Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

@stf

načelno jesi u pravu, ali si preskočio da se se ceo blok nalazi u neposrednoj blizini pruge i dve železničke stanice, tako da "UMP" nije primarni izvor buke. Voz se jasno čuje i u APC-u.
A druga stvar je što će ta magistrala imati magistralni "karakter" kao što ima npr. Vojislava Ilića.
Na uglu sa Omladinskih brigada će i ovako da postave semafor, u najboljem slučaju kružni tok.

U takvim okolnostima je potpuno svejedno gde je na lokaciji smešten komercijalni a gde stambeni deo, kad je kompletna lokacija pored pruge.
 
@ Feanor

Ако је то разлог, то је тако јајарски.

@ Relja

Сад си ти начелно у праву. Јесте, воз се чује и до АПЦ-а али што ти је звучна баријера ближа, мање буке. Шопинг мол који би било тако близу стамбених зграда упио би добар део буке. УМП можда неће бити магистрални, али ће бити оптерећенији од О.бригада, а самим тим и више буке. Плус никакав дрворед. Плус евентуална могућност денивелације, тј. магистрализације у некој будућности.

У сваком случају, урбанистички најгоре могуће решење блока.
 
:)
Pa, vidi, u ovom konkretnom slučaju difrakcija zvučnih talasa, i ako je ima, ne bi imala efekta, zato što ne postoji kontinualna prepreka između zgrada i pruge, a vozovi, tj izvor buke se kreću (tj buka i nastaje od kretanja :) ).

Ako je neka od zgada i zaštićena sa neke strane - sa suprotne nije, a voz pravi buku sa obe strane ... a ako se ode do samog gradilišta lako je ustanoviti da zapravo nisu zaštićene ni sa jedne... čuje se.
 
pa postaviće jednom te bukobrane na prugu kroz novi beograd pa to neće biti problem.
 
Slažem se da bi trebalo, tj da je bukobrane trebalo postaviti odavno, ali sumnjam da će železnice da ih postavljaju baš zbog West 65 (a nije im padalo na pamet da to urade zbog stanara koji u blizini žive decenijama) , kao i da će West 65 da se otvori i da ih sam finansira.
Uostalom, videćemo.

Mene najviše zanima situacija sa parkiranjem u okolini.
Kako su glavni radovi završeni i kako se prešlo na povezivanje sa gradskom infrastukturom, sve se teže nalazi mesto za parkiranje.
 
а мени је баш логичније да поставе због буџе који ту зида станове.
 
Postavljena klizna staklena vrata na terasama zgrade koja je najbliža APC.
 
odlicno napreduje, svojevremeno je bio rok zavrsetka jun 2011, po svemu sudeci bice to gotovo do kraja sledece godine :?:
 
Jel mozete da mi kazete kako vam si cini "grubi" gradjevinski deo radova koji je obavljen do sada, obzirom da se hvale da su stanovi lux kategorije meni ne uliva poverenje ovolika kolicina betona, cigle ili opeke ima u jedva vidljivim tragovima, gledao sam pre neki dan kada su postavljali stiropor(nazire se na jednoj od ovih slika) da nije bash neke velike debljine?

Gledao sam ostale novogradnje kao sto je Napredova u bloku 34 ili Neimarova u Bloku 61, pa cak i drzavna Stepa - sve se crveni od prirodnih materijala a beton je samo u skeletu konstrukcije, deluje mnogo impresivnije meni kao laiku.

Jel moze neko strucan da prokomentarishe na tu temu?
 
^ Mislim da nije u pitanju stiropor. Na ovoj predzadnjoj slici koju sam postavio, se vidi da majstor postavlja neki termoizolacioni materijal poput tzv. "staklene vune". Bas se pitam sta ce da stave preko kao zavrsni sloj. Da li ce to biti samo nekakav fasadni malter ili nesto drugo...

Primetio sam kod ovih visekrilnih vrata, da su krila u sredini malo uza od bocnih. Zar ne bi trebalo sva da budu iste sirine? Mozda je u pitanju neka caka sa otklapanjem koja sprecava da bude tako. Ovo nije prvi put... I to je po meni, jedna od stavki koja pokazuje da li se vodilo racuna o svim detaljima.
 
