Kolega i ja upravo išli da pogledamo taj "prazan stan". Ljudi moji, ono izgleda odlično! Ne znam da li će kvalitet zaista biti taj, ali ako bude - svaka čast.
Kao prvo, vrlo je profesionalno od njih da uopšte naprave 1:1 maketu stana.
Prodavci su dobro informisani, na sva pitanja imaju odgovore.
Keramika, instalacije, sanitarije, sve deluje dosta kvalitetno. Između stanova je beton ili cigla. Između soba u stanu je dupli gipsani zid sa zvučnom izolacijom. Na maketi je zvučna izolacija vrhunski odrađena. Vrata ka terasi su aluminijumska, deluju kvalitetna.
Grejanje će biti etažno, na gas. Oni obezbeđuju priključak, sa stanom dobiješ i kotao. Nema klasičnih radijatora, već topao/hladan vazduh ide ispod poda i izlazi kroz neke kao rešetkice u podu, pored prozora.
Hlađenje je posebna priča. Koriste se podzemne vode koje su na temperaturi oko 14-15 C. Ako bude potrebe, oni će te vode dohlađivati i puštati u sistem. Tako da stanar samo ima neku potrešnju za struju da se ta topla ili hladna voda potera kroz sistem. Kažu da je struja potrebna za to više nego duplo manja od klasičnih klima uređaja.
Terasa - OMG! Terasa će biti fantastična. (u stvari nije terasa nego lođa). Pod obložen granitom. Ograda delimično staklo a delimično aluminijum presvučen da izgleda kao drvo. Svaki stan dobija tendu koja se diže i spušta na struju, klikom na dugme iz stana.
Da ne davim, nisam ničiji agent
samo sam hteo da opišem kako su mi rekli da će izgledati. Moj zaključak je da definitivno vredi te pare. Možda bi valjalo izbeći stanove koji gledaju na UMP i prugu, sve ostalo deluje više nego zaminljivo.