tragac
Expert
A kad počne gradnja hotela kako će na ćirilici napisati W?
Kao Nj ili dva uzastopna V ili...?
Kao Nj ili dva uzastopna V ili...?
Time je prekršen član 5 ПРАВИЛНИК О ИЗГЛЕДУ, САДРЖИНИ И МЕСТУ ПОСТАВЉАЊА ГРАДИЛИШНЕ ТАБЛЕmilanche":36inz2sm je napisao(la):Koliko vidim na tabli nema broj gradjevinske dozvole, kao ni datum pocetka gradnje i rok zavrsetka.
MilisaV":e4s6p97q je napisao(la):Lepi ne lupaj.
150 milki koje se pozajmljuju firmi je u teoriji rizik.
Ako firma ode u stečaj ta pozajmica ne ide u stečajnu masu nego se knjiži na drugoj strani, odnosno ona se namirenje iz stečajne mase, kao i svi ostali poverioci. A stečajne mase hvala bogu ima, 100 hektara građevinskog zemljišta
Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
stf":q5jg0258 je napisao(la):Ако се протест организује, он ваљда треба да има циљ. Овај протест га нема. Зашто? Зато што је покренут од белих листића и усмерен ка белим листићима који су латентно гласачко тело - тј. ништа се они не питају. Ништа не могу да промене. Небитна су ставка.
Притом иницијатива од почетка наступа исувише политички и то једноставно не може да се сакрије. Уосталом, да им је политика од старта била циљ, што је овде оспоравано, су сами потврдили у последњим изјавама да су они "једина алтернатива садашњој власти".
spatiotecte":2f23hnsk je napisao(la):dosen":2f23hnsk je napisao(la):spatiotecte":2f23hnsk je napisao(la):Ja sam primetio jednu stvar u poslednjih par stranica:
Da cak i ako se izjasnis da se ne slazes sa projektom BnV ili ako ti se on ne svidja ovakav kakav jeste, ukoliko ga nisi ispljuvao maksimalno onda ce kriticari projekta tebe da ispljuju ovde javno.
Zasto takav stav tipa "ili si sa nama ili si protiv nas?"
Postoji razlog zasto je ovaj projekat vododelnica. Ili jesi ili nisi.
Na ovom furumu su bili razni uzasni projekte koje sam "pluvao". Ali oni su uglavnom bili lokalnog uticaja, i cinili su ogranicenu stetu. Neki su cak mogli i da se poprave. Neki su bili dobri ali na pogresnoj lokaciji ili u pogresno vreme. Neke su gradili pogresni ljudi, na pogresan nacin.
Ovaj projekat je smrt grada. Gubimo Beograd da bi dobili kopiju Kazahstana. Projekat je smrt prava, demokratije, struke i civilizacije u gradu. Projekat ce nas finanskijski unistiti. Ogromne pare ce se preliti ociglednim prevarantima. Veliko nasilje se cini nad ljudima, pravom, strukom, drzavnom i gradskom imovinom, urbanom i prirodnom sredinom. I sve to u velikim razmerama.
Zato je ovo prelomno pitanje, jer u sebi ima sva vazna prelomna pitanja. I to u formi referenduma.
Ali ovakve iste reakcije smo imali i za most preko Ade, i sta sad?
Sve je ok, nit je Beograd propao zbog njega nit smo mi obicni gradjani osetili neki teret od njegove izgradnje.
Градоначелник је рекао да ће "Енергопројект" градити две стамбене куле.
stf":ukr5yr6d je napisao(la):Људи, мени је искрено криво што је после мог писања на тему протеста настала таква прљава крљачина на десетак страна и суштина се изгубила. Стога ћу да пробам да закочим и изигноришем све одговоре мени упућене и пробам да рестартујем. Не замерите.
Дакле ...
Ако се протест организује, он ваљда треба да има циљ. Овај протест га нема. Зашто? Зато што је покренут од белих листића и усмерен ка белим листићима који су латентно гласачко тело - тј. ништа се они не питају. Ништа не могу да промене. Небитна су ставка.
Притом иницијатива од почетка наступа исувише политички и то једноставно не може да се сакрије. Уосталом, да им је политика од старта била циљ, што је овде оспоравано, су сами потврдили у последњим изјавама да су они "једина алтернатива садашњој власти". Мислим да нисам пренео од речи до речи, али тако нешто. То је на крају крајева и логично, будући да не могу критиковати власт а да не пруже решење. А решења на хоризонту нема, барем не у постојећим политичким опцијама. Дакле, потебно је оформити нову политичку опцију и подићи беле листиће који су поприличан ресурс.
Ако је тако, а све индиције говоре да јесте, онда ће добити фул политичко предизборно крљање. У том крљању ће се политички упрљати. Упрљаће се зато што немају искуство у томе а уверен сам, да немају благог појма како то крљање заправо изгледа. Тиме ће изгубити поприличан део "белих листића" који су и постали бели јер им се та атмосфера смучила. Тај губитак ће донети - шта?
Сад се постава питање - чему онда протест? Па ничему. Да ли ће се нешто променити? Па неће. Сетите се 5. октобра. Револуције. Народ се дигао са вилама и мотикама? И шта? Ништа? Да ли се нешт променило? Па ништа зар не.
Зато ја на форуму годинама (старији чланови који ме дуго знају ће се сетити) делим мишљење да је протест оправдан и смислен, да је свака грађанска иницијатива смислена само у виду конструктивне критике. Ако се све своди само на чисту критику и кукање, без икаквог решења, алтернативе, ништа се неће променити. Код иницијативе која покреће протест, од самог почетка не постоји конструктивна критика. Не постоји идеја. Нема решења. Само кукање и пљување.
Delija":xgwcs2ib je napisao(la):Стф, имаш последње упозорење због политичког агитовања које вршиш овде. Наставиш ли тако онда ћу ја искористити сва средства за одбрану форума од таквог писања, а материјала фала богу има.