To je verovatno zato što je na slici baš stari pogled sa kalemegdana pre bombardovanja CK.ocelot":3gvioc42 je napisao(la):poslednja slika me baš podseća na stari pogled sa kalemegdana pre bombardovanja CK
Onda pređeš na drugu stranu i gledaš stari deo gradacreme-nadlle":gcp6wct1 je napisao(la):Ako hocu pogled na urbanu zonu, ipak ocekujem da je vidim u gradu.
Potpisujem!creme-nadlle":2mp4kutn je napisao(la):Beograd ima previse dzbunja i zelenog krsa. Tzv zelene povrsine uglanom su blatne povrsine i povrsine prekrivene korovom, otiscima tockova kamiona i kiselim drvecem. Ponegde i djubretom.
Zelena povrsina , da bi imala smisla, mora da bude uredjena, sa jasnom arhitekturom posadjenog drveca i pokosenom travom, kultivisanim cvecem i zbunovima.
Ovo kod nas nikad nije bilo tako. Ponegde...ali nedovoljno.
ogromna je razlika izmedju "pokosene trave" i "jasne arhitekture posadjenog drveca i kultivisanog cveca i zbunja"... jedno se zove park, drugo se zove basta... cak i kada je javna i vazi za park kao sto je slucaj sa onim uredjenim povrsinama kod vuka. meni su licno drazi parkovi... i uopste zelene povrsine prohodne ali neusiljene... o cvetnim aranzmanima osim tipa na prilazu aerodromu ispred skupstine isl... nemam bas neko lepo misljenje.creme-nadlle":3oz3zjea je napisao(la):Ukusi su razliciti.
Ako mi se gleda dzbunje i drvece, odem u vukoje*******inu.
Ako hocu pogled na urbanu zonu, ipak ocekujem da je vidim u gradu.
Beograd ima previse dzbunja i zelenog krsa. Tzv zelene povrsine uglanom su blatne povrsine i povrsine prekrivene korovom, otiscima tockova kamiona i kiselim drvecem. Ponegde i djubretom.
Zelena povrsina , da bi imala smisla, mora da bude uredjena, sa jasnom arhitekturom posadjenog drveca i pokosenom travom, kultivisanim cvecem i zbunovima.
Ovo kod nas nikad nije bilo tako. Ponegde...ali nedovoljno.