Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Kakav je ovo pozar
20250827_173424.jpg
20250827_173842.jpg
20250827_173840.jpg

Ovaj par izbija sa Bežanijske Kose do Ledina. Negde iznad Vinogradske ulice.

Kod Super vera, na uglu Bul. Milutina Milankovića i Španskih boraca se nešto gradi, ima par stubova koji vire iz zemlje.​

To stoji dugo tako, pričalo se da hoće da nakače kontejner za bele prašinare. Kod NCR preko puta je ograđeno i nešto rade. Naravno nema table. I ne znam jel konačno Blok 32 dobija izlaz na autoput. Raščišćeno je rastinje i nasut tucanik.

Ćao svima. Imam jedno pitanje ukoliko neko može da mi pomogne sa dodatnim informacijama.
OŠ Ivan Gundulić nema već nekoliko godina unazad klupice u dvorištu, a izostanak bilo kakvih radova u dvorištu se opravda time da dvorište nije na parceli škole, što mi je bilo malo čudno.
Međutim, ispade da je situacija zaista takva.

1757053445992.png

Čitavo dvorište je deo zajedničke blokovske površine 865/9. Kako je ovo moguće, s obzirom da koliko vidim sve druge škole na NBG imaju isparcelisano dvorište?
Takođe, da li neko uopšte zna kakva je procedura da se taj deo pridoda postojećoj parceli gde je škola (kapiram da je noćna mora od papirologije...)

Baš je bila pominjana ta zavrzlama kada su hteli da poprave ogradu.

Procedura postoji, a gde ima volje ima i načina, ali niko u vlasti nema volje.

Za početak možeš da iscimaš "opozicione" odbornike u Opštini NBG da pokrenu inicijativu da se to pokrene.

Od zvaničnih dopisa Katastru i Opštini i Gradu znaš i sam da nema ništa.

Vrh