Šta je novo?

Razne gradske vesti, Topic II

Пон, 20. aвгуст 2007.
Саопштење градскe управe поводом трагедије на Београдској тврђави

Tрагедија која се десила у ноћи између суботе и недеље на Београдској тврђави, када је у кавезу са медведима страдао младић Бранко Јовановић, на најдрастичнији начин поново је отворила нека важна питања везана за Зоолошки врт, пише саопштењу градске управе.

„Потпуно је невероватно да директор Зоолошког врта Вук Бојовић ову трагедију користи за неутемељене нападе на градску власт, Завод за заштиту споменика културе, посетиоце, младе који посећују манифестације на тврђави, дакле, на све, осим што ниједном ни овим поводом не поставља питање сопствене одговорности. Питања дефинитивно морају да се поставе:

Да ли Вук Бојовић и даље, захваљујући медијској подршци, може да буде „држава” за себе? Ни са ким из надлежних институција не жели да разговора. Ни стручне организације које се баве заштитом животиња, ни ветеринарске службе, нису довољно компетентне да оцењују његов рад.

Да ли је ико знао да он у Зоо-врту држи животиње убице? Да ли су његови аранжмани са различитим ликовима који су му уступали или продавали животиње које су пре тога убијале, познате било ком другом осим њему?

Да ли је могуће да директор Зоо-врта, који на свако помињање могућности да се део Зоо-врта, управо са опасним животињама, исели из центра града, реагује псовкама, лажима, нападима? Да ли са Београдске тврђаве треба протерати манифестације, посетиоце, затворити тврђаву и држати отворен само Зоо-врт?

Град Београд је последњих година уложио стотине милиона у Београдску тврђаву. Како је могуће да не улаже ништа у Зоо-врт?

Могуће је, јер Вук Бојовић не жели ни са ким да разговара, не дозвољава улазак стручњацима Завода за заштиту споменика, представницима града, никоме.

Вук Бојовић лаже када каже да се било коме обраћао за помоћ око Зоо-врта.

Вук Бојовић никоме не полаже рачуне.

Дефинитивно ће морати! Дефинитивно ће, упркос медијској популарности, морати да одговори шта је предузео да се избегне оваква трагедија каква се десила у ноћи између 18. и 19. августа. Од кога је тражио помоћ, средства, не преко медија него регуларно, званично, законито, да се обезбеде бедеми изнад Зоо-врта? Зашто баш ти кавези немају заштитни кров? Шта је радило обезбеђење Зоо-врта, ако већ знају да се на спољним бедемима окупљају посетиоци и да су за време великих манифестација животиње узнемирене? Зашто су у таквим кавезима који су најдоступнији смештене управо животиње убице?

Да ли је Вук Бојовић изнад закона, струке, интереса града, интереса грађана?

Ненадокнадив је губитак једног младог живота. Како се то десило утврдиће надлежни органи. Али – не сме да се понови!

Најсигурнији начин да се такве трагедије избегну јесте пресељење Зоо-врта на другу локацију, а на постојећој задржавање само дела ситних животиња, или већ оних којима не смета толико да живе у центру града.

Вук Бојовић ће морати да схвати да то што је добро за њега лично није добро ни за људе ни за животиње. Све остало је халабука Вука Бојовића. Ако није спреман да штити људске животе и хумано се односи према животињама, нека иде”!
Izvor: Grad Beograd

link: http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=1287001
 
Zahuhtava se, zahuhtava..
Samo da nije mozda "malo" prostacki jezik za saopstenje grada? "likovi", itsl.? MIslim da su mogli da napisu da zvuci mnogo, mnogo finije ali i opasnije i ostrije?!
 
Bojovic jeste lud (nije hteo npr. da da izjavu za b92, jer mu se tako htelo), ali i grad malo preteruje. Sta znaci ta recenica "Da li je iko znao da on u Zoo vrtu drzi zivotinje ubice". Ma jok drzace tri koze, jato gusaka i podgojice par svinja do Bozica.... Fora je u tome sto su u ovom slucaju svi pali na ispitu... Glupo je prejudicirati sta se dogodilo dok istraga ne kaze svoje, ali odgovornost snose i grad Beograd, i Zooloski vrt, i JP beogradska tvrdjava, i Beer fest, i SUP Beograd, pa, nazalost, i sama zrtva... Najveca tragedija u svemu ovome je sto izgleda kao da su svi jedva cekali da se ovako nesto dogodi ne bi li poceli medjusobno da se optuzuju.....
 
Homer Jay":2k5t7ada je napisao(la):
Sta znaci ta recenica "Da li je iko znao da on u Zoo vrtu drzi zivotinje ubice".
Insinuacija da je Bojović u ZOO vrtu udomio životinje koje su napadale ljude. Optužili ga a da ga u stvari nisu "odistinski" optužili. Ovo uzajmano opuživanje je bedno i bljutavo, sve mi liči na lični obračun i nerašćišćene račune od ranije.

I još nešto - ovo nije prvi slučaj da se sa terase neko pao među medvede. Bio sam mali pa ne mogu da se sećam detalja, ali se sećam veoma slične priče o čoveku ko je pao sa bedema kod kafane u kavez, sigurno ima više od 25 godina...
 
Najbolje od svega je sto ce tako da se prepucavaju preko medija a zastitni krov nece biti stavljen.
 
relja":2at8esso je napisao(la):
I još nešto - ovo nije prvi slučaj da se sa terase neko pao među medvede.
Bio sam mali pa ne mogu da se sećam detalja, ali se sećam veoma slične priče
o čoveku ko je pao sa bedema kod kafane u kavez, sigurno ima više od 25 godina...
To je tačno .. i je se sećam tog slučaja,a i nekih drugih.

Ako je neko nepažljiv ili pijan,drogiran i sl.,pa se noću šeta po vrtu kad je zatvoren
da bi izazivao životinje, onda je sam kriv za sve posledice takvog osionog ponašanja.
 
OK, mi ne znamo da li je momak bio pod dejstvom alkohola ili neceg drugog, i zasto je pao u kavez, niti da li je, ne daj Boze, bio gurnut. Ali stoji da je to moglo da se desi i na bilo kom drugom bedemu tvrdjave, samo sto ne bi pao kod krvozednih medveda, sto ne znaci da posledice ne bi bile isto toliko tragicne.

Mislim da je trebalo da i ZOO vrt i Grad pristupe ovom slucaju sa daleko vise dostojanstva.
 
Изградња подземних гаража капиталан потез у организацији саобраћаја у Београду
Изградња 12 подземних гаража у наредних пет година биће капиталан потез, који ће Београд увести у нову еру организације саобраћаја, рекао је данас Ђорђе Бобић, главни архитекта града, на округлом столу под називом „Изградња подземних гаража у Београду” одржаном у „Сава центру”. Саветовање су организовали Град Београд и ЈКП „Паркинг сервис” са намером да се са релевантним институцијама, стручном јавношћу и заинтересованим представницима привреде размотре сва мишљења и предложена решења за изградњу подземних гаража у главном граду.

У његовом раду учествовали су представници Секретаријата за саобраћај, Секретаријата за урбанизам и грађевинске послове, Секретаријата за имовинско-правне послове и грађевинску инспекцију, Секретаријата за заштиту животне средине, Дирекције за градско грађевинско земљиште, Завода за заштиту споменика, ЈКП „Зеленило – Београд”, Градског јавног правобранилаштва, ЈУП „Урбанистички завод”, Привредне коморе Србије и Београда, Инжењерске коморе Србије, Универзитета у Београду – Саобраћајног и Архитектонског факултета и Уније послодаваца Србије.

Град Београд је крајем 2006. формирао радну групу, која је предложила правни оквир за изградњу подземних гаража испод јавних површина на територији Београда. Активностима радне групе руководио је Дејан Мали, члан Градског већа. Према мишљењу стручњака мањак слободних паркинг места може се надоместити изградњом нових подземних гаража. Изградња подземних гаража предвиђена је испод јавних површина, уз могућност да је финансирају приватни инвеститори, који би, након изградње објекта, стекли право на коришћење у одређеном временском периоду и по јасно дефинисаним условима.

