tragac
Expert
Jeste bila idilična slika, ali cela ta okolina.......
Tu je foliranje podignuto na visi nivo ali svakako prijatnije nego na splavovima sa neobicnim muzickim repertoarom i nista slicnijim gostima. Ali sve je to negde stvar ukusa dosta i kulture.Zvezdara64":2bnb23s2 je napisao(la):cini mi se da je ostalo malo mesta u gradu gde nema foliranja i poziranja
duke23":3hcax5rr je napisao(la):Ono što smo mi učinili jeste da smo potpisali ugovor sa strancem (nema ni 1/10 deo para potreban za ceo projekat), a da smo trošak komunalnog opremanja od milijardu evra ostavili nama. Milijardu koju trenutno nemamo niti smo je imali u prošlosti. Možemo samo da je obezbedimo otimanjem po Srbiji ili zaduživanjem. Uz sve to strani investitor nema apsolutno nikakav rizik i 100% je finansijski zaštićen dok sve rizike poslovnog poduhvata preuzima država Srbija. Po ovim uslovima i ja bih sa 100 evra ušao u ovaj projekat jer znam da nemam ništa da izgubim.
milos.tro":2drkrzja je napisao(la):
gygy11":253hxzv6 je napisao(la):Drugim recima, arapin kao vecinski vlasnik svega ovoga ce da proda 2 hektara ,recimo lancu hotela za recimo 20 miliona evra, taj lanac hotela ce sam da izgradi hotel, a drzavi Srbiji ce da pripadne samo 32% od cene po kojoj je prodato zemljiste, odnosno oko 6 miliona evra , a arapi ce da uzmu 14 miliona evra, a da banku zutu nisu dali za zemljiste I da nisu ulozili u gradnju hotela, jer im se tako moze po ugovoru?
Netacno.MilisaV":ve6dcx1a je napisao(la):Investitor može da izgubi samo 150 miliona evra. Ako posao ne krene kako treba i firma ode u stečaj namirnice se poverioci iz stečajne mase. A stečajna masa je imovina firme. A imovina je zemljište, tj zakup istog na 99.to će se bez problema prodao za 150 milki i kredit će se vratiti bez problema da sve kamatama.
Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
ssimovic":2r6ufq9p je napisao(la):Komunalno opremanje je podeljeno na unutrašnje i spoljno. Unutrašnje je obaveza zajedničkog preduzeća, spoljno države Srbije. Moglo je da bude i drugačije dogovoreno, ali bi onda i procenat dobiti koja pripada nama bio drugačiji. Gradonačelnik brani ugovor tako što tu spoljnu infrastrukturu naziva investicijom koja će da se isplati kasnije (investiraš u trafostanicu pa ti se vrati kroz prodatu struju).
Strani investitor ima rizik da izgubi 150 mil evra osnivačkog kapitala i 150 miliona evra pozajmice zajedničkom preduzeću. Ove ostale pozajmice koje daje državi Srbiji su sa manjim rizikom, jer te pare može da izgubi samo ako država bankrotira.
MilisaV":3lzqxumc je napisao(la):Investitor može da izgubi samo 150 miliona evra. Ako posao ne krene kako treba i firma ode u stečaj namirnice se poverioci iz stečajne mase. A stečajna masa je imovina firme. A imovina je zemljište, tj zakup istog na 99.to će se bez problema prodao za 150 milki i kredit će se vratiti bez problema da sve kamatama.
Delija":3gbxzx3i je napisao(la):Приметићеш на тим сликама како су сви људи опуштени, леже на трави, уживају... Ми немамо ту културу уређивања јавног простора и поготово немомо културу понашања у истом нити знамо како да негујемо природне ресурсе с којима располажемо.
ssimovic":39unz1x4 je napisao(la):Veliki problem u analizi ovih hipotetičkih situacija je to što nemamo pojma kolika je stvarna tržišna vrednost Savskog amfiteatra...