Kada su zgrade stavili pod krov, razmontirali su sve skele i zgrade su ostale u golom betonu.
Baš sam se pitao kako će da postave fasade koje vidimo na renderima, kad evo danas opet postavljaju skele...

Da li su skele smetale zbog nekih drugih radova, pa su morali da ih sklanjaju?
 
Jutros sam video kako se spremaju da izliju beton za visoko prizemlje...ili plafon prizemlja (ne znam stručni termin) za zgradu do budućeg "UMP"-a.
Dakle, izašli su iz zemlje.
 
zna li neko koliko cene m2 za stan od 100m2? znam da su trazili na pocetku 1.900, ali nisam siguran da im prodaja ide sjajno... zna li neko koliko je relana cena za west?
 
realna je ona koju mogu da dobiju. cene su i dalje iste + garažno mesto
 
Koliko sam videla na sajtu, cene su sada 2000 EUR/m2 (terasa pola od toga).

Cena od 1880EUR vise ne postoji kao opcija jer vise nema opcije avansne uplate obzirom da se zavrsetak blizi kraju.

Na njihovom sajtu ima pregled svih stanova sa trenutnim cenama.
 
i posle kako ovo moze da bude lux gradnja beton beton beton, i jos beton, i kao... posle lux... gluposti.
 
Isto kao sto je lux lokacija, toliko je i lux dosadasnji kvalitet gradnje koji smo mogli videti do sada.
Gledam sada slike iz threada drzavnog projekta u Ivana Ribara tamo barem ima solidan udeo prirodnih materijala(opeka,cigla) a i prve 2 zgrade skoro da su stigle Westove koje su pocele da se grade 12meseci ranije.
 
ja sam takodje gledao dr. ivana ribara, i tamo mi se cini ima vise upotrebe betona nego na stepi. Ono sto je interesantno na stepi u segmentima gde ima upotrebe betona na bocnim fasadnim zidovima (oko 1/6 ukupne povrsine fasade u krug) rade izolaciju pa onda preko nje stavljaju jos jedan red cigli pa tek onda malter i bojenje fasade...

ono sto me brine ovde jeste sto su koliko vidim SVI bocni zidovi od betona a ako bude losa stolarija, zimi kad naleti ovi veliki prozori ce biti haos... to bog otac ne moze da zagreje...

jedino ko bas zeli da uzme stan nek uzme u sredini neki da makar bude ushushkan....
 
lebanon nema potrebe da nagađaš, zgrada će morati da dobije energetski pasoš pa ćeš lepo videti koliko je kvalitetno građena, i moći ćeš da je uporediš sa recimo stepom, dr ivana ribara, blokom 9a i slično.....
 
Dobijanje kategorije energetskog pasoša povlači veći nivo korupcije tj. investitor će moči (kod nas je to uobičajeno) potplaćivati revizore da dobiju bolju ocenu zbog dobijanja veće cene.
 
Sto se tice energetskog pasosa vec sam govorio u toj temi da ce tu moci dosta da se manipulise sa tim, jer se gledaju mnoge stvari, pa neka zgrada moze imati losiju izolaciju, ali kvalitetnije prozore i recimo centralnu toplu vodu u zgradi putem gasa i dobiti bolju ocenu od neke zgrade gde je mozda realno zimi toplije. Bio sam u Stepi recimo, zgrada je izolacijski radjena mnogo bolje u odnosu na ostale u Beogradu, ali prozori nisu sjajna klasa i relativno brzo ce propasti, a cinijevi radijatori su teski krs, u rangu onih najjeftinijih panelnih plus jako mali broj rebara. Tako da oni mogu dobiti zbog zidova neverovatnu ocenu, ali u nekim stanovima oni radijatori ih nece ogrejati bolje nego u nekim starijim zgradama.

Sto se tice cene u west-u, vidim da je sa ** ozvaniceno cenkanje:

west.jpg
 
Vrh