– У великим европским градовима, који имају потпуно уобличене системе јавног превоза, проблем паркирања је много већи него у Београду. Они то решавају рестриктивним мерама, као што су забрана уласка сопственим возилима у центар града или високе цене паркирања. Београд је отворен град, којим се не може управљати рестриктивно, већ се грађанима мора понудити нов облик услуге. Глобална понуда грађанима је изградња потпуног система јавног саобраћаја, предвиђена до 2021. године, а почетак остварења ове понуде јесте изградња подземних гаража – рекао је Бобић.

Он је нагласио и да би тако град на прави начин употребио неискоришћено јавно земљиште. Град би прихватањем приватног капитала у потпуности решио проблем, било да је реч о концесији или о партнерском односу са приватним градитељима.

Директор „Паркинг сервиса” Живорад Анђелковић подсетио је да Београђани возе 350.000 аутомобила, што значи да дневно има око 25.000 кандидата за паркирање у центру града. За потпуни комфор возача потребно је још 5.000 паркинг места, а изградњом подземних гаража овај број би био достижан.

– Постојећи систем паркирања је добар, али морамо и даље да се развијамо, јер би Београдом у будућности могло да саобраћа и 700.000 аутомобила. Наплатом паркирања у кратком року не може се обезбедити довољан број паркинг места, а ни град није у могућности да сваке године издвоји средства за изградњу подземне гараже, каква је она испод Пионирског парка. Земља испод тргова и паркова је ресурс, а ми још немамо технологију да испод земље правимо станове и пословни простор. Зато би најбоље било да овај простор искористимо за изградњу подземних гаража – рекао је Анђелковић.

Он је рекао и да приватном капиталу мора да буде обезбеђен простор да се размахне, али да грађане не треба да плаши могућност виших цена паркинг места у приватним гаражама. Приватним инвеститорима је у интересу да што пре исплате своју инвестицију, а то неће моћи да постигну високим ценама, већ њиховим усклађивањем према тржишту. Међутим, каква год њихова политика наплате била, грађани ће увек моћи да рачунају на паркинг места и гараже ЈКП „Паркинг сервис”, које данас има најнижу цену паркирања у Европи. Ово предузеће се неће тржишно такмичити ценама и увек ће их нивелисати да би све категорије грађана могле да добију ову услугу, рекао је Анђелковић.
Izvor: Grad Beograd
Link: www.beograd.co.yu
 
Homer Jay":2sm14g9i je napisao(la):
Mislim da je trebalo da i ZOO vrt i Grad pristupe ovom slucaju sa daleko vise dostojanstva.
Što se tiče dostojanstva . gledam na TV ( BG Hronika) izveštavaju da su neki mediji
objavili slike unakaženog tela nesretnog mladića .. toliko o našim tzv.medijima.

Našli su i islednika koji je bio na slučaju 1972-3god.kada je pao mladić
u isti kavez kod 3. medveda.Hteo je da preskoči ogradu od restorana,pa
je pogrešio i skočio među medvede oko 22.00h.
Sa terase restorana su bacali zapaljene čaršave i stolice,ali su time još više
razjarili medvede.Posle 40min. je došao čuvar i šipkom saterao mečke,a
mladić se spasao držeći stolicu iznad glave, ali sa 30-tak rana na telu.

Nesreće se dešavaju svaki dan,samo je ova bila specifična i neuobičajena.
Koliko je samo bilo saobraćajki ovih dana,ali to više i nije neka vest.
 
Sto se tice objavljivanja slike tog jadnog mladica to je ispod svakog nivoa. Nemam reci za to. Zamislite decu i maloletnike (na kraju krajeva i svoju decu) koja vide tako nesto na prvoj strani tih novina.
Konacno se u nasoj zemlji nesto preduzima povodom toga: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=08&dd=21&nav_category=12&nav_id=260096

P.S. Kad vidim koje su novine to objavile sve mi je jasno... Kakav moral, kakav profesionalni kodeks. Ti ljudi ne znaju sta je to.
 
