Ја сам пријатно изненађен (мада је и то на свој начин трагедија, ИЗНЕНАЂЕНИ смо кад се нешто пристојно одради!) изведбом и како је то на крају испало. Мада су ми и замерке које имам од првог тренутка на сам пројекат и даље ту.
Дакле, стварно изгледа да је квалитетно урађено, да је градилиште стално било изузетно професионално организовано, чак ми се допадају и оне лампе које не расипају светлост на горе него је сипају управо тамо где треба - на плочник. Велики плус са моје стране. Што се тиче ходника, мени њихово смештање у центар зграде не смета јер ми је пуно важније да ми стан има обиље светлости него да се уз спољни зид зграде гурају степеништа и ходници да би имали дневну светлост. Е сад, не би ваљало да су то тако скучено направили да не можеш поштено да унесеш ствари у стан, но то ћемо надам се чути од будућих станара да ли је проблем.
Оно што ми се и даље не свиђа су приземља која су тотално непримерена за модерну зграду и, пре свега, колико ниских зграда су набили у тај простор. Добро, то вероватно и није до пројектанта него наше регулативе, али је ово стварно добар тренутак да се замислимо колико боље би ово изгледало са 5 ламела које су рецимо дупле висине. И овако добро изведене!
Као што је просвећени апсолутизам велики искорак али ипак остаје апсолутизам, тако и "просвећени крмачизам" оставља доста простора за напредак, однсоно декрмачизацију :mrgreen: . Но добро, бар се иде у добром правцу и надам се да ће се после овога градитељски стандарди а и очекивања купаца у овом граду подићи :kk: