tu se zglobni 17 i 31 ne bi okrenuli ni da su prazne ulice.Ne znam da li ima mesta na samoj autobuskoj okretnici gore kod tramvaja da se tu produže 31 i 17. Tamo je već gužva zbog 30X autobusa.
tu se zglobni 17 i 31 ne bi okrenuli ni da su prazne ulice.Ne znam da li ima mesta na samoj autobuskoj okretnici gore kod tramvaja da se tu produže 31 i 17. Tamo je već gužva zbog 30X autobusa.
Da je bar na mestu današnjeg Lidla, tu iza ćoška, napravljena nova okretnica. Ali... bitno je da se sve parcele rasprodaju privatnim investitorima. O infrastrukturi se u opšte ne vodi računa, bar u ovom delu grada.tu se zglobni 17 i 31 ne bi okrenuli ni da su prazne ulice.
Bukvalno..!Da je bar na mestu današnjeg Lidla, tu iza ćoška, napravljena nova okretnica. Ali... bitno je da se sve parcele rasprodaju privatnim investitorima. O infrastrukturi se u opšte ne vodi računa, bar u ovom delu grada.
Oglašen je rani javni uvid za raskrsnicu kod Cvetkove pijace koja će, kao što se najavljuje sada već decenijama unazad, ubuduće biti kružna.
![]()
Рани Ñавни Ñвид за поÑÑебе изÑаде ÐÐÐ ÑаÑкÑÑниÑе ÐÑлеваÑа кÑаÑа ÐлекÑандÑа Ñа ÑлиÑама ÐоÑподаÑа ÐÑÑиÑа и ÐÑекоÑлава ÐоваÑа, ÐÑадÑка опÑÑина ÐвездаÑа
ÐобÑо доÑли на званиÑÐ½Ñ Ð²ÐµÐ± ÑÑÑаниÑÑ Ð³Ñада ÐеогÑада. ÐÑонаÑиÑе инÑоÑмаÑиÑе о гÑадÑким влаÑÑима и ÑлÑжбама, важним догаÑаÑима и живоÑÑ Ñ ÐеогÑадÑwww.beograd.rs
Kao što se može videti u grafičkom prilogu, ideja je da tramvaji idu sredinom kružnog toka. Zanimljivo je da je u prvoj ideji o LRT-u (tzv. Belam, u praksi ubrzani tramvaj) bilo planirano da ova raskrsnica bude denivelisana, tako što bi se LRT spustio ispod kružnog toka. Sada se, međutim, planira da kod Cvetka imamo i metro i tramvaj koji će ostati na površini.
Pogledajte prilog 260595
Šta znam, meni se dopada... Mislim da će smanjiti gužve tu.Po novom planu se odustalo od podzemnih prolaza ispod kružnog toka. Po meni je ovo dobro rešenje, jedino što po trenutnom planu nema metro stanice u Bulevaru i na Cvetku već u rupi na zelenoj površini kod zapadnog ulaza u Dom Zdravlja Zvezdara, ispade da su prioritetni korisnici metro stanice na Cvetku pacijenti doma zdravlja, a ne ljudi koji idu u centar na posao ili školovanje. Ali nema brige, promeniće se ova vlast pa će biti preprojektovan metro tako da ide kako je i oduvek planirano Bulevarom preko Vukovogo spomenika i dalje preko Cvetka do Ustaniček ulice.
Pogledajte prilog 260596
Ni Surčinska ulica ne zaostaje. Mada će tamo biti razrešenje problema u skorijoj budućnosti kada se probije Grčka ulica. Ovo ovde nije ni na vidiku.... Trenutno najužasniji deo grada (u saobraćajnom smislu)..!
Ја искрено не схватам тај луксуз да се Београд одриче подземних пролаза. Већ сада постоје технологије и машине које без заустављања саобраћаја праве подземне тунелеPo novom planu se odustalo od podzemnih prolaza ispod kružnog toka