Девета недеља борбе против уличне препродаје
Препродаја на Зеленом венцу је слаба тачка општинара, јер су ту надлежности подељене између општина Савски венац и Стари град. Препродавци су се досетили, па када их појури полиција једне општине они беже у другу. Акција у Булевару краља Александра никада није била успешнија

Булевар је свакодневно, између 11 и 20 часова, очишћен од уличне продаје
(Фото Т. Јањић)


Без тезги и шарених крпица испред себе, беспослени седели су у столицама на расклапање улични продавци јуче око 14 часова у Булевару краља Александра. Као „последњи Мохиканци” били су тамо само најупорнији трговци. Окупљени у групице, више су личили на безбрижну дружину, него на „дивље” уличне трговце који девету недељу скривају робу од непрестаних инспекцијских и полицијских контрола. По један општински и тржишни инспектор, праћени двојицом полицајаца, на двадесетак минута пролазили су поред њих.

Како је објаснио Александар Радуловић, продавац накита, он и колеге стрпљиво чекају да се инспектори уклоне са улице, па да нешто на брзину продају. Радуловић је у Булевару краља Александра већ петнаестак година, муштерије га познају, па долазе да купе робу иако она није изложена. Плаћао би он, каже, порез да му дозволе да постави тезгу на улицу са које се, како тврди, нипошто неће уклонити, јер од продаје накита издржава троје деце.

Међутим, Милош Петровић, саветник председника општине Звездара који на локалном нивоу руководи акцијом „чишћења” Булевара краља Александра, тврди да ће уклањање уличних продаваца бити све одлучније и да постављање типских тезги на улицу не долази у обзир. Нагласио је да акција, коју су у сарадњи са полицијом заједнички организовали општински, градски, тржишни инспектори у овом булевару, никада није била успешнија. Од продаваца је од 25. јуна одузето робе у вредности од око милион динара, а написано је и четрдесетак прекршајних пријава против препродаваца које су успели да легитимишу.

– Најважније је да је сарадња између свих органа власти који учествују у овим активностима на завидном нивоу. Никада нисмо били сложнији. Са повременим изузецима, овај булевар је свакодневно, између 11 и 20 часова, очишћен од уличне продаје. Продавцима нудимо решење да се опамете и коначно се преселе у халу три Тржног центра „Депо” – истакао је Петровић.

И Зоран Станковић, шеф одељења инспекције општине Савски венац, поносан је на резултате ове акције. Према његовим речима, Славија је већ данима „чиста као суза”, а препродаја је максимално смањена. Међутим, они муку муче са мањком инспектора. Продавци то користе, па беже с једне локације на другу, или чекају да инспектори оду, па после 19 часова износе робу на уличне тезге. Као и у Булевару краља Александра, негде сакрију „крпице”, па стоје наслоњени уза зид у подземном пролазу на Зеленом венцу, вребајући повољан тренутак када ће отићи тржишна инспекција, која има права да им одузима робу. Према Станковићевим речима, препродавци на Зеленом венцу имају десет пунктова на којима препродају робу, а проширили су се и на Вишеградску улицу. Из Немањине се повремено склањају у Пастерову. Препродаја на Зеленом венцу је слаба тачка општинара, јер су ту надлежности подељене између општина Савски венац и Стари град. Препродавци су се досетили, па када их појури полиција једне општине они побегну у другу.

– Будући да полиција, после инспекцијског позива, интервенише на територији своје општине, тешко улазимо у траг препродавцима који побегну на територију суседне општине Стари град. Имамо свега пет општинских инспектора, који немају овлашћења да легитимишу препродавце и одузму им робу. Ма људи, нема коначног решења док не уведу комуналну полицију и добро не ударимо препродавце по џепу. Мислите да би Швајцарска била тако уређена земља да се грађани не плаше високих казни од по 1.500 франака за комуналне прекршаје – нагласио је Станковић.

Надлежни у тржишној инспекцији, Министарства трговине, туризма и услуга објаснили су да су, због годишњих одмора, претходних дана радили смањеним интензитетом и најавили скоро појачавање акција уклањања „дивљих” продаваца. Најуспешнији дан на Булевару краља Александра био им је понедељак када су одузели робу од седам препродаваца, у вредности од 27.000 динара.

