Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

Nisam dugo vozio biciklu na ovoj deonici, da li je moguće da je za godinu dana tako propao asfalt, ili se meni to čini!?

U svakom slučaju haos!

uskoro biciklu nećeš ni moći ovde da voziš, što od vozila, što od automobila.

Sve više biciklista kako vreme prolazi tuda više ni ne vozi. Ja sam npr. prestao, previše saobraćaja, ali ne onog gradskog na kojeg vodiš računa nonstop, nego se na 10m iza tebe pojavi auto pri 60km/h i svirne, pa projuri pored. Taman se ceo ''izbaguješ'' dok shvatiš šta se desilo.

Baš sam danas bio na ovom nasipu, i dalje parkiranih vozila dosta, doduše nešto manje nego pre poplava, valjda neki ne mogu da stignu do kuća

sve u svemu danas više biciklista i manji saobraćaj, ali samo zato što su ovi ljubitelji reke i njihovi prijatelji i navikli samo kolima da dolaze do reke. :evil:

dzoni slažem se da sve manje šetača i biciklista, i ko će pored onih idiota da vozi, samo rizikuješ da pogineš od budale.

Nasip u Bloku 45 - tabla koja nedostaje

beach-sign-no-dogs-bicycles-swimming-500x547.jpg

Poslusajte od 8:10 (naravno moze i ostalo :) )

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EfEe155jhhc[/youtube]

DusanBG":1pr70428 je napisao(la):
Prosledio sam mejl pritužbe i na srbijavode i beogradvode mislim da bi trebalo da ih bombardujemo prijavama za ovo kranje bahato postupanje! Nadam se da me disperzi nece tuzi sto sam prosledio njegove slike :)

Evo i ja sam im malopre prosledio tu fotografiju na mail inspekcija@beograd.gov.rs, da li si ti ikada dobio neki odgovor od beograd/srbija voda ?

Dobio sam mejl vrlo brzo od Srbijavoda da su Beogradvode nadlezne, ali da su prosledili prijavu i vodoprivrednoj inspekciji. Naknadno dobio i dopis od Beogradvoda koji navodi da je ovo u nadležnosti Sekora za vodoprivrednu inspekciju i da su oni obavešteni o ovom problemu (bukvalno piše "upoznati su sa predmetnim problemom", što tumačim da je već prijavljivano). To je to.

Inače, Sektor za vodoprivrednu inspekciju je deo Uprave za vodu, koja je pod Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove, gradske uprave.

^ ok, onda je ko je nadlezan da odgovori sta su preduzeli povodom tvoje prijave, vodoprivredna inspekcija ? Sta su oni uradili po prijavi koja im je prosledjena, duzni su po zakonu da ti odgovore sta su preduzeli, ako nece, onda pokrenuti postupak kod poverenika za informacije, jer sam ja tako uspeo da nateram neke organe da mi odgovore, i pocnu da resavaju probleme, tako je promenjeno 10+ javnih parking mesta, koja su bila prisvojena od bahatih.

pa ako je za sve nadležna vodoprivredna inspekcija, valjda oni. Pustiću da prođe bar mesec dana od prijema ovog dopisa (stigao je pre oko tri nedelje) pa ću baš pustiti mejl da vidim šta je preuzeto, naročito imajući u vidu da je problem i njima poznat još od ranije.

Jovana Antic, je mlada direktorka Uprave za vode, da li neko zna ko je ona, pa da pocnemo da sakupljamo imena svih onih nadleznih sluzbenika za koje mislimo da su odgovorni za ovaj SKANDAL na NBGD (i mnoge druge, pride).

