Šta je novo?

Razni projekti

Koliko vidim na site-u, investitor i izvođač je G.P. "Napred" , firma sa dugom tradicijom , koja ja već odavno privatizovana .
Nisu važili za nepouzdane, ako Vam to nešto znači .

Zna li neko nesto o Square Residence u Zemunu?
Zašto su tako zastali već par meseci? Imaju još godinu dana da završe zgradu, a nisu izašli sa parkinga.

Zar nije sve već prodato...

Sa početnih 1300+pdv pre temelja na zadnje što sam čuo 1900+pdv

Što je ludilo vremena u kome zivimo. Lokacija lepa za Mirijevo ali puno para za zgradu koja ima limeni krov.

Vrlo moguće i da jeste prodato. Ja sam ih kontaktirala pocetkom decembra.
I dalje mi nije jasno kako se sve rasproda ludackom brzinom, a cene ne da su jezive, nego nemoguće.

Kad smo vec kod Mirijeva, ima li neko ideju i info o stambeno poslovnom kompleksu u Kapetana Miloša Žunjića? Ima oglasa na 4zida i jos par agencija, ali nekako nema mogucnosti kontakta sa investitorima, a ni agencije nisu bas azurne u davanju informacija. Ono što se navodi u opisu kompleksa na 4zida je lux zgrada, ali mi uz takav opis i sve malo cudno da nema detaljnih podataka o stanovima, cak ni tlocrta svih stanova... Za investitora postoji podatak da je par puta bio u blokadi...

Ne znam koliko si upoznat,da je u Mirijevu svojevremeno izbio prvi Mirijevski ustanak,povodom izgradnje trafo stanice na 200-300 metara od skole i prvih zgrada.
Posto i dan danas ,nema procene uticaja na živote ljudi od nejonizujeceg zracenja, radi gradnje,tada su ustanici tražili od instituta Vinča,da uradi procenu,procena je bila da je trafo stanica opasna po zdravlje i ona je posle toga pomerena.
Ceo taj ustanak je trajao godinama, i grad opet nastavlja da tera po svome, i da gazi zvaničan dokument Vinče o stetnosti po životnu sredinu.
Posto i dalje nema zakonskog osnova,grad je ponovo dozvolio,da ovoga puta ne trafo stanica,nego novogradnja može da pridje trafo stanici,maltene do same ograde.
Taj objekat je udaljen 200-300 metara od trafo stanice velike snage,i život u tom objektu je opasan po zdravlje u duzem periodu.
Takodje ,na svu tu opasnot,preko jednog dela objekta,prolazi i dalekovod,koji je takodje stetan po zdravlje.
Neko bi zaglavio tesku robiju na zapadu za takvu novogradnju.
Beži od te lokacije,koliko te noge nose.
Pogledaj samo kolika je epidemija kancera i tumora po Srbiji,samo ti još fali ovakav rizik,da se razbološ zbog nekoga ko je svesno ogrezao u mito i korupciju,i koji ce sigurno neke nedužne ljude ,sutra nositi na duši.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko si upoznat,da je u Mirijevu svojevremeno izbio prvi Mirijevski ustanak,povodom izgradnje trafo stanice na 200-300 metara od skole i prvih zgrada.
Posto i dan danas ,nema procene uticaja na živote ljudi od nejonizujeceg zracenja, radi gradnje,tada su ustanici tražili od instituta Vinča,da uradi procenu,procena je bila da je trafo stanica opasna po zdravlje i ona je posle toga pomerena.
Ceo taj ustanak je trajao godinama, i grad opet nastavlja da tera po svome, i da gazi zvaničan dokument Vinče o stetnosti po životnu sredinu.
Posto i dalje nema zakonskog osnova,grad je ponovo dozvolio,da ovoga puta ne trafo stanica,nego novogradnja može da pridje trafo stanici,maltene do same ograde.
Taj objekat je udaljen 200-300 metara od trafo stanice velike snage,i život u tom objektu je opasan po zdravlje u duzem periodu.
Takodje ,na svu tu opasnot,preko jednog dela objekta,prolazi i dalekovod,koji je takodje stetan o zdravlje.
Neko bi zaglavio tesku robiju na zapadu za takvu novogradnju.
Beži od te lokacije,koliko te noge nose,pogledaj samo kolika je epidemija kancera i tumora po Srbiji,samo ti još fali ovakav rizik.
Mislite konkretno na Oazu, ili Kapetana Miloša Žunjića? Nisam znala za to, obzirom da slabo poznajem Mirijevo. Sada sam se okrenula gledanju stanova u Mirijevu, obzirom da jedino tamo jos uvek ima "normalnijih" cena, mada i tu cene vrtoglavo rastu.

To je prvi objekat do trafo stanice,idite na Google maps.Preko puta te zgrade je starački dom,u kapetana Miloša Žunjića.

Cetinjska
20230206_133542-01_1.jpeg

Objekat je ok,ali su trafo stanica i dalekovod dva velika problema.
Што се тиче трафоа, 200-300 метара није опасна близина. С том локацијом је већи проблем СМТ који ће да иде између трафоа и зграда, вероватно ће да јечи и буде бучно

Данас је објављена "Јавна презентација УП за изградњу комплекса националног боксерског центра КО Нови Београд" који треба да се гради у блоку 71. Још нису објављени текст и цртежи тог центра, биће вероватно објављени у понедељак. https://www.beograd.rs/cir/gradski-...acionalnog-bokserskog-centra-ko-novi-beograd/

Али ево два цртежа, од раније кад је била идеја да се гради у блоку 45, како би требало да изгледа тај центар и где ће се тачно налазити, означио сам са црвеним квадратом.
ортофото_боксерски центар_блок 71.JPG
национални боксерски центар1.jpg
национални боксерски центар2.jpg

Ове цене стварно немају више никаквог смисла, коме они продају те станове није ми јасно,
Земун Призренска то је негде код партизановог Телеоптика, између Угриновачке и Земунских капија, нека новоградња квадрат скоро 2.800 евра

Sto se tice stambenog kompleksa OAZA MIRIJEVO,prva faza objekta je pri kraju,zavrsetak radova kasni dva meseca,a samim tim i useljenje.
Druga faza za sad dobro napreduje.Lokacijski je ok.U samom dvoristu kompleksa ce biti Maxi.
Kompleks poseduje i garazu kao i spoljna parking mesta.Izvodjac radova je pouzdan.Kvalitet gradnje korektan.
Mada je ceo kopleks prilicno staromodnog izleda i ocajno lose uradjene fasade,bar u delu faze 1.
20220913_130741.jpg
20230210_110101.jpg

Sto se tice stambenog kompleksa OAZA MIRIJEVO,prva faza objekta je pri kraju,zavrsetak radova kasni dva meseca,a samim tim i useljenje.
Druga faza za sad dobro napreduje.Lokacijski je ok.U samom dvoristu kompleksa ce biti Maxi.
Kompleks poseduje i garazu kao i spoljna parking mesta.Izvodjac radova je pouzdan.Kvalitet gradnje korektan.
Mada je ceo kopleks prilicno staromodnog izleda i ocajno lose uradjene fasade,bar u delu faze 1.
Ne deluje mi kao da će ovo biti gotovo do kraja februara.. A fasada izgleda očajno, neočekivano za GP Napred. I nije ovako izgledala pre nekoliko meseci kada su je radili.
329210966_932674434402827_3796920125649663604_n.jpg

Poslednja izmena:
Vrh