– Републички инспектори свакодневно у Немањиној дежурају и по седам часова. Немамо довољно људи и не можемо стално задржати овај темпо борбе против уличне продаје. Уздамо се у скоро усвајање закона о главном граду, који би требало да пренесе овлашћења са републичких на општинске инспекторе и на комуналну полицију. Најављивано је да ће Предлог закона бити разматран у септембру – поручили су из тржишне инспекције.
Д. Јокић
[објављено: 22.08.2007.]
Izvor: Politika Online
Link: http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=38446
 
Nazdravljaju, pa ruše
M. M., 21. avgust 2007
PRE samo dva meseca gradski čelnici na čelu sa zamenicom gradonačelnika, Radmilom Hrustanović, pili su koktele na svečanom otvaranju renoviranog restorana “Ruski car”, da bi u utorak naložili rušenje njihove bašte, jer je od početka nelegalo postavljena! Ukoliko je ugostitelji sami ne uklone, to će umesto njih narednih dana učiniti komunalna inspekcija opštine Stari grad.
Kako se navodi u saopštenju Skupštine grada, Sekretarijat za saobraćaj je 10. avgusta odbio zahtev „Ruskog cara” za postavljanje letnje bašte, što je opština Stari grad potvrdila jučerašnjim rešenjem.
U ovom restoranu smo saznali da nikakvo rešenje još nije stiglo na njihovu adresu, niti zvaničan zahtev da uklone baštu.
Inače na otvaranju renoviranog “Ruskog cara”, čiji je vlasnik Aca Bulić, predsednik Zajednice prvoligaša, svečanu vrpcu presekao je Aleksandar Nikolajević Aleksejev, ambasador Ruske Federacije u našoj zemlji u prisustvu zamenice gradonačelnika.
– Ovo je mesto gde će se svakoga dana i večeri susretati ruska duša i Beograd... Hvala vlasnicima koji su doneli duh Rusije u naš grad, ovo je sada jedno od najlepših mesta u gradu i sigurna sam da ćemo u njemu svi umeti da uživamo – rekla je tom prilikom Radmila Hrustanović.
Čuveni ugostiteljski objekat, koji je ušao u treći vek postojanja, kompletno je obnovljen i opremljen kristalnim lusterima, ukrašen gipsanom ornamentikom, portretima 22 ruska cara i nameštajem po ugledu na enterijere iz vremena carske Rusije. Adaptaciju objekta pomogao je i Ruski dom koji je obezbedio knjige sa ilustracijama nekadašnjih carskih dvorana, kao i niz detalja koji bi upotpunili atmosferu.

SVE GAZDE

PRVI gazda “Ruskog cara” bio je Maksa Antonijević koji je 1922. godine srušio staru kafanu, sazidao novu, a zatim je dao u zakup. Posle oslobođenja, 1958. godine, zgrada je nacionalizovana da bi nekoliko godina kasnije bila otvorena kao ekspres restoran „Zagreb“. Od 1994. restoranom gazduje Ugostiteljsko preduzeće „Stari grad“, koje ga je dalo u zakup prvo Džeku Samardžiji, a potom pokojnom Jusufu Buliću, vlasniku FK „Železnik“.
Izvor: Vecernje Novosti
Link: http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=107627&datum=2007-08-22
 
Kazne za taksiste koji nisu ljubazni i pristojno obučeni
Zavisno od prekršaja, vozaču na koga se stranka žalila skrećemo pažnju na grešku...
Preglasna muzika, neprikladno oblačenje, pogan rečnik i ostale forme bahatog ponašanja taksista su sve ređi prizor na ulicama Beograda, pre svega zahvaljujući samim taksi udruženjima koja se trude da iskorene ove pojave.
SCENARIO - Zavisno od prekršaja, vozaču na koga se stranka žalila skrećemo pažnju na grešku, ali i izbacujemo iz udruženja. Osim što mora pristojno da izgleda, naš vozač mora da bude ljubazan. Ako želi da zapali cigaretu, treba uljudno da pita stranku za odobrenje. Ne sme da je vređa, da se bahato ponaša, a o psovanju ili potkradanju i da ne govorimo - kaže Miroslav Ranković, suvlasnik „Pink taksija".
Iako su Grad i taksi udruženja propisali pravila ponašanja i oblačenja taksista, nezadovoljne stranke se, najčešće zbog linije manjeg otpora, retko odlučuju na tužbu. Čak ni zbog bahatog „Kuda oćeš da idemo?" ili glasnog psovanja drugih vozača.
Da bi sprečila ovakve prestupe svojih članova, taksi udruženja imaju i moderni „stub srama". „Žuti taksi" je rigorozan.
- Ako se utvrdi da je taksista novčano oštetio stranku ili se neljubazno ponašao, plaća kaznu od 3.000 do 30.000 dinara. Kazna je i to što javno preko mreže objavljujemo njegovo ime. U našem udruženju postoji disciplinska komisija koja ispituje vozača posle službene ili pisane prijave. Stranka treba da dostavi broj registracije i krovne oznake, pozove i napiše izjavu - kaže Zoran Bošković iz „Žutog taksija".
U saobraćajnoj inspekciji su, kažu, nemoćni dok građani ne shvate da je prijavljivanje neprijatnosti neophodno i da to nije cinkarenje.
- Suština je u tome da mušterija treba da prijavi svaku nepravilnost. Oštećeni treba da zapiše brojeve tablica i oznake taksija, a još je bolje ako zna i koji je auto u pitanju - kaže Uglješa Mitrović, pomoćnik sekretara za inspekcijske poslove.
Mitrović smatra da će odlukom o ponašanju taksista situacija sistematski da se dovede u red. Dotle, broj telefona 322-70-00 otvoren je za prijave.
Izvor: 24sata
Link: http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=12948