Uprava za vode

Kraljice Marije 1/XIII

Jovana Antić, direktor, 7157-331, faks 3376-367

Uprava za vode je jedinica u sastavu Sekretarijata za komunalne i stambene poslove koja obavlja:
- poslove integralnog upravljanja vodama, zaštite voda, zaštite od štetnog dejstva voda i korišćenje voda, kao dobara od opšteg interesa, uključujući organizovanje i finansiranje vodoprivrednih delatnosti na vodnom području koje je u nadležnosti Grada;
- nadzor nad obavljanjem vodoprivrednih delatnosti;
- inspekcijski nadzor u oblasti vodoprivrede;
- uređenje načina korišćenja i upravljanja izvorima, javnim bunarima i česmama, uključujući izdavanje vodoprivrednih uslova, saglasnosti i dozvola za objekte utvrđene zakonom;
- uređenje i obezbeđivanje uslova i načina korišćenja mesta za postavljanje plovnih objekata na delu obale i vodenog prostora, uključujući izdavanje odobrenja za postavljanje plovnih objekata i vodoprivrednih saglasnosti za objekte utvrđene zakonom;
- nadzor nad korišćenjem mesta za postavljanje plovnih objekata;
- zaštitu izvorišta, prečišćavanje i distribuciju vode za piće, prikupljanje, prečišćavanje i odvođenje atmosferskih i upotrebljenih voda i zaštitu vodotoka.

Ovde se pojavljuje povodom postavljanja 6 javnih cesmi na Savskom nasipu,hvali se odlicnom saradnjom grada, opstina i javnih preduzeca.

http://glassrbije.org/kultura/članak/nove-javne-česme-na-novom-beogradu

Evo jos jednog interesantnog clanka iz 2013, gde predsednik gradske skupstine Aleksandar Antic hvali.. Jelenu Antic, a ona kaze te 2013 ... (oni su neki rod?)

"Ponosni smo na izgradnju navodnjavanja i odvodnjavanja u Pančevačkom ritu, kao i na uređenje ključnih tačaka koje su se 2006. godine pokazale kao osetljiva mesta pri poplavama – deo kod Kule Nebojše, potez od Brankovog do Starog železničkog mosta i Zemunski kej. Zato sada možemo reći da je odbrana od poplava u Beogradu izvanredna – rekla je Antićeva."

http://www.kurir-info.rs/beograd-be...vodenog-talasa-prosao-kroz-grad-clanak-845017

Nikolićeva nelegalna vikendica preživela poplave

M. Beljan | 27. 05. 2014. - 15:15h | Foto: M. Marković | Komentara: 29
Vikendica predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koja se nalazi ukod Bloka 45, preživela je poplave, ali je reka ipak potopila prilaz, pa će Nikolić kada bude poželeo da se odmori morati da sedne u čamac.
475117_nikolic-vikendica-01rasfoto-nebojsa-markovic_ff.jpg

- Njegova kuća je uzdignuta. Sa mog splava vidim da je suvo, a mislim da mu ni trava nije pokvašena. Nije ovo ništa strašno, sve kuće su pravljene na stubovima, pa se potope samo šupe. Problem je što ostaje smeće koje niko ne pokupi, to je prava zaraza - priča jedan od komšija.

Nikolić očito ne haje za zarazu, jer mu je okućnica potpuno suva, u šta su se naši reporteri i uverili. Graditelji su radili bez zvaničnog projekta i bilo kakve dozvole, ali su ipak mislili na poplave i uspeli potpuno da zaštite Nikolićevu kuću od nabujale Save. U uređenje pristupa kući uloženo je mnogo novca.

I Bačevićev sin ima vikendicu

Kuću na obali reke, u neposrednoj blizini Nikolićeve vikendice, nelegalno je sagradio i Filip Bačević, sin Milana Bačevića, ministra rudarstva i prostornog planiranja. On je vikendicu podigao u blizini konjičkog kluba „Stremen“ u Jakovu. Kuća je izgrađena na zemljištu površine 11 ari, koje je Bačević zakupio od JP „Srbijašume“ i plaća ga 8.000 dinara mesečno.
Kako smo saznali, tokom dana u vikendici je bilo ljudi, a verovatno su hteli da se uvere da je sve u redu i da pripreme odmorište za dugo toplo leto.

