razbibriga
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 1.875
Kada bi ovo dovelo do pada SNSa to bi nam dovelo vecu korist nego kolko god vec para od rudnika
Ovo me neopisivo podseća na scenu iz antologijskog Kusturicinog filma Underground: "Ljudi, majmun je ušao u tenak..."Сат откуцава, а нигде професионалног цивилног одреда за бомбе да деактивира СНС-ов експлозив који ће разнети 80% Србије заједно са њеним становништвом.Novi Radar: Hoće li naprednjaci rudnik litijuma izgraditi na silu; Novi dokazi o kupovini srpskih fabrika oružja
Od četvrtka 25. jula, na kioscima možete naći jubilarni dvadeseti broj političkog nedeljnika Radar.radar.nova.rs
Pogledajte prilog 205914
Pa oni i nemaju nista sa Valjevom. Rudnik ce biti kod Loznice, na putu ka Valjevu.Rio Tinto demantuje iskopavanja ruda u Valjevu, nakon sinoćnjeg protesta protiv rudarenja litijuma! - Portal Valjevo na dlanu
Print 🖨 Nakon sinošnjeg protesta u Valjevu kompanija Rio Tinto oglasila se saopštenjem za javnost u kom navodi da je njihov jedini projekat Jadar te i da nema planova vezanih za rudarenje u Valjevu. Ostaje nejasno šta je kompanijom Euro Lithium i više nego ključno: Zašto je direktor Rio...valjevonadlanu.rs
Након синоћњег протеста у Ваљеву, Рио Тинто се огласио саопштењем за јавност у којем се наводи да је њихов једини пројекат Јадар и да нема планова везаних за рударство у Ваљеву. Остало је нејасно шта је то компанија Euro Lithium и више него кључно: Зашто је директор Рио Тинта покушао да одржи састанак са „заинтересованим грађанима” у Ваљеву у мају ове године? Након добро посећеног протеста у Ваљеву, компанија Рио Тинто издала је саопштење у којем „Компанија Рио Тинто поштује право грађана на миран протест у складу са законима Републике Србије, али је принуђена да реагује због лажних навода појединаца на протесту грађана одржаном у Ваљеву, а који су позвали грађане „да се уједине око тога да у околини Ваљева нема рударства.“
Добар чланак, али је пун правописних и стилских грешака које сам морао да исправим. Иначе, свака част Ваљевчанима. У понедељак се наставља протест против ове компаније и у Аранђеловцу. Видимо се тамо!
Ili opanci i blato ili rudnik i progres. Dok Tajvan pravi cipove. Mada mozda i nismo za bolje. Ali evo predlog za kompromis od mene kao protivnika rudnika:Evo pitanja za protestante - koju predlazete industrijsku politiku kao alternativu? Sta da razvijamo. Jabuke i turizam nece da moze ako mislite da sidjemo sa rala i opanaka.
Mozemo kao braća Švabe - nek budu produktivnije investicije kao el. automobili, a kopanje i unistavanje zivotne sredine nek rade veci slepci od nasEvo pitanja za protestante - koju predlazete industrijsku politiku kao alternativu? Sta da razvijamo. Jabuke i turizam nece da moze ako mislite da sidjemo sa rala i opanaka.
zamisli, na zlatiboru 100 godina postojali rudnici magnzita.Ne znam šta ti nije jasno tu. Ne bih otvorio ni rudnik bakra u Jadru, niti na Zlatiboru.
Znači Defke bi otvarao desetine rudnika po Srbiji, a ti bi i na Zlatiboru čak.zamisli, na zlatiboru 100 godina postojali rudnici magnzita.
prelepo selo Jablanica je pomalo opustelo od kako nema rudnika, nekadašnji radnici rudnika od muke prešli na poljoprivredu.
Opšte je poznato da ljudi trče da rade u rudnicima, koliko je to lagan posao. Muka živa sad. Bukvalno ne može da se napravi smena generacija jer nema novih rudara.zamisli, na zlatiboru 100 godina postojali rudnici magnzita.
prelepo selo Jablanica je pomalo opustelo od kako nema rudnika, nekadašnji radnici rudnika od muke prešli na poljoprivredu.
Ti "patriotski" mediji su samo deklarativno patriotski i pro-ruski. Oni su u stvari samo glasnogovornici režima koji je u suštini duboko pro-zapadni. Taj režim zna da je većina ljudi i dalje nastrojena pro-patriotski, pa čak i pro-ruski, pa su upregli te medije kako bi zamaskirali svoju izdajničku politiku. Na sva usta su "patriotski" i "pro-ruski", a u stvarnosti sve rade po nalogu gospodara života i smrti sa zapada.N1 i slični prozapadni mediji vode propagandu protiv iskopavanja litijuma, dok "patriotski", režimski, mahom proruski mediji forsiraju zapadno kopanje u propagandi.
To prema zapadu. To je sve taktički. Gledaj šta radi sa narodom i kako ga okreće.ja mislim da su delovi režima pro ruski, bar na papiru i u javnom obraćanju.
delovanje opet, nema veze sa tim, mislim da deluju (po sovstvenom mišljenju, ne po mom stavu) praktično. Rusima jedino što ne uvode sankcije od ustupaka, a sve ostalo rade sa zapadom, pa i snadbevanje ukrajine oružjem. To je što se spoljne politike tiče.
ne isplati im se da zatvaraju poglavlja, oni (režim) najmanje žele da mi uđemo u EU. Ne samo da uđemo, nego i da se približavamo.