I ves o turizmu!

Gostu dva dana dosta
J. D. P. - Z. R., 21. avgust 2007
SRPSKA prestonica postala je hit za mlade u ovom delu Evrope ako je suditi po broju stranih gostiju koji su posetili Beograd za prvih šest meseci. Oni koji su došli sa namerom da nešto vide i nauče i dalje se, međutim, žale na siromašnu turističku ponudu. Zbog toga se, prema podacima Gradskog zavoda za statistiku u proseku zadržavaju najduže dva dana.
Osim za doček Nove godine, najveći broj stranaca pristigao je na nedavno završeni Festival piva. U Turističkoj organizaciji Beograda još sabiraju goste iz Evrope i sveta koji su letovali kod nas, ali tvrde da ih ima mnogo više nego prethodnih godina.
Već je opšte poznato da su najveći "fanovi" našeg glavnog grada Slovenci, koji koriste svako slavlje i manifestaciju da se dobro provedu, a najčešće dolaze na vikend. U stopu ih prate i ostale komšije, iz Bosne i Makedonije. Mladi uglavnom odsedaju u hostelima, dok su stariji privrženiji komfornijem i skupljem hotelskom smeštaju.
- Najposećeniji smo bili u toku "Festivala piva", a bilo je mnogo ljudi i za vreme "Sport festa" - kaže Bojana Nikolić iz hostela "Tis". - Gosti su mahom mladi od 20 do 25 godina, a dolaze sa svih kontinenata. Najbrojniji su Slovenci, Poljaci, Makedonci, a ima dosta Francuza i Engleza. Za dve godine smo ugostili oko 4.000 stranaca, a bilo ih je i sa Islanda.
Nikolićeva smatra da se turističke agencije više bave prodavanjem aranžmana za inostranstvo, nego što se trude da strance dovedu u Srbiju. Kako kaže, Beograd nije zanimljiv samo za Novu godinu i u toku manifestacija, već turistima ima šta da ponudi tokom cele godine, samo to treba plasirati na pravi način.
Devojke i mladići iz susednih zemalja dolaze zbog provoda, dok za goste iz udaljenijih država Srbija i dalje predstavlja vrstu egzotike, pa žele da o njoj nešto i nauče.
Samo u prva tri meseca Beograd je posetilo 144.016 turista, od kojih je 65.132 došlo iz inostranstva. Taj broj će posle svođenja računa po okončanju letnje sezone biti mnogo veći. Prema anketi koju su sproveli stručnjaci iz Gradskog zavoda za statistiku, prosečan posetilac u našem glavnom gradu ostaje nešto manje od tri dana, a najčešći razlog njegovog dolaska jeste posao. Međutim, ovim istraživanjem nisu obuhvaćeni posetioci koji odsedaju u hostelima i oni koji u prestonicu stižu brodom, a oni u Beograd dolaze isključivo zbog zabave.

NE PROPUŠTAJU
ZA provod na beogradskim splavovima čulo se daleko, pa ih poseti većina gostiju koji dođu u prestonicu. Veliki broj njih ne propušta ni romantičnu večeru ili šetnju Skadarlijom, a obavezne su i ture po Kalemegdanu i šoping u Knez Mihajlovoj ulici.