Nikolić je ovu kuću podigao još 2010. godine, dok je bio na čelu SNS, a ona se formalno vodi na njegovog sina Radomira. Prizemlje Nikolićevog čardaka ima površinu od 73 kvadrata, a bar toliko imaju i sprat i potkrovlje. U istom dvorištu nalazi se i kuća njegovog drugog sina Branislava. One su ograđene i imaju dobro uređen prilaz, a sve to nalazi se na zemljištu JP „Beogradvoda“ i na mestu gde je gradnja zabranjena. Zbog prirode zemljišta nijedna kuća ne može da bude legalizovana.

Gradnja nelegalnih objekata u ovom kraju počela je još 2003. Zemljište na kojem su one sagrađene pripada JP „Beogradvode“. U opštinama Novi Beograd i Surčin ranije su nam rekli da oni ovde nemaju nikakvu nadležnost i da je odgovornost na ovom javnom preduzeću. M. Beljan n

Beograd Tomina divlje sagrađena vikendica na savskoj obali kod Bloka 45 izbegla je potop, a komšije kažu da čak ni trava nije mokra.
s
Kuću na obali reke, u neposrednoj blizini Nikolićeve vikendice, nelegalno je sagradio i Filip Bačević, sin Milana Bačevića, ministra rudarstva i prostornog planiranja. On je vikendicu podigao u blizini konjičkog kluba „Stremen“ u Jakovu. Kuća je izgrađena na zemljištu površine 11 ari, koje je Bačević zakupio od JP „Srbijašume“ i plaća ga 8.000 dinara mesečno.

http://www.blic.rs/data/images/2014...asfoto-nebojsa-markovic_ff.jpg?ver=1401195968

Pogledajte botovi sta rade, udaraju minuse na sve sto diskredituje Vlast, nebitno je sta je u pitanju...

Da znate da ja nisam odustao, svo ovo vreme sam se trudio da nekako informisem sto vise ljudi, cak sam sklopio i neka pijateljstva preko FB ne bi li lakse sirio istinu o ovom skandaloznom otimanju nasipa od svih nas. Trudite se da informisete sto vise ljudi o ovome, imate dosta materijala u ovoj temi, od fotografija kako je bilo 2008 a kako je danas, fotografije srusenih rampi, nelegalnih el. prikljucaka, do pregradjivanja nasipa nelegalnim putevima, do nelegalnih vikendica. Ideja je da se u skorije vreme organzjuje protest, koji bi se mogao npr, organizovati 1 x mesecno na samom nasipu ili u centru NBGD-a. u blokovima.

Nikolićeva nelegalna vikendica preživela poplave
M. Beljan | 27. 05. 2014. - 15:15h | Foto: M. Marković | Komentara: 129

Vikendica predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koja se nalazi ukod Bloka 45, preživela je poplave, ali je reka ipak potopila prilaz, pa će Nikolić kada bude poželeo da se odmori morati da sedne u čamac.

475117_nikolic-vikendica-01rasfoto-nebojsa-markovic_ff.jpg

- Njegova kuća je uzdignuta. Sa mog splava vidim da je suvo, a mislim da mu ni trava nije pokvašena. Nije ovo ništa strašno, sve kuće su pravljene na stubovima, pa se potope samo šupe. Problem je što ostaje smeće koje niko ne pokupi, to je prava zaraza - priča jedan od komšija.

Nikolić očito ne haje za zarazu, jer mu je okućnica potpuno suva, u šta su se naši reporteri i uverili. Graditelji su radili bez zvaničnog projekta i bilo kakve dozvole, ali su ipak mislili na poplave i uspeli potpuno da zaštite Nikolićevu kuću od nabujale Save. U uređenje pristupa kući uloženo je mnogo novca.

