Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Primetih da ljude mrze da gledaju video priloge.Zato je i ovo komentarisao direktor,a i Nebojsa jer jasno rekoh da porusise barake i postavih video prilog.
 
Ja se izvinanjavam prilog jesam pogledao ali nisam imao sluske tako da sam imao sliku bez tona :laugh: A i naso sam negdje slanak
 
Ok, znam da u prvom naletu nisu bas sve srusili, nekako mi je uvek kad prodjem delovalo da su ostale samo jedna-dve jer i neobracam paznju. Inace ovo je ugao sa III bulevarom.
 
Недавно сам започео серијал „Заборављена архитектура” - са тематиком приказивања архитектонских дела широм Београда. Кренуо сам од блока 21 на Новом Београду, објекат Меандар, дело архитектонског тандема Леонида Ленарчича, Милосава Митића, Ивана Петровића и Михаила Чанка:

[video]http://www.youtube.com/watch?v=MN4hTu4Cm5k[/video]
 
Treba mi mala pomoc,obzirom da sam nova na ovom forumu...
Da li neko zna gde mogu da nadjem diskuzije vezano za dodelu stanova 2003 god.U pitanju je konkurs Skupstine grada "1100 stanova"..
hvala..
 
Evo mala noćna retrospektiva arhitekture na blokovskim skloništima. Od starijih ka najnovijem, Martinović Exclusive. Da li neko zna šta je to?

b60WS.jpg

kAZCa.jpg

UVNJ4.jpg

tWjCz.jpg
 
Meni Martinovic exclusive miriše na oprobanu kombinaciju kockarnica/kladionica/fancy kafić za Nbg "bizmismene"...
 
U prizemlju suprmarket, na spratu sala za veselja.
 
Prevelika je konkurencija za slobodnog strelca da otvori supermarket... Maksi, Univer, Idea Super, Idea Extra...
 
Slažem se, ali to će da bude otvoreno.
 
Mesna industrija Martinovic, Cetinje, Montenegro, dakle nova strana direktna investicija :p
 
Grinfild bato!Fasciniraju me ove prizemne kockice.Kapiram da je to taj blok kod lakija gde ih ima ko pleve.
 
To kontam da je JP za Skloništa koje ima vrlo sličnu zgradu u Bul. M. Pupina vrlo dobro profitiralo od prodaje građevinskog prostora, a da li će se te pare sliti u gradski budžet, za opremanje skloništa, za vanredne situacije ili u nečiji džep? Ja bih rekao ovo poslednje.
 
Prostor je i dalje pripada sklonistu oni to iznajmljuju nemaju pravo da prodaju atomsko skloniste a zakupac u slucaju objave rata Srbiji ima rok cini mi se 8h da prostor osposobi za prvobitnu namjenu
 
Mislim da je rok za vraćanje u prvobitnu namenu 24h, no nema veze. To se naravno odnosi na donji deo objekta od armiranog betona. Gornji dozidani štiti od vetra i kiše od eksplozija ipak slabije. ;)
 
Pozdrav svima. Na temu planova i predloga za nove smernice u razvoju Novog Beograda, nikad kraja. Radim rad na arhitekturi o komparativnim vrednostima izmedju Novog i Berlina. U sustini sta treba preuzeti od njih a sta ne. Podloge u DWG formatu bi bile od ogromne pomoci. Ako ih neko ima... Bio bih zahvalan
 
Lebo,bilo bi super da nam predstaviš neka rešenja iz Berlina,ovi iz urb.zavoda se inače informišu na beobuildu da bi saznali kakva su rešenja u svetu.. :D
 
vracam temu malo unazad, ali ne mogu nigde da nadjem tu informaciju. kako su se zaista po projektu zvali blokovi 61, 62, 63 i 64? ovde je receno sutjeska, panonski jedrenjaci i varijacije, a cula sam i za kozara valjda? jel ima neko informaciju kako su zaista nazivani?
 
Imam jedno pitanje za sve koji poznaju Belville.
ovaj objekat na slici da li je zamisljen kao neka vrsta lokalnog centra?
da li neko zna sta sadrzi? kancelarije, prodavnice, usluge...?
2kpsow.jpg
 
U njemu se trenutno nalazi Dom zdravlja Jedro, ali se polako iseljava i useljavaju se razne Deltine (Delezove) firma tipa centrala Tempa i sl.
 
Jos Komnenovic i par banaka i to je to, ostalo sve jos zvrji prazno.. :


bl3177.jpg



bl3179.jpg



bl3180.jpg



bl3182.jpg



bl3183.jpg



bl3184.jpg



bl3185.jpg



bl3187.jpg



bl3188.jpg
 
Wow hvala puno za informacije!!! Radim analizu kako bivsi centri mesnih zajednica i slicni objekti centralnih funkcija artikulisu organizaciju bloka, na primeru 10 razlicitih blokova (Belvill je jedan od njih), a kako ne zivim u Srbiji svaka informacija mi je dragocena.
Svaka vam cast!!!
 
Vrh