Evo slike Blokova.... Koliko god nekome ruzni, ipak se vidi da je ovde 70-80 godina bilo plana, i bilo je neke ideje. Iz iskustva znam da svako ko je od stranaca sletao u Beograd da je bio pozitivnjo odusevljen ovim pogledom.
Medjutim ono sto se dogadja u juznom delu Blokova 64 i 63 je skandalozno. Bez ikakvog plana nicu neke zgrade koje totalno razbijaju ovaj sklad. Tamo je bilo mesta za neke komercijalne, rekreativne zone koje ne bi narusile taj sklad, medjutim od toga nema vajde jer je to cist trosak, pa su sklepane neke zgradice od kojih svaka ima svoju pricu, i uopste se ne uklapa.
Slicno je i sa potezom u severnom delu blokova (kuda ide 95 ka MZ Kozari). Na svakom sklonistu i okolini gde je bilo nekog zelenila dignuti su neki komercijalni sadrzaji.
Mislim da ce uskoro samo iz ove perspektive moci da se vidi prvobitna ideja.
A u celoj toj prici, nigde nema novih parkova, novih parkinga, novih rekreativnih zona, osim famoznog Aqua parka koji je doduse privatna investicija. Debelo ce se tamo placati da se odmorite. Najtragicnije je u bloku 64, gde ljudi vec duze vreme moraju da parkiraju auto u susednom bloku.
U bloku 45, ja sam vec par puta slao neke predloge da urede i to malo parkinga sto imaju, medjutim nikad nisam dobio odgovor: