Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

dsc0020kf.jpg

DSC01769_zps5f49f178.jpg

DSC01770_zpsff48d9be.jpg

DSC01771_zps06f13c94.jpg

DSC01782_zpsc2f720c2.jpg

DSC01783_zpsa5ee3747.jpg

DSC01784_zpsb76139ac.jpg

eve par novih fotki, pre neki dan kad je padala kisha

ovo je pogled sa penthausa.

DSC01852_zpsfac9eabe.jpg

DSC01851_zps84d6ce03.jpg

DSC01850_zps6b193c21.jpg

DSC01848_zps36390986.jpg

DSC01846_zps4f31637f.jpg

DSC01845_zps1f6fb634.jpg

DSC01844_zps741fbd75.jpg

DSC01843_zps595960e5.jpg

DSC01841_zps3c61750c.jpg

DSC01840_zpsd26da495.jpg

DSC01839_zps31c62604.jpg

DSC01838_zps84645c7c.jpg

DSC01837_zpse73757c8.jpg

DSC01834_zps466839cc.jpg

DSC01833_zps2c4634fd.jpg

DSC01832_zpsde457b35.jpg

DSC01790_zps35246ddb.jpg

DSC01789_zps89d4e590.jpg

DSC01788_zpsd2754a56.jpg

DSC01786_zps6bf33889.jpg

DSC01772_zps264e5b68.jpg

sad snimih na kamerici, krenuli su da skidaju skele sa desne zgrade.

Зграде стврају изузетно пријатну и хуману атмосферу а одишу и квалитетом. Пријатно сам изненађен резултатом! Ово изгледа за две класе изнад Белвила!

soz na smaranju, eve fotke:)

btw. rampa plus garazhna vrata koja se zatvaraju oko 23 il 24 valjda

Untitled222_zpse806f243.jpg

Najviše me je interesovalo kaok će izgledati ta kvazi Knez Mihajlova. I sasvim je ok, bar za sada.
Ovako ukupni utisak je da je jedna od lepših novogradnji, sa Belvilom ni porediti a lepša i od daleko skupljeg Bloka 11.

uslikacu hodnike u mojoj zgradi, mislim da takvih nema ni u jednoj stambenoj zgradi u bg`u:)

btw. kako se razlikuju od drugih? sem shto ne gledaju vrata na druga vrata, i to shto postoji ventilacija (valjda)

:laugh: :D UAAA ,JUPIII RADOVI SE PRIVODE KRAJU, SVE JE EXTRA , ....VELELEPNO...

MiKasa":1e1f5a8l je napisao(la):
uslikacu hodnike u mojoj zgradi, mislim da takvih nema ni u jednoj stambenoj zgradi u bg`u:)

btw. kako se razlikuju od drugih? sem shto ne gledaju vrata na druga vrata, i to shto postoji ventilacija (valjda)

Aritekta bi uporebio prave izraze, ja mogu samo opisno.
Npr po savskim blokovima svi stanovi izlaze na jedan centralni hodnik u kojem se nalaze liftovi i/ili stepeništa.

Ovde svi stanovi izlaze na dugačak hodnik koji deli sprat na dve polovine, a liftovi i stepeništa se nalaze u dnu hodnika.

Svi stanovi su podjednako izloženi dnevnom svetlu a površina sprata je maksimalno iskorišćena.

Ovaj projekat radi vrlo ozbiljna ekipa (mozda najozbilnija u nasem regionu). To je evidentno po svim parametrima. Medjutim, ako se jedna moderna zgrada moze posmatrati kao masina za zivot, onda deluje da je ova masina vise projektovana da maksimizira profit a ne ugodnost zivota.

Prvo, veoma mi se sviđa kako zgrada izgleda spolja, a i garažni prostor izgleda lepo osvetljen i kvalitetno odrađen (u polovini novih zgrada ga ni ne kompletiraju). Da su ovakvi svi novi projekti bilo bi super, pogotovo što je normalna zgrada sa ravnim krovom.

MiKasa je napisao:

Aritekta bi uporebio prave izraze, ja mogu samo opisno.
Npr po savskim blokovima svi stanovi izlaze na jedan centralni hodnik u kojem se nalaze liftovi i/ili stepeništa.

Ovde svi stanovi izlaze na dugačak hodnik koji deli sprat na dve polovine, a liftovi i stepeništa se nalaze u dnu hodnika.

Svi stanovi su podjednako izloženi dnevnom svetlu a površina sprata je maksimalno iskorišćena

Ne vidim ni ja šta je toliko posebno kod ovog hodnika :?

Meni se lično više sviđa rešenje baš u savskim blokovima, gde se izlazi na veliki međuprostor. Ovaj deo je u centru zgrade i ponovo ne zauzima ni jedan spoljni zid. Meni ovi dugački hodnici deluju klaustrofobično i podsećaju me na hotel (naročito kada su uski).

Ako je neko imao prilike da uđe u projekat koji je Pluto uradio u Skenderbegovoju ulici, e tu su zaista hodnici za sve pohvale. Dugački, ali veoma široki (preko 2 metra po mojoj proceni) sa vrlo skladnim ormarićima (drvenim) ispred stanova gde se nalaze kontrole za grejanje svakog stana. Doduše, ni oni verovatno ne bi uradili ovakav projekat da nije u pitanju bila rekonstrukcija postojeće zgrade (+ za stare arhitekte)

Sto se hodnika tice, meni je OK, mada bi mogao biti i malo siri, kao i terase.

Sve ostalo mi je super i ja sam stvarno zadovoljna.

Stvarno ne znam na sta se odnosi ovaj komentar da je zgrada projektovana da maximizira profit a ne ugodnost zivota, moze li neko obrazlozenje?

Izgleda fenomenalno! Vec par meseci se pomalo kajem sto sam izabrao Belville a ne West 65. Mada u trenutku izbora, na mestu ovih zgrada je bila samo rupa za temelje. Sa druge strane mi se cini da je relativno mala spratnost Westa u odnosu na Belville. Zasto nisu npr. predvideli barem 10 spratova plus penthouse? To bi sa visih spratova dalo bolje vizure iz stanova... Vecina stanova ce se gledati medjusobno kada kompletiraju projekat, bas kao i u bloku 67, sto je steta.

Sve izgleda super,s tim sto se meni cini da je visina plafona na hodniku isuvise mala,tj bas je nisko.Takodje ne volim hodnike bez dnevnog svetla , ali to je cena maksimalne iskoriscenosti zgrade.Sve deluje mnogo usko i klaustofobicno,bar se meni cini.

Visina plafona u sobama je 273, a u kuhinji i hodniku su spusteni na 255 cm. S obzirom da u hodniku cevi za grejanje idu `kroz `plafon, pretpstavljam da je visina oko 250,sto je sasvim dovoljno. Mislim da je glupo raspravljati o hodnicima, mogla bi i neka kreativnija tema,npr. sta gledati i na sta obratiti paznju prilikom prijema stana? :?

zbilja, kakvi su rezultati prijema, sprovodi se vec uveliko, je li neko u toku?

vele":23m7lvih je napisao(la):
Visina plafona u sobama je 273, a u kuhinji i hodniku su spusteni na 255 cm. S obzirom da u hodniku cevi za grejanje idu `kroz `plafon, pretpstavljam da je visina oko 250,sto je sasvim dovoljno. Mislim da je glupo raspravljati o hodnicima, mogla bi i neka kreativnija tema,npr. sta gledati i na sta obratiti paznju prilikom prijema stana? :?

Zašto je glupo raspravljati o karakteristikama zgrade, samim tim i hodnicima kojima ćeš svaki dan da se krećeš?

Dobar deo nas na forumu ne kupuje stan u ovoj zgradi nego ih interesuje opšte stranje u građevini i prate projekte da ukažu na loše i traže bolja rešenja, da bi imali više šansi (kada budu kupovali stan) da nađu projekat gde bi investitori primenili najbolju ili bar što bolju praksu.

250 cm visine možda jeste dovoljno i uz dobro isplanirano osvetljenje može i lepo da izgleda, ali da je hodnik od 15-20 metara tunel, jeste tunel i utisak je povećan time što su spušteni plafoni.

