Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

I ja sam se zacudila kada sam videla obicne kontejnere kod ulaza u garazu, obzirom da su sa zadnje strane zgrade, na cosku ka vozu, oni novi podzemni kontejneri.

Kapiram da su ove obicne stavili privremeno, zbog useljenja i glomaznog otpada, pa da ce nakon toga i tu postaviti ove podzemne.

Zasto ne stave nove podatke na sajt west65?Zadnja vest je od oktobra

Nisam primetio podzemen. Super ako su ih već postavili.

Bili smo do zgrada u subotu. Evo nekoliko slika

imag1477d.jpg

imag1476.jpg

imag1475g.jpg

imag1474.jpg

imag1473.jpg

imag1472j.jpg

imag1471.jpg

podna rasveta, jako lepo izgleda nocu
imag1470.jpg

imag1469c.jpg

imag1468j.jpg

imag1465z.jpg

imag1463u.jpg

imag1462.jpg

imag1461g.jpg

imag1478.jpg

sve odradjeno u mom stanu, zamerka je na nedostatku rukohvata iznad staklene ograde na terasi, jer smatram da je nesigurno kada se uhvatite za samo staklo, pogotovo za decu od oko 10,12 god.,bez obzira koliko su duboko u betonu. Niti mozes da se naslonis, jer ipak nije bas ni visoko. West bi morao nesto da preduzme po tom pitanju, jer ce vecina,ako ne i svi staviti bar neku sipku kad tad. Sto se ostalog tice u stanu,nemam zamerki,sve je odlicno odradjeno,ugradjene su halogene u kuhinji i kupatilu,led u d.sobi,instalacije za tv i internet sa obe strane zida u d.sobi. I muci me jo nesto,a to je visina na stepenistu i sirina hodnika,jer mi nije jasno kako ce se izneti na vise spratove,npr.,dasku od plakara visine 2.5m i sirine recimo 1.5m? Koliko mi se cini na stepenistu visina ne prelazi 2.10,-2.20m,i kako istu zakriviti? Doduse,nisam ih ni pitao,ali se nadam nekom resenju,posto sam laik za te stvari. U stvari,valjda ce nosaci znati,to im je posao :D Nadam se useljenju do 10.-15.05 :kk: . 

I mi smo juce bili, pa evo nekoliko slika unutrasnjosti, i jedna slika pogleda, neko je trazio.

imag2675.jpg

imag2668.jpg

imag2666.jpg

imag1514.jpg

imag1510p.jpg

imag1506.jpg

imag1497g.jpg

imag1496r.jpg

Ja sam stvarno prezadovoljna, sve je jako kvalitetno, i obracali su paznju i na detalje.

Stvarno lepo, ali nepraktično. Kako na ovom balkonu da kamufliraš bure sa kupusom?!

Kokili":3uivboik je napisao(la):
Stvarno lepo, ali nepraktično. Kako na ovom balkonu da kamufliraš bure sa kupusom?!

Pa ako ćeš da držiš bure na balkonu preko zime, onda valjda treba nečim i da ga izoluješ, zar ne? :p
Sve mogu i da shvatim, ali kakav doživljaj će to biti kada neko u ovakovoj zgradi krene da pretače u decembru, ili zaboravi da zategne poklopac :)

I da, molio bih stanare viših spratova čiji balkoni gledaju ka starom hangaru da ne tresu stoljnjake na naše automobile parkirane ispod :D

Pegi":3sq0ceyx je napisao(la):
Bili smo do zgrada u subotu. Evo nekoliko slika

imag1461g.jpg

Stvarno je sve lepo i koliko vidim jesu mislili na detalje, ali nisu mislili baš na kontejnere...Postavili su ove klasične i onda će u skorijoj budućnosti da dođe JKP "Gradska čistoća", izrovari beton, iskopa rupetinu, u nju ubaci kontejner posle par meseci pa onda posle narednih nekoliko nedelja će da popune rupu oko kontejnera zemljom pa će par nedelja nakon toga da zabetoniraju i par nedelja nakon toga će da zaliju katranom i ličiće kao i na dobrom delu NBG-a, odnosno odvratno :D :mrgreen:

@Ronche - pogledaj prvi post na ovoj strani.