GOSTOPRIMSTVO
- Turisti najčešće hvale ovdašnju ljubaznost, smeštaj, hranu i noćni provod, a imaju primedbe na siromašnu turističku ponudu - kažu u Zavodu za statistiku. - Samo u prva tri meseca ove godine na beogradsko pristanište iskrcalo se 3.326 turista, mahom iz Nemačke, Austrije, Amerike i Engleske.
Izvor: Vecernje Novosti
Link: http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=107629&datum=2007-08-22
 
Najveci problem su divlji taxisti. Njih nema ko da kontrolise. Tu najvise spadaju oni tzv. samostalci i Beotaxi bez radiole.
 
I delimicni rasplet afere ZOO vrt:

OKRUŽNI SUD: BRANKO JOVANOVIĆ BIO U TEŠKO ALKOHOLISANOM STANJU

Zbog velikog interesovanja javnosti povodom smrti Branka Jovanovića a nakon preliminarnih informacija dobijenih od strane Instituta za sudsku medicinu, Okruzni sud u Beogradu saopštio je da je toksikološkom analizom utvrđeno da je pokojni Branko Jovanović bio u teško alkoholisanom stanju s obzirom da je imao 2 gram promila alkohola u organizmu. Takođe, toksikološkom analizom utvrđeno je prisustvo kanabisa u urinu.

Prilikom obdukcije utvrđeno je da je pokojni Jovanović imao povrede na glavi, vratnom pršljenu i u leđnom delu te da su pojedine povrede zadobijene zaživotno dok su ostale povrede nastale nakon nastupanja smrti.

Obdukcioni zapisnik u kome će detaljno biti objašnjene sve povrede kao i toksikološki nalaz biće naknadno dosavljeni sudu.

Po dobijanju detaljnog obdukcionog i toksikološkog nalaza kao i ostale relevantne dokumentacije, predmet će biti dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu na dalje postupanje.
 
vrachar":3tuaxntj je napisao(la):
Najveci problem su divlji taxisti. Njih nema ko da kontrolise. Tu najvise spadaju oni tzv. samostalci i Beotaxi bez radiole.
Cesto pominjemo ovde na forumu da moraju da se poostre kazne da bi se narod naucio pameti!

Pa ko ce meni onda da objasni kako to da divljih taxista jos ima kad su poceli da im zaplenjuju vozila!? Pa i zatvor od 10 godina da uvedu za neke prekrsaje ne bi nista promenilo! Neverovatno!
 
Ja samo znam da napr. na Trg Republike non stop stoji nekoliko divljih taxista koji ne samo sto nemaju dozvolu i plavu tablu, vec su skinuli i registarske tablice (kako ih neko nebi prijavio) a voznju naplacuju prema osecaju, najcesce je to desetostruko vise od normalnog. Zasto njih niko ne dira nije mi jasno...
 
vrachar":2p8vdg9m je napisao(la):
Ja samo znam da napr. na Trg Republike non stop stoji nekoliko divljih taxista koji ne samo sto nemaju dozvolu i plavu tablu, vec su skinuli i registarske tablice (kako ih neko nebi prijavio) a voznju naplacuju prema osecaju, najcesce je to desetostruko vise od normalnog. Zasto njih niko ne dira nije mi jasno...
Pa kome onda ovi nadri inspektori oduzimaju vozila? Malo malo pa je vest na BeoInfo kako su divljim taxistima oduzeti automobili. Sa druge strane, nisu mi jasni regularni taxisti koji to ne prijavljuju!
 
Mozda nije bas uobicajena nekretnina, ali vazno je da se gradi :)

Novi zatvor u Padinskoj skeli! Mozda uskoro nova rezidencija za neke ljude koji sire lazna obecanja! :) Sigurno imaju i VIP sekciju!
 
Pa, s obzirom na to ko trenutno sedi u Vladi i kakvim se sve sumnjivim radnjama bave, ne bi me cudilo da uskoro sednice pocnu da se odrzavaju upravo u toj VIP sekciji u Padinskoj skeli :) Mozda bude i direktan prenos, onako, sa sve sivo-crnim uniformama :)
 
Vrh