Čudno da niko sa beobuilda ne zna šta će biti tu
Znaju Baka i Deka
Čudno da niko sa beobuilda ne zna šta će biti tu
Smokestack Vista Residence ParkČudno da niko sa beobuilda ne zna šta će biti tu
Bio sam tamo na protestu. Ne mogu da verujem da su ladno popili spin da opština koju čini SNS koji ima svu vlast od mesne zajednice do republike nema para i da oni kao građani trebaju da finansiraju sađenje drveća. Povrh svega su dopustili SNS opštinarima da se slikaju i da predstave da su oni zaslužni za očuvanje livade u bloku 19a od gradnje. Ovo je poražavajuće.VIŠE OD 70 GRAĐANA UPLATILO DONACIJU NA RAČIN GO NOVI BEOGRAD: Stanari u ozelenjavanju bloka 19a
STANARI bloka 19a danas u 10 časova u Dečjem parku unutar tog naselja priključiće se akciji opštine "Za zeleni Novi Beograd". Na osnovu plana koji je, kao i u prethodnim akcijama, sačinjen u partnerstvu sa JKP "Zelenilo", na tri velike zelene površine u okviru tog bloka biće zasađena ukupno 22...www.novosti.rs
Малопре сам писао Секретаријату за саобраћај, градском урбанисти ( и Беокому, Општини и кабинету градоначелника) да размотре да ли је проширење Јурија Гагарина, Париске комуне и Булевара Михајла Пупина заиста потребно, а предложио сам им и да се број семафора у Јурија Гагарина и Булевару Михајла Пупина смањи градњом подземних пролаза и пасарела са рампама за инвалиде и бициклисте. Не верујем да ће ишта урадити али сам покушао да урадим шта је до мене, а препоручујем и осталим форумашима да ураде исто.
Svaka čast: da neko misli na invalide, bicikliste i pešake! Bilo bi utešno da to čini država, ali...bilo bi dobro da uvaže ovo što im se piše.Bravo, pišem i ja.
Sutra kad se završi IMT pa krene deo prometa sa BASa ka Surčinu postaće apsolutno nemoguć saobraćaj koji opet ne treba seckati semaforima Moraju se zaštititi najranjiviji segmenti stanovništa, dakle prolazi/pasarele su neophodnost ne samo zbog bezbednosti nego i da ne gube vreme čekajući zeleno.
Čini mi se da ljudi kolektivno gube empatiju, prosto se iznenadim kada vidim da neko priđe nekom da pomogne. Živimo u vremenima gde kada se neko ljubazno obrati nekom odmah pomišljamo šta se iza toga krije jer što bi neko uopšte bez interesa bio ljubazan?!Mislim da je jako dobro da se narod na NBG probudio i da je krenuo lagano da se samoorganizuje, neće to baš tako lako ići kako pohlepni investitori zamišljaju.
A što se tiče odnosa prema pešacima, biciklistima i invalidima najbolji primer je jučerašnja situacija kad čovek bez jedne noge u kolicima na stanici kod opštine (autobus stoji, vrata otvorena, putnici ulaze i izlaze) moli vozača da izadje i spusti rampu na srednjim vratima. Naravno ovaj je samo zatvorio vrata i otisao dalje (jer ga mrzi da se drnda) a invalid ostao bespomoćno da maše. Žao mi ne zapisah garažni broj Busa da ga prijavim.
Drugi primer je onaj u bloku 62 valjda gde hoće da sklone rampu.
To je mentalitet i stav naroda prema najranjivijim skupinama stanovništva gde spadaju i pešaci, biciklisti...najbolje da ih nema. A svi ćemo jednog dana biti pešaci i stari i nemoćni
Problem je u tome sto sva ta udruzenja (mislim na ova organizovana kao npr. Kreni Pokreni ili Promeni kakogod) ne zele da se bave vlascu i politikom iako ostavljaju tu nadu kod gradjana. Ona samo rade na pojacavanju same incijative. Posle se povlace i nestaju brzinom svetlosti. Sustina samog problema odn. povoda za aktivizam njih ne zanima previse.Mislim da bi bilo jako dobro da se entuzijasti okupljeni oko inicijative Savski Nasip, Blokovi, Blok 45, 70, Kreni promeni i ostali (da mi ne zameri izostavljeni koje ne pomenuh a ne mogu da se setim) koji dele slične ideje okupe i naprave zajedničku listu za opštinske izbore na NBG.
Možemo mi ovako do sutra da nabrajamo šta ne valja i šta treba, ali ako nema institucionalne zastupljenosti džabe sve.
Ne bi skupili opštinsku većinu ali bi svakako predstavljali značajnu snagu koja može uticati na kreiranje političke snage koja bi bila itekako relevantna, a bogami probudila i ostale građane. Ne vidim drugi način da oblikujemo NBg po želji žitelja.
Meni su mnogobrojni koji su se dočepali vlasti ogadili politiku u antičkom smislu ( po kom bi svako trebao da učestvuje): prosto ulaze u politiku samo zbog ličnih beneficija zaboravljajući sve ono za šta treba da se zalaže. Prosto kao da otplove u politiku a na sve ovo zaborave. Nadam se da nisu svi takvi, ali lično mislim da bi građani zbog dosadašnjeg iskustva trebali da ostanu budni i pripravni.Mislim da bi bilo jako dobro da se entuzijasti okupljeni oko inicijative Savski Nasip, Blokovi, Blok 45, 70, Kreni promeni i ostali (da mi ne zameri izostavljeni koje ne pomenuh a ne mogu da se setim) koji dele slične ideje okupe i naprave zajedničku listu za opštinske izbore na NBG.
Možemo mi ovako do sutra da nabrajamo šta ne valja i šta treba, ali ako nema institucionalne zastupljenosti džabe sve.
Ne bi skupili opštinsku većinu ali bi svakako predstavljali značajnu snagu koja može uticati na kreiranje političke snage koja bi bila itekako relevantna, a bogami probudila i ostale građane. Ne vidim drugi način da oblikujemo NBg po želji žitelja.
Заправо проблем је што већина тих удружења једино се баве политиком, а не на пример притиском да се нешто промени. Чак им је често и жеља да буде што горе. Рођена сестра ми је била јако кратко у крени-промени...Problem je u tome sto sva ta udruzenja (mislim na ova organizovana kao npr. Kreni Pokreni ili Promeni kakogod) ne zele da se bave vlascu i politikom iako ostavljaju tu nadu kod gradjana. Ona samo rade na pojacavanju same incijative. Posle se povlace i nestaju brzinom svetlosti. Sustina samog problema odn. povoda za aktivizam njih ne zanima previse.
Како се уопште иде у Ковилово и коме тачно би то одговарало, осим становницима Борче и Падинске скеле? И онда би имао Борчански одбојкашки центар.Nacionalni bokseri odbojkaši cekaju se ostali ...teniseri košarkaši...i to sve u gradu nista van
Tipa da je država sve to stavila u kovilovo npr
Objekat je koliko vidim na istoj udaljenosti, štaviše i većoj, kao i dvostpratnice u 45. bloku.Inače, ovaj objekat je bukvalno do Savskog nasipa.