Kako smo saznali, tokom dana u vikendici je bilo ljudi, a verovatno su hteli da se uvere da je sve u redu i da pripreme odmorište za dugo toplo leto.

Nikolić je ovu kuću podigao još 2010. godine, dok je bio na čelu SNS, a ona se formalno vodi na njegovog sina Radomira. Prizemlje Nikolićevog čardaka ima površinu od 73 kvadrata, a bar toliko imaju i sprat i potkrovlje. U istom dvorištu nalazi se i kuća njegovog drugog sina Branislava. One su ograđene i imaju dobro uređen prilaz, a sve to nalazi se na zemljištu JP „Beogradvoda“ i na mestu gde je gradnja zabranjena. Zbog prirode zemljišta nijedna kuća ne može da bude legalizovana.

Gradnja nelegalnih objekata u ovom kraju počela je još 2003. Zemljište na kojem su one sagrađene pripada JP „Beogradvode“. U opštinama Novi Beograd i Surčin ranije su nam rekli da oni ovde nemaju nikakvu nadležnost i da je odgovornost na ovom javnom preduzeću.

Beograd Tomina divlje sagrađena vikendica na savskoj obali kod Bloka 45 izbegla je potop, a komšije kažu da čak ni trava nije mokra.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/468897/Nikoliceva-nelegalna-vikendica-prezivela-poplave

KOja je ovo država? Ima li ovde države???
Ima li zakona i ima li svesti kod gradjana, ili su svi omamljeni nekim jakim opijatom??? :shock:

Nisu svi omamljeni, nego nemas elitu koja ima muda da o tome nesto kaze i zalozi se, imas samo retardiranu elitu koja se fotografise po tabloidima. Nema nijednog sportiste, glumca, nekog iz javnog zivota koji bi npr, stao iza ovoga i zalozio se da se nesto promeni, ali zato imas 100 retarda koji ce da pomognu tako sto ce da pevaju, sakupljaju neku pomoc na ovaj ili onaj nacin, ne bi li se dodvorili narodu i vlasti, a sve licemeri i retardi. Zao mi je sto Djokovic nije otisao korak dalje, pa i on je Novobeogradjanin, ali izgleda da ga to bas i ne dira ili mozda i nije upoznat sa detaljima, sto me isto ne bi cudilo. Da je Djokovic npr. saopstio da nece dati novac, zato sto se zida nelegalno, nista nije preduzeto da se stanje dovede u normalu, i da ce pomoci kada odgovorni za ovo stanje budu kaznjeni.. to bi imalo itekako neku tezinu, ovako kada mi obizni gradjani to kazemo niko nas ne sisa. Jedini nacin da nas neko ozbiljnije shvati, obzirom da nemamo pomoc "elite" je da se omasovimo, i sakupimo u sto vecem broju. Mozda nas tako neko shvati ozbiljno, u protivnom ovo ce se samo nastaviti, na ovom ali i drugim mestima, jer donosi ogroman profit bahatim pojedincima, a ne postoji nikakva odgovornost.

Ja prosto ne verujem koliki broj botova je pisao i glasao na ovu vest na blicu. Pa ispade da je totalno kul imati neleglanu vikendicu, seci sumu itd.... Na kraju ce da mazu oci kada budu izjednacavali ovu ddivlju gradnju sa gradjenjem stambenih objekata po delovima Srbije gde su ljudi gradili kuce za zivot, posto je bilo uzaludno cekati dozvole (sa cime se isto ne slazem, ali nije uporedivo)..

Inace ovaj komentar mi je interesantan, da li neko zna da zaista zbog ovoga i postoji ono udubljenje direktno pred nasip.

