nikola32":2uyws3ix je napisao(la):
Navikao sam na široke, velike, stanice u gornjem delu Bulevara. Na njima provedem minimum pola sata dnevno dok čekam. Prednosti: može da se svrati do kioska po kartu, novine... niko ne trči preko ulice da bi stigao tram. ne guram se na 2m širine kao na nekim st. Kad pada kiša ili je neko nevreme ima dovoljno mesta da se svi sklone. Na to sam mislio za lakat u rebra. Moj doživljaj je da su na donjem delu Bulevara, u Nemanjinoj itd. bezlične i ružne stanice kojima ništa neće pomoći. Ni lepša ograda ni bolja nadstrešnica. Meni su one kazna za "nesretnike" koji moraju da koriste javni prevoz.
Da možda ne koristiš stanicu Batutova?
Slažem se da je "usluga" na stanicama u gornjem delu Bulevara bolja, Danas sam se gurao u Beogradskoj i Resavskoj u tramvaj i nije baš prijatno.
Ipak, verujem da će se podići efikasnost tramvaja usled premeštanja na sredinu ulice.
Samo, bi bilo lepo kad bi rešili probleme sa stanicama u sredini. Npr dešava se da poneki automobil malo poprska ljude koji čekaju tramvaj (naročito kad se stvori neka udarna rupa na asfaltu u traci do stanice). Takođe, nije ni prijatno kad neko veće vozilo stane pored vas, a auspuh vam greje noge, :kk: a tek što pluća uživaju (recimo na železničkoj stanici) :kk:
Mene od estetike više brine rešavanje tako nekih problema pa bi uradio nešto nalik na tramvajske stanice u Istanbulu
nikola32":2uyws3ix je napisao(la):
I da, trebalo bi da se promeni ime u ulica Kr. Aleksandra. Po meni Bulevar je malo pretenciozno.
Nažalost u pravu si, a šta tek reći za Severni ili Južni Bulevar.
Najbolji spust koji sam ikada doživeo u vezi Beograda je bilo kada sam jednoj Italijanki rekao da je malo glupo muškaricima u mom kraju da se sa devojkom prošetaju do centra grada jer se prolazi kroz veliku ulicu u kojoj su 4km samo prodavnica do prodavnice.
Naredni dan se sa njom spustim kroz Bulevar do centra i negde malo pre >Vuka me upita,
A jel blizu ona velika ulica sa puno prodavnica?
Zemljo otvori se! :shok: :bash:
Gde da joj kažeda mi tu ulicu zovemo Bulevarom, zamislite još da je videla velgradska svetla u Bulevaru posle raskrsnice sa Ustaničkom!