mapa je genijalna, neke stvari su mi napokon postale jasnije.bigvlada":1oateeyu je napisao(la):Elem, za sve gledaoce sa jeftinijim ulaznicama, satelitska mapa blokova (malo starija) sa legendom:
http://blokovi.com/index.php/Mapa.html
mapa je genijalna, neke stvari su mi napokon postale jasnije.bigvlada":1oateeyu je napisao(la):Elem, za sve gledaoce sa jeftinijim ulaznicama, satelitska mapa blokova (malo starija) sa legendom:
http://blokovi.com/index.php/Mapa.html
Izvor: Grad BeogradСекретаријат за инспекцијске послове отпочео је данас акцију успостављања комуналног и саобраћајног реда у зони Кинеског тржног центра у Блоку 70. Акција је организована у сарадњи са тржишном инспекцијом, комуналном инспекцијом општине Нови Београд, Управом саобраћајне полиције и јавним комуналним предузећима „Паркинг сервис”, „Градска чистоћа”, „Зеленило – Београд” и „Београд-пут”.
Инспекцијским надзором обухваћене су све површине у овој зони. Тржишна инспекција издала је налог свима који су продавали робу у простору тржног центра да је врате у локале. Комунална инспекција заједно са полицијом контролише заузеће и стање свих јавних површина. Екипе „Зеленила” однеле су током дана 12 тона упресованог смећа, а „Градске чистоће” две тоне осталог смећа из ове зоне.
Саобраћајна инспекција, уз асистенцију полиције, контролише све превознике у друмском саобраћају, теретна и такси возила. Из саобраћаја се искључују возила којима се обавља превоз робе и путника супротно одредбама Закона о превозу у друмском саобраћају. Контролише се и обележеност саобраћајница вертикалном и хоризонталном сигнализацијом, те се замењују дотрајали стубићи и постављају нови. Такође, постављају се и нови саобраћајни знаци, којима се регулише режим паркирања у овој зони.
Посебна пажња усмерена је на потребе локалног становништва, коме ће успостављање комуналног реда омогућити већу безбедност, као и слободна места за паркирање унутар блоковског дела насеља. Акција се наставља до потпуног успостављања комуналног и саобраћајног реда у зони Кинеског тржног центра.
Fasada Genex kule je rađena u brit betonu, dakle takva je tehnika izrade fasade, ne treba biti bojena i zato se ne sme farbati niti u belu niti u bilo koju drugu boju.. To bi bilo isto kada bi hteo da okrečiš npr. ''Moskvu'' ili hram sv. Save u neku drugu boju. Baš gluposti.creme-nadlle":1vo051d0 je napisao(la):Ne treba da ostane siva.
To sto je originalno odvratna, ne mora da znaci da takva mora i da bude zauvek.
Makar da se ofarba u belo i da se sredi tischleraj i onda bi to licilo na nesto.
Ovakva kapija , i ova i ona na Konjarniku, sramota su za nas i kao gradjane i kao narod i u svakom drugom pogledu.
Ko kod udje u grad autoputem, dovoljno je da ovlas pogleda ove "kapije" i da nikad ne pozeli da provede ni minuta dalje u Beogradu.
Ako ovi u gradu i novi kupci Genexa imaju i malo mozga u lobanjama, makar ce okreciti i osvetliti ove zgrade.
Price o ocuvanju integriteta originalnog arhitektonskog izraza i slicna sranja , mogu da lansiraju samo osobe kojima cistoca i uredjenost fasada ima vaznost koliko i cistoca gaca, koje , izgleda, menjaju po mesecnoj dinamici ( bile prljave ili ciste...)
Meni su padale neke, na prvi pogled kich ideje na pamet kako da se kapija Beograda pretvori u neshto lepo i upechatiljo, i tako mi je na pamet palo da se okreche jedna u crvenu, druga u plavu i treca u belu bojucreme-nadlle":es6hy4pr je napisao(la):Ne treba da ostane siva.
To sto je originalno odvratna, ne mora da znaci da takva mora i da bude zauvek.
Makar da se ofarba u belo i da se sredi tischleraj i onda bi to licilo na nesto.
U snu se ne snilo!Sawovsky":r2eopy2j je napisao(la):Meni su padale neke, na prvi pogled kich ideje na pamet kako da se kapija Beograda pretvori u neshto lepo i upechatiljo, i tako mi je na pamet palo da se okreche jedna u crvenu, druga u plavu i treca u belu boju
Potpuno se slazem !Rascian":1k1dhi48 je napisao(la):Beton ocajno stari kao fasadni materijal... dok je nov, svetlo siv moze da se proguta ali posle nekoliko godina Jednostavno, promasen koncept..
Naljepse bi bilo da zgrada bude onako "srebrna" , da se prekrije titanijumskim plocama ili moze i kvalitetnim plocama od nerdjajuceg celika ali to malo sutra...
@PS: Ja nikada nisam nacrtao okrečeni Genex, to si promešao Meni je on ovako super kakav jeste, a i ne bi se složio za brutalističku arhitekturu - obožavam je!zexland":22c0o8as je napisao(la):Potpuno se slazem !Rascian":22c0o8as je napisao(la):Beton ocajno stari kao fasadni materijal... dok je nov, svetlo siv moze da se proguta ali posle nekoliko godina Jednostavno, promasen koncept..
Naljepse bi bilo da zgrada bude onako "srebrna" , da se prekrije titanijumskim plocama ili moze i kvalitetnim plocama od nerdjajuceg celika ali to malo sutra...
Taj brutalizam je meni odvratan, depresivan i tuzan. Ali malo po malo krece se u farbenje tog sivila, primeri su Autokomanda i Hala br. 14na Sajmu
A zamislite recimo "Palatu Pravde" koja je po meni sasvim ok zgrada, kada bi se okrecila ili recimo " Istocna kapija Beograda " ( gde inace sami stanari krece svoje terase i zidove u belo kako ko stigne, a vidi se i sa ulice ), i ona nesretnica na uglu Despota Stefana i Palmoticeve
Primera ima koliko hoces
PS: Mislim da je Steva jednom na brzinu nacrtao Genex kulu okrecenu i sa novim modernim staklima, bas dobro izgleda, moram da nadjem tu fotku
PS2 : Luci nemoj da me quote-ujes jer znas vec u startu da se necemo sloziti :laugh:
Au !USER":2enzhcxx je napisao(la):@PS: Ja nikada nisam nacrtao okrečeni Genex, to si promešao Meni je on ovako super kakav jeste, a i ne bi se složio za brutalističku arhitekturu - obožavam je!
Ali tako ti je to, o ukusima se ne raspravlja