Covek-sa-vode
Utorak, 27. 05. 2014. 19:34h
neregistrovan korisnik
Не да треба да буде срушена, него МОРА да буде срушена, и то не само његова него све сојенице од блока 45 па до остружничког моста. Те викендице УГРОЖАВАЈУ насип односно ту је одмах до корита реке било наменски посађено жбунасто растиње, онда ретка тополова шума, а пред сам насип ископани су кубици (велики базени који примају воду код високог водостаја) Све је то одбрана која разбија јаку водену струју приликом поплава, и на тај начин штити насип, који штити Нови Београд. То је све поремећено изградњом викендица између насипа и реке, где несме ништа да постоји осим рени бунара од којих викендаши нелегално узимају струју.То ће потврдити свако стручно лице. Председник Србије Томислав Николић својом викендицом, као и сви остали који имају викендице између реке и насипа УГРОЖАВАЈУ Нови Београд. Ако је неки председник Србије, и ако не жели да угрожава своје грађане, за пример свима први ће да сруши своју викендицу да би показао да не жели да угрожава своје грађане.

Naravno da je tacno, ko je ziveo tamo sve to je video. Svakog proleca se u tim kubicima sakupljala voda, kada se Sava povuce, ostaju bazeni sa vodom. Kao deca smo tu dolazili i pecali neke male ribice, a na kraju kada se voda skroz povuce barice postanu male pa mozes i rukama da vadis ribu. Kasnije su dosli Romi, koji su to odmah podigli na visi novi, pa cim bi se reka Sava povukla i ostali kubici, oni bi donosili zavese, pa bi gazili po tim kubicima i uz pomoc zavesa, kao mreze, izvlacili ribu. Ta riba bi ionako stradala, jer se na kraju to sve isusi. Neverovatno je bitno i za prirodu da postoje takva mesta, jer se ribe ne mreste nasred reke, nego bas na takvim plavnim mestima. Ta plavna mesta stvaraju zivot, ono sve sto posle vidimo u travi, vodi, vazduhu. Betonske reke nemaju zivota, odnosno on je jednostavan i cini ga samo par vrsta.

Kako širiti svest o dešavanjima i načinu upravljanja u gradu?

1. Ja sam još davno predložio da se na svim Internet forumima propagira običaj da svaka vest koja prijavljuje neki problem ili nekoga hvali mora biti propraćena obaveznim delom nalik na potpis u kome stoji ime i prezime odgovornog lica, njegova partijska pripadnost, a ako je moguće i politička koalicija koja u opštini ima vlast. Bez obzira ko je stvarno kriv, važno ko je formalno odgovoran. Ideal je da jednog dana svaki čin, svaka akcija, svaka javno dostupna informacija o činjenju ili ne činjenju bude uvek neodvojivo vezana za neko ime i prezime, i neku organizaciju. Ovo je važno: I jedno i drugo, a ne samo jedno ili drugo. I odgovorna individua i grupa kojoj on pripada. Dakle, individualna, uvek jasna odgovornost, a kasnije i javne baze podataka koje kroz ceo život prate pojedinca i partije koje imaju ili su nekada imale javne funkcije. Ovo je zaista JEDINI način da Srbiji krene na bolje. Baze podataka o javnim osobama i partijama se mogu automatski puniti ako takvi "potpisi" imaju standardan format, pa čak i ako nemaju. Sve dok se u vestima i porukama javni postupci sakrivaju iza institucija anonimnog sastava, ili su to neki neodređeni i nejasni "ONI", nama će biti sve gore i gore. Odgovornost i transparentnost je osnova svakog uspešnog poretka. Još jednom, jer je zaista najvažnije, mora se kao konačan cilj informisanja u oblasti zivota u gradu postići stanje da u svesti svake osobe svaka vest bude neodvojivo vezana za jasno identifikovanog odgovornog pojedinca i organizovanu grupu kojoj on pripada. A ta vrsta javne kontrole rada državnog sistema je sada već i tehnički, i finansijski, i organizaciono sasvim trivijalna. Ne zavisimo ni od koga, samo da dovoljan broj ljudi stekne svest da će to pomoći.

