nalogom i vraćeno u garažu sa oštećenjem, o čemu mora da postoji pisani trag. A onda bi se radilo o saobraćajnom udesu sa posledicama po učesnike i materijalnom štetom po vozilo, pa i za znak, pa bi isti ("isti"mislim na znak, upotrebom birokratskog stila) bio u najkraćem roku bio ponovo postavljen na svoje mesto.

Ali, taj znak izvalile bahate barabe koje se opiru uvođenju bilo kakvog reda, što svi veoma dobro znamo.
Znam da to niste uradili Vi, Nevenkoviću, prosto zato što onaj ko ne preza od takvih divljačkih postupaka svoje slobodno vreme ne provodi po internet forumima, a najmanje poput našeg Beobuilda koji se bavi "pitomim" temama.
Ali imajte u vidu da ste se se gradnjom svoje vikendice i upornim pokušajima da na ovom mestu opravdate tu gradnju i vožnju po nasipu - sami svrstali među taj šljam.

Obaloutvrde su oštećene prolaskom teških kamiona kojima vlasnici vikendica dovoze zemlju i šut da ih nasipaju kako bi dobili čvršće tle za zidanje i utabavanje puta kroz naselje. Donetom zemljom i podignutim građevinama smanjena je zapremina forlenda, pa je manja i količina vode koju taj pojas može da primi kada se dignu poplave. Ponegde je sečeno drveće koje treba da bude prirodna ustava protiv naleta vode, kao i da korenjem učvršćuje zemlju i sprečava da je vode podriju.

Zbog toga, navodi Nenad Milenković, predsednik opštine Novi Beograd, poplave mogu da ugroze naselje Donje polje, koje se nalazi iza nasipa, potope obližnje obradive površine, možda čak i da zaprete celom Novom Beogradu, osim Bežanijskoj kosi.

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Divlje-vile-na-obali-Save.lt.html

disperzi":dx2uzwn6 je napisao(la):
Bulevarac":dx2uzwn6 je napisao(la):

ovaj ?
dsc08373.jpg

Ovaj veliki zemljani put u nasipu se nalazi malo pre kanala Galovica gladano iz pravca blokova, a mali pesacki je koliko se secam Atelje 212.
Sve treba stavljati i samo ih tovariti prijavama.
Cini mi se da sam vec predlagao, ali ako nisam, da postavite templejt raznih prijava i da menjamo sadrzinu i primaoca, da saljemo svi redom.

Пронађох слике у документацији, мада сам их већ постављао на некој другој теми, када сам правио репортажу са насипа.
Слике прилаза кафани Атеље 212 са насипа. Сликао сам 06. октобра 2013. године. Види се разлика како је тада било, а како је ето сад, након седам месеци :rant: . Тужно. Од тада до сад нисам био ни возио бицикл по насипу

Vrh