Šta je novo?

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

Da je bar na mestu današnjeg Lidla, tu iza ćoška, napravljena nova okretnica. Ali... bitno je da se sve parcele rasprodaju privatnim investitorima. O infrastrukturi se u opšte ne vodi računa, bar u ovom delu grada.
Bukvalno..!
Propušta se istorijska šansa da se uradi nešto pa da budeš miran sto godina..! Te stvari se i planiraju i prave tako, da ne moraš posle za 20 godina da ih radiš ponovo...

Nakokaće posle neke zgrade okolo koje će već za 10-15 godina da postanu teško ruglo.. Mi nemamo tu naviku održavanja i držanja nečega u izvornom stanju. Setite se one fame o YUBC kada je napravljen...pogledajte sad na šta liči. To čeka i BnV, ove nove fensi nbg blokove gde je 5 soma kvm, itd.

Oglašen je rani javni uvid za raskrsnicu kod Cvetkove pijace koja će, kao što se najavljuje sada već decenijama unazad, ubuduće biti kružna.

Kao što se može videti u grafičkom prilogu, ideja je da tramvaji idu sredinom kružnog toka. Zanimljivo je da je u prvoj ideji o LRT-u (tzv. Belam, u praksi ubrzani tramvaj) bilo planirano da ova raskrsnica bude denivelisana, tako što bi se LRT spustio ispod kružnog toka. Sada se, međutim, planira da kod Cvetka imamo i metro i tramvaj koji će ostati na površini.

Pogledajte prilog 260595

Po novom planu se odustalo od podzemnih prolaza ispod kružnog toka. Po meni je ovo dobro rešenje, jedino što po trenutnom planu nema metro stanice u Bulevaru i na Cvetku već u rupi na zelenoj površini kod zapadnog ulaza u Dom Zdravlja Zvezdara, ispade da su prioritetni korisnici metro stanice na Cvetku pacijenti doma zdravlja, a ne ljudi koji idu u centar na posao ili školovanje. Ali nema brige, promeniće se ova vlast pa će biti preprojektovan metro tako da ide kako je i oduvek planirano Bulevarom preko Vukovogo spomenika i dalje preko Cvetka do Ustaniček ulice.

1765269265756.png

Po novom planu se odustalo od podzemnih prolaza ispod kružnog toka. Po meni je ovo dobro rešenje, jedino što po trenutnom planu nema metro stanice u Bulevaru i na Cvetku već u rupi na zelenoj površini kod zapadnog ulaza u Dom Zdravlja Zvezdara, ispade da su prioritetni korisnici metro stanice na Cvetku pacijenti doma zdravlja, a ne ljudi koji idu u centar na posao ili školovanje. Ali nema brige, promeniće se ova vlast pa će biti preprojektovan metro tako da ide kako je i oduvek planirano Bulevarom preko Vukovogo spomenika i dalje preko Cvetka do Ustaniček ulice.

Pogledajte prilog 260596
Šta znam, meni se dopada... Mislim da će smanjiti gužve tu.
Samo, ništa ovo nije preterano dobro dok ne urade pun profil Bulevara do početka Ustaničke plus i tamo ovakav kružni tok..! Mislim da su ovo poslednji momenti da se ''uhvati priključak'' za to jer se toliko ubrzano gradi da uskoro neće postojati mogućnost za tako nešto..!
Neću ni da pominjem više potrebu da se sredi više Bulevar do kraja (početak Smederevskog puta) jer nema smisla! Voleo bih da stavim u autobus članove gradske skupštine i provezem ih od okretnice pa do NIS pumpe na kraju Bulevara... Trenutno najužasniji deo grada (u saobraćajnom smislu)..!

Ja ne želim da poverujem da je sredjivanje dela bulevara toliki problem...

A pogledajte na satelitskom snimku preko koga je superpoziran crtež ulične tezge na čaršavima....jezivo kakav je taj kraj...

Jel ovo uvučeno preko puta pijace u Gospodara Vučića nova lokacija okretnice gde će biti 55 i 309?​

Po novom planu se odustalo od podzemnih prolaza ispod kružnog toka
Ја искрено не схватам тај луксуз да се Београд одриче подземних пролаза. Већ сада постоје технологије и машине које без заустављања саобраћаја праве подземне тунеле

Vrh