2. Fotografije i samo fotografije. Bez njih ništa. Jasna slika sa KRATKIM i jasno vidljivim objašnjenjem napisanim velikim slovima (bar u najvidljivijem delu površine oglasa) umnožena u veliki broj primeraka.

3. Ako materijal iz broja 2 ne objavi dovoljan broj medija, napraviti izvestan broj javnih oglasa koje redovno lepiti na oglasne table u Knez Mihajlovoj ulici i sličnim popularnim mestima. Poželjan format A3 ili veće. Ako se običaj javnih, građanskih oglasnih tabli nekomercijalnog i nepolitičkog sadržaja ustali, to bi mogao biti zanimljiv dodatak medijima u Srbiji. Ustvari, prilično sam siguran da bi čak i Evropska Unija bila spremna da kroz NGO inicijative finansira bar postavljanje i održavanje posebnih (jasno označenih) oglasnih mesta ovog tipa budući da je njihova cena zanemarljiva, a politički su idealne za ono što oni obično finansiraju. Iako u doba Interneta i besplatnih medija ovo može izgledati glupavo, poenta je umnožavanje vrsta i sastava grupa koje primaju vašu poruku. Struktura ove ulične publike može biti drastično raznovrsnija od redovno uskih neformalnih grupa koje prate Internet forume ili ono malo medija koji su voljni da objavljuju takve sadržaje. Takođe ova mesta postavljanja obezbeđuju da je publika tad prijemčivija jer u trenucima dokolice i opuštanja imaju više vremena za čitanje kratkih poruka. Ovo može drastično da proširi svest o poruci zato što je inicijalno bitno raznovrsniji sastav onih koji je u početku šire, a to je za brzinu propagacije i krajnji domet poruke najvažnije. Komentari klasičnih Internet portala vesti kao što su B92 i drugih velikih medija, do sada su već efektivno blokirani mladim, a sada često i plaćenim "političkim aktivistima" koji namerno emituju ogromne količine propagande, kad je to moguće, a običnog informacionog šuma kad nije. Ne bi me čudilo da se polako počnu pojavljivati i klasične firme kojima je samo to posao. Zbog toga verujem da bi javne oglasne table bile (bar privremeno) zanimljiv i uspešan eksperimet. Dugoročnije gledano, posebni, autonomni, Internet portrali posvećeni gradskoj upravi i dešavanjima u gradu, koji nisu samo forumskog tipa već arhiviraju vesti u dobro struktuirane i pretražive baze podataka su pravi put da se stvari pokrenu sa mrtve tačke. Beobuild je recimo u odličnom početnom položaju za tako nešto, ali bi za početak mogao da poboljša svoj sistem za pretraživanje poruka, to bi bila ogromna pomoć.

Za pocetak sama spoznaja da danasnji mediji u Srbiji (a tako je barem 30 godina koje ja pamtim), ne zadovoljavaju potrebu za objektivnim, pravovremenim i kompletnim informisanjem je velika stvar, jer i dalje ogromna vecina ljudi misli da ako cita vise novina moze da izvuce jasniju sliku ovog drustva, a to nije tako, jer su SVI mediji kontrolisani u manjoj ili vecoj meri.
I dalje je mali broj ljiudi koji koristi internet za informisanje u Srbiji, pa verujem da su neophodne drugacije akcije, van interneta.
Po meni barem sto se tice NBGD nasipa bi bilo dobro polepiti plakate - papir sa jasno srocenom pricom kada i kako je ovo nastalo, i sta sve gubimo i cega moramo da se plasimo zgog bahanalija 200 individua, potpomognutih korumpiranim institucijama.
500 ulaza na NBGD sa plakatom ce videti MNOGO ljudi, i shvatiti da nisu sami, jer sam siguran da mnogi od njih to vide, ali misle da su sami. Kako i ne bi mislili da su sami pored ovakve drzave.
Na tom plakatu bi se mogla mozda i najaviti akcija okupljanja ljudi na nasipu, koji zele da nasip i dalje bude nasip, a ne necija privatna svojina.
Na tom skupu bi trebalo podeliti letke, da ih svi zakace na svoj ulaz i deo gde zive, da sto vise ljudi zna da nisu sami!

