Loptama brane igrališta
N. PANTIĆ , 18.04.2010 21:04:02 Ocena: -.-- (Glasova: 0) Komentara: 0
KAKO bi sprečili izgradnju fiskulturne sale na terenima osnovne škole "Veljko Dugošević" više desetina građana, među kojima su bili bivši i sadašnji učenici škole, u nedelju se okupilo u dvorištu ove obrazovne ustanove, kako bi izrazili nezadovoljstvo ovom idejom. Protestu se priključilo i nekoliko javnih ličnosti, među kojima i fudbalski trener Ljubiša Tumbaković, košarkaš Žarko Čabarkapa, kao i pevač Ivan Gavrilović.
Prema rečima Ignjata Tanka, jednog od organizatora protesta, građani se ne protive izgradnji fiskulturne sale, već žele da se ona izgradi na površini koja je prethodno predviđena za to.
- Prema ranijem projektu bilo je predviđeno da se sala izgradi na prostoru današnjeg parkinga, pored škole gde ima dovoljno prostora za to - kaže Tanka. - Besmisleno je da se unište tri igrališta, kako bi se izgradila jedna hala, ma koliko ona bila lepa. Ovi tereni su već 40 godina oaza mira i rekreacije. Mi pokušavamo da na decu prenesemo taj sportski duh i zato se protivimo izgradnji na ovoj površini.
Nezadovoljnim žiteljima Liona u nedelju se pridružilo i nekoliko javnih ličnosti, kako bi im dali podršku.
- Iako nisam išao u ovu školu, ja sam odrastao ovde i celog života sa drugarima igram fudbal, kada vremenski uslovi to dozvoljavaju - rekao nam je Ivan Gavrilović. - Kada sam čuo da neko želi da uništi terene na kojima se i danas mnogi rekreiraju, nisam mogao da se ne priključim ovom protestu.
Ideja nezadovljnih sugrađana ja da, kako su nam rekli, "ovaj raj za decu ostane netaknut i kao takav nastavi da rađa velike sportiste, doktore nauka i hirurge".
Da su ovi tereni zaista divan prostor za druženje mališana, ali i starijih građana, pokazuje nedeljna slika kada je školsko dvorište bilo puno fudbalera i košarakaša, koji su sunčani dan iskoristili za rekreaciju.
ODLOŽENO
SUGRAĐANI koji se protive izgradnji fiskuturne sale na terenima osnovne škole "Veljko Dugošević" obratili su se i predsedniku opštine Zvazdara Milanu Popoviću i predali mu peticiju sa oko 1.500 potpisa. On je ovaj problem izložio i gradonačelniku Draganu Đilasu koji je nakon toga, prošle srede, obišao školu. Prilikom ove posete nezadovoljni sugrađani su dobili obećanje da će izgradnja biti odložena do daljeg.
Oceni:
Pošalji komentar
http://www.novosti.rs/code/navigate...ma brane igrališta&kword_add=skola, igraliste