Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Aman ljudi dajte da betonirano sve parkove i livade.
Bar da na tom betonu ima neki teren za neki sport, jok nema ništa.
Počinjem čak da brinem gde će kuce da piške i da kake.
 
Dosta stanova u ovom objektu neće imati sunčevu svetlost veći deo godine. Što je najgore, da je samo malo manji objekat, da su umesto oblika 5ice, napravili dva objekta u L obliku, ne bi postojao problem neosunčanih stanova.
 
Dosta stanova u ovom objektu neće imati sunčevu svetlost veći deo godine. Što je najgore, da je samo malo manji objekat, da su umesto oblika 5ice, napravili dva objekta u L obliku, ne bi postojao problem neosunčanih stanova.
Kao da je to bitno kada će se ionako ti stanovi prodati.
 
IMG_20230211_160038_edit_637778574072993.jpg

Predlog za Galens da popuni i ovaj medjuprostor stanovima. U slucaju zombi apokalipse, zgrada bi se lako branila sa svih strana.
 
Jedna vest od danas!
Nacionalni bokserski centar na NBGD!



71.blok je divan za ovako nešto i pogodan u svakom smislu te reči.
Puno prirode, renderi izgledaju neverovatno.
 
Jedna vest od danas!
Nacionalni bokserski centar na NBGD!



Jel postoji neki plan? Nisam shvatio gde treba da bude taj kompleks.
 
A da završe prvo odbojkaški centar u Tošinom bunarom?
Ради се препројектовање, морају прво да побију додатне шипове ради обезбеђења оне заравни где је горе на Бежанијској коси онај фудбалски стадион. Тако ми је пре неки дан ракао извођач радова.
 

Јавно комунално предузеће „Београдске електране” у 2023. години наставља радове на реконструкцији дистрибутивних топловода М1, М2 и М3 на територији Новог Београда. Постојећи топловоди су стари више од 40 година и због лошег стања последњих година дешавале су се хаварије због којих је без грејања остао велики број корисника (око 300 предајних станица). Да би се спречиле веће хаварије и обезбедило континуално снабдевање постојећих потрошача, али и прикључење нових, ЈКП „Београдске електране” повећава капацитет са постојећег топловода DN600 на DN800. Радови су започети 2020. године, а планирани завршетак на сва три магистрална топловода је до краја 2023. године.

С обзиром на велики број најављених обимних радова на уличној мрежи града Београда, Секретаријат за саобраћај је зимски период искористио за координацију радова који најдуже трају и ометају саобраћај на најзначајнијим градским улицама. Пре свега, ово се односи на радове ЈКП-а „Београдске електране” на територији градске општине Нови Београд, као и радове „Електромреже Србије” а. д, дуж Булевара деспота Стефана и Вишњичке улице. Према плановима, ови радови трају дуже од седам месеци и не могу се уклопити у летњи период када је смањен број људи, а самим тим и обим саобраћаја у граду. Зато је одлучено да ће, у складу са временским условима, радови започети 1. марта и то тако што ће ЈКП „Београдске електране” наставити радове на магистралном топловоду М2 у Улици Милутина Миланковића и на М3 у Антифашистичке борбе, а „Електромрежа Србије” а. д. у Булевару деспота Стефана, од Милана Кашанина према Цвијићевој улици.


Из овог градског секретаријата апелују на возаче да поштују постављену саобраћајну сигнализацију, а сви учесници у саобраћају моле се за стрпљење и разумевање.​

f8f66b19a71d895eebc484b8227b1412_6380534598.png


 
Vrh