Taj posto od gore vezano za kontejnere je moja pretpostavka, ne znam provereno, ali svakako cu pitati kada se budem cula sa njima pa javljam.

Da li se zna koliko ce iznositi troskovi na mesecnom nivou za grejanje/hladjenje, i koliko kosta odrzavanje bloka po kvadratu?...

mesecni troshkovi zavise od korishcenja "klime".
dok u ugovoru stoji za odrzavanje objekta ovaj deo.

"kupac se obavezuje da najkasnije do dana primopredaje nepokretnosti zakljuci ugovor o odrzavanju i obezbedjenju objekta sa privrednim drustvom koje ce biti angazovano na odrzavanju i obezbedjenju celog kompleksa, po ceni koja ne moze biti veca od 0.6 evra po jednom kvadratnom metru nepokretnosti koje su predmet ovog ugovora, a na koji iznos se dodaju troshkovi pdv`a, ugovor ce se zakljuciti na period od 10 godina."

bio sam juche u stanu, moze li neko da mi kazhe dal hrast za koji kazhu da je prve klase, mozhe da ima male crne tackice tj. cvorice? i dal to uopshte spada pod hrast prve klase? Par korekcija treba da se urade, al sve u svemu super izgleda.

Pegi":36zwr7zg je napisao(la):
I mi smo juce bili, pa evo nekoliko slika unutrasnjosti, i jedna slika pogleda, neko je trazio.

imag2675.jpg

imag1506.jpg

Moze li neko da mi kaze , koji je ovo parket , mnogo dobro izgleda , i interesuje me kakvo je ovo "resetkasto" resenje na parketu na izlazima na terasu?
Drugo, ova cena za odrzavanje i obezbedjenje od 0,6 evra po m2, meni to deluje mnogo.Ispada , recimo , da za stan od 80m2 , samo za obezbedjenje i odrzavanje treba da platis 5.000 dinara, a to je pola Infostana za isti takav stan u centru Beograda.Ko zna koliko ce da kosta grejanje i hladjenje. Ako bi se ta cifra prelomila na ceo kompleks od ~152.000 m2 , ispada da ce ta neka firma da inkasira mesecno oko 90.000 evra samo za "obezbedjenje i ciscenje" tih zgrada. Mnogo je bre.
I trece, ako moze neko da nas podseti, po mogucstvu iz licnog iskustva, koliko su ovde placali svoje stanove po m2 i koliki su oni bili? Ako nije suvise diskretno pitanje.
Pozdrav

MiKasa":2rczl3d4 je napisao(la):

"kupac se obavezuje da najkasnije do dana primopredaje nepokretnosti zakljuci ugovor o odrzavanju i obezbedjenju objekta sa privrednim drustvom koje ce biti angazovano na odrzavanju i obezbedjenju celog kompleksa, po ceni koja ne moze biti veca od 0.6 evra po jednom kvadratnom metru nepokretnosti koje su predmet ovog ugovora, a na koji iznos se dodaju troshkovi pdv`a, ugovor ce se zakljuciti na period od 10 godina."

bio sam juche u stanu, moze li neko da mi kazhe dal hrast za koji kazhu da je prve klase, mozhe da ima male crne tackice tj. cvorice? i dal to uopshte spada pod hrast prve klase? Par korekcija treba da se urade, al sve u svemu super izgleda.
Parket prve klase ne sme da ima tackice , to moze u drugoj klasi

U poredjenju sa odrzavanjem u Belvilu koje iznosi 0,35 evra po kvadratu, ovih 0,6 evra jeste skupo. Ne znam da li tu eventualno ima mesta za pregovore? Ni 0,35 evra po kvadratu nije malo na mesecnom nivou, ako se uzme u obzir ulozeno/dobijeno...

kokany":1vemk0zn je napisao(la):
MiKasa":1vemk0zn je napisao(la):

Parket prve klase ne sme da ima tackice , to moze u drugoj klasi

Hah, eve slika pa mi recite dal je ovo parket prve klase il shta? Poshto u ugovoru pishe da ce parket biti Od hrasta prve klase od jednog proizvodjaca, il ekvivalentno njemu.