Od slucaja do slucaja, za ove moje bahate komsije, najbolje po meni bi bilo da Subotom ispred pijace, gde svi dolaze postavim stand i napisem koje to zgrade ne postuju zakon, donesem urnebesna resenja sekretarijata za urbanizam, koji u kocki 2mx2m ucrta 6 automobila, sta gubimo, i nasta ce nam liciti kraj u buducnosti, jer verujem da su moje komsije najzaintersovanije da zive u normalnoj sredini, ali to ne mogu jer i ovde su ti isti, iz tih vikendica sa nasipa, i isto se tako ponasaju!
Potpisemo peticiju za smenu svih onih koji su potpisivali resenja koja ne postuju zakon, i zahtevamo ostavke, onda opet, mozda 1 mesecno da se okupimo, npr. ispred sekretarijata i za urbanizam, zvizdimo, nosimo table sa imenima odgovornoh, njihove fotogtrafije, fukcije, koliko para zarade godisnje... znam da smo kreativan narod i da bi se iznenadio kreativnoscu pojedinaca. Sve bez fizicke pretnje,kontakta, samo traziti odgovornost, ostavke, kazne po zakonu i samu izmenu zakonam za koji ne sumnjam da je najlosiji bas u tom delu, kaznjavanje odgovornih lica za ucinjeno, ali i neucinjeno.

Ono sto primecujem u dosta komentara na ovu vest je neko pravdanje Tome i ekipe, sta ocete kupovali ste stanove za 100 e, pa onda moze i Toma da krade 2010 ?! Sledece je sta ocete ako se njemu rusi tamo, onda mora svima u bgd jer je sve nelegalno, Ne mora svima, jer nisu svi zidali na nasipu koji stiti 500k+ ljudi, i nije tacno da je sve u Bgd nelegalno, ali sigurno da ima puno toga, i sigurno je da dosta toga ne moze biti poruseno, ali ima sigurno dosta slucajeva gde se mora srusti nelegalno, o tome se moze razgovarati, i naravno da se moze samo srustiti na NBGD Nasipu, a ne na drugim mestim, ako je mogao nelegalno da gradi , moze i sada da mu se rusi , po novom ili starom zakonu, kako voli, jer ne zelimo da nas poplavi nesposobnost i korumpiranost nadleznih institucija.

DusanBG":3vjkpjmx je napisao(la):
Ja prosto ne verujem koliki broj botova je pisao i glasao na ovu vest na blicu. Pa ispade da je totalno kul imati neleglanu vikendicu, seci sumu itd.... Na kraju ce da mazu oci kada budu izjednacavali ovu ddivlju gradnju sa gradjenjem stambenih objekata po delovima Srbije gde su ljudi gradili kuce za zivot, posto je bilo uzaludno cekati dozvole (sa cime se isto ne slazem, ali nije uporedivo)..

Inace ovaj komentar mi je interesantan, da li neko zna da zaista zbog ovoga i postoji ono udubljenje direktno pred nasip.

Covek-sa-vode
Utorak, 27. 05. 2014. 19:34h
neregistrovan korisnik
Не да треба да буде срушена, него МОРА да буде срушена, и то не само његова него све сојенице од блока 45 па до остружничког моста. Те викендице УГРОЖАВАЈУ насип односно ту је одмах до корита реке било наменски посађено жбунасто растиње, онда ретка тополова шума, а пред сам насип ископани су кубици (велики базени који примају воду код високог водостаја) Све је то одбрана која разбија јаку водену струју приликом поплава, и на тај начин штити насип, који штити Нови Београд. То је све поремећено изградњом викендица између насипа и реке, где несме ништа да постоји осим рени бунара од којих викендаши нелегално узимају струју.То ће потврдити свако стручно лице. Председник Србије Томислав Николић својом викендицом, као и сви остали који имају викендице између реке и насипа УГРОЖАВАЈУ Нови Београд. Ако је неки председник Србије, и ако не жели да угрожава своје грађане, за пример свима први ће да сруши своју викендицу да би показао да не жели да угрожава своје грађане.

Da, taj komentar koji je mozda najbolje opisao situaciju je dobio najvise minusa, na dnu je, ne sme biti na vrhu, jedva sam ga pronasao :) Kada vidite neciji pametan, smislen komentar postujte ga ovde, dobro ce doci jednog dana za te postere ili sta vec.

Mislim da nije bilo ovih polava, da bi oni krisom, onako kao nesto nebitno promenili zakon o nasipima, koji trenutno ne dozvoljava legalizovanje ovoga, a nema veze sa zakonom u Kaludjerici, ali ih je ova poplava sje*ala, pa ne vereujem da imaju muda da sada menjaju zakon kako bi sebi legalizovali ovo, pa verujem da ce pre trpeti da i dalje budu nelegalni neko vreme, da malo zabravimo poplave, a onda ce da promene zakon i ovo legalizovati, ako mi sami do tada nesto ne preduzmemo i sprecimo ih u tome.

Kad je informisanje u pitanju osnovno je da neko povede. Ljudi ne vole da iniciraju, da budu prvi i na udaru, ali ako ih nešto pogađa uglavnom nemaju problema da se priključe postojećem, grupi. To je u psihologiji davno poznato. Dovoljna je dobra ideja, elementarna organizovanost, i bilo kakva konkretna akcija, dakle nešto što već postoji i daje strukturu za delovanje. Nešto što ranjivog pojedinca makar prividno pretvara u člana grupe. To je sve što je ljudima potrebno za početak.

Što se tiče javnih medija, oni ponekad mogu mnogo da učine, ali na njih više ne treba ozbiljno računati. U čitavom svetu je nepovratno prošlo vreme kada su mediji mogli da žive od toga što njihovi čitaoci kupuju njihove usluge. Tada su, ako vlasnik nema druge ciljeve, zaista mogli biti odgovorni pre svega njima, jer su od tih čitaoca i živeli. Sada više nije tako. Mediji žive isključivo od oglašavanja i plaćenih "informativnih akcija", a ljudi koji ih prate su postali roba koja se eksploatiše, tj ono što se u ekonomskom rečniku naziva "sirovina za proizvodnju", a nikako nisu onaj ko kupuje krajnji proizvod, dakle konzument, korisnik njihovih usluga. Korisnici medijskih usluga su sada samo oglašavači i oni kojima treba oblikovanje javnog mnjenja, a nikako ne narod koji te takozvane "informacije" prati. Pošto narod informaciju više ne plaća, ne može očekivati ni da će je dobiti. To zaista jeste baš toliko jednostavno koliko u prehodnoj rečenici i izgleda da jeste. Ništa nije i ne može biti besplatno. To je uvek zabluda. Očigledan je primer Fejsbuka, Googla, ali i skoro svih velikih časopisa. Tako da se na medije zaista može zaboraviti kao na osnovni kanal informisanja.

Jedina nada za to su samoorganizovane interesne grupe građana kojima informacija nije samo usputni deo privredne grane od koje zarađuju, već neophodna alatka za neki sasvim konkretan cilj. Tako je u dobroj meri svuda u svetu, a u zemljama bez veoma duge kapitalističke i demokratske tradicija to je i zaista JEDINA mogućnost. Bez samoorganizacije u oblasti informisanja nema NIKAKVE nade da se ovde stvari pomere na bolje. To je nažalost moguće skoro garantovati.

Vrh