Tackice #1
ea0dfm.jpg

Tackice #2 i ima josh tih tackica po stanu, iskren da budem nov sam u svetu arhitekture, gradnje i oblasti vezanih za njih, al ne kontam da ovo mozhe da bude prvoklasni materijal. Hvala na svakom savetu i sugestiji.
349e7px.jpg

Cosak terase, sad el ovo rdja il sam se ja istripovao, ko da su otaljali ovaj deo.
w1sdna.jpg

Ostecenje parkea #1 verovatno od merdevina
2wnrcqb.jpg

Ostecenje parketa #2
x6gabc.jpg

Uslikano je dok su radili, ali kad su skinuli zastitu sa parketa (karton) stanje je ostalo nepromenjeno, al kontam da ce staviti silikon il shta vec, a ako ne podseticu ih. To se napravilo kad su postvljali vrata a nisu parket stavili, dok su plocice od kupatila bile zavrshene
3027xi0.jpg

Shtok od ulaznih vrata, i na ovo cu im skrenuti pazhnju, ima tu josh po kojih ofrlja
2cz6lxt.jpg

Belvilenjak":2ye7kqdf je napisao(la):
U poredjenju sa odrzavanjem u Belvilu koje iznosi 0,35 evra po kvadratu, ovih 0,6 evra jeste skupo. Ne znam da li tu eventualno ima mesta za pregovore? Ni 0,35 evra po kvadratu nije malo na mesecnom nivou, ako se uzme u obzir ulozeno/dobijeno...

E da, da se nadovezhem na ovaj deo, nisu rekli da ce da bude 0,6e, vec da nece preci tu cenu, shto znachi a ja se nadam da nece biti toliko, mozda 0,3 il 0,4...

i can only hope.

Btw. danas imam vremena, pa cu detaljno da obidjem i uslikam, e da i par fuga na terasi nisu odradili kako treba, tj nisu do kraja ispunjene.

Ovo su neke od mana, al sve ostalo je zaista lepo odradjeno.

Mikasa, mene je ovo bas iznenadilo, jer sam zagledala detalje u mom stanu i nista slicno nisam videla.

Greske se dogadjaju, ali sigurna sam da ce ti zameniti sve i popraviti kad im skrenes paznju. Ajde pa javi sta je bilo.

je li neko od kupaca dobio poziv za potpisivanje Aneksa ugovora po zapisniku o tehnickom prijemu? tehnicki prijem je zavrsen!

Pegi":2nimrqot je napisao(la):
Mikasa, mene je ovo bas iznenadilo, jer sam zagledala detalje u mom stanu i nista slicno nisam videla.

Greske se dogadjaju, ali sigurna sam da ce ti zameniti sve i popraviti kad im skrenes paznju. Ajde pa javi sta je bilo.

Bio sam danas, pricao sam sa nadzornikom i rekoh gde bi trebale korekcije da se naprave. Deo kod ulaznih vrata ce srediti i prefarbati, luft izmedju lajsni i parketa ce popuniti, terasu ce dodatno prekontrolisati i ispuniti mesta sa fugama gde malo fale, takodje bi trebali da shpaklicom srede silikon koji je malo ofrljasto odradjen. Za parket cu videti tokom primopredaje kad se bude popunjavao zapisnik. Onaj luft kod vrata od wc`a bi trebali isto silikonom da ispune.

Eve danashnjih slika, mesta koje treba korigovati i fini detalji.

Silikon #1

Silikon #2

Predvidjeno za ispravku

Predvidjen je bio neki vid paravana il cega vec, al nece to odraditi, shto je po meni bezveze i malo problematicno za ljude koji su na coskovima zgrada zbog promaje.

Nadam se da ce staviti neke lajsnice tu, a ako ne onda cu ja staviti poshto bi bilo zaista suludo ostaviti ovako.

Sad pozitivna strana

Moram reci da lepo izgleda kad se izadje na terasu, pogotovu kad budu "nikle" druge zgrade, verujem da ce biti dovoljno udaljene jedna od druge.

There will be light!

Terasa

Gotivno izgledaju ove lampice uveche
Lampice #1

Lampice #2

Lampice #3 Up close

Sredjivanje terena

Teren #1

Teren #2

Teren #3

Vrh