Koliko ja razmem, novom regulativom hodnici preko 15 metara neće ni smeti da postoje bez pristupa prirodnom osvetljenju i provetravanju (http://masterplan.rs/2012/07/27/praviln ... -i-stanova). U tranzicionoj arhitekturi su krenule da se prave zgrade poput hotela, jednom se zamalo nisam izgubio u jednoj novogradnji u Novom Sadu, ta zgrada je imala bar 15 stanova po spratu, nešto neverovatno.

Neko je pomenuo i uske terase, ne znam koja je širina terasa, ali svakako nije poželjno da bude manje od barem 1,20-1,50m da bi mogao da se napravi lep kutak za odmor.

DusanBG":2gkhkyru je napisao(la):
Zašto je glupo raspravljati o karakteristikama zgrade, samim tim i hodnicima kojima ćeš svaki dan da se krećeš?

Dobar deo nas na forumu ne kupuje stan u ovoj zgradi nego ih interesuje opšte stranje u građevini i prate projekte da ukažu na loše i traže bolja rešenja, da bi imali više šansi (kada budu kupovali stan) da nađu projekat gde bi investitori primenili najbolju ili bar što bolju praksu.

250 cm visine možda jeste dovoljno i uz dobro isplanirano osvetljenje može i lepo da izgleda, ali da je hodnik od 15-20 metara tunel, jeste tunel i utisak je povećan time što su spušteni plafoni.

Koliko ja razmem, novom regulativom hodnici preko 15 metara neće ni smeti da postoje bez pristupa prirodnom osvetljenju i provetravanju (http://masterplan.rs/2012/07/27/praviln ... -i-stanova). U tranzicionoj arhitekturi su krenule da se prave zgrade poput hotela, jednom se zamalo nisam izgubio u jednoj novogradnji u Novom Sadu, ta zgrada je imala bar 15 stanova po spratu, nešto neverovatno.

Neko je pomenuo i uske terase, ne znam koja je širina terasa, ali svakako nije poželjno da bude manje od barem 1,20-1,50m da bi mogao da se napravi lep kutak za odmor.

Dušane, ni ja nisam kupac stana u ovoj zgradi, ali svakog dana prolazim pored gradilišta.
Samo u vezi hodnika: na prethoodnim fotografijama se vidi da na bočnoj fasadi postoje prozori - na sredini, tačno tamo gde je hodnik.
Čak se i zgrada u sredini ne naslanja potpuno na druge dve, tako da i hodnik u njoj ima ventilaciju, i bar malo dnevnog svetla...

MaRkOs":1ieyeqzc je napisao(la):
A kada krecu sledecu zgradu i koja je sledeca prema planu?

Prema planu na redu je lamela do UMPa prema prugi, pa onda ide sredisnji deo i na kraju lamela prema Airport City. Kad se zavrsi stambeni deo onda ide zgrada sa lokalima do O. Brigada i tek na kraju kula ciju sudbinu jos ne znamo, citaj visinu. Ako sve bude islo dobrim tokom, bude kupaca za sve stanove itd kula bi mogla da startuje i za dve - tri godine.

JBT brate sta se pravi u mom susedstvu a ja ovde od kutija i kartona nemogu normalno ni do maxija ..

relja":30yp6agn je napisao(la):
Dušane, ni ja nisam kupac stana u ovoj zgradi, ali svakog dana prolazim pored gradilišta.
Samo u vezi hodnika: na prethoodnim fotografijama se vidi da na bočnoj fasadi postoje prozori - na sredini, tačno tamo gde je hodnik.
Čak se i zgrada u sredini ne naslanja potpuno na druge dve, tako da i hodnik u njoj ima ventilaciju, i bar malo dnevnog svetla...

nazalost, kao u tunelima je :D

hodnikj_zps52bedc2f.jpg

hodnikf_zpsec1ea35a.jpg

hodnikd_zps90c28103.jpg

ko sto mozesh videti na planovima, nema prirodne ventilacije, zato su valjda postavili vestacku ventilaciju, koju mozete videti na slici hodnika, ona rupa shto ne sija :)

Medjusprat je bash nizak na prizemlju i prvom, ostali su kolko tolko vishi, ili sam se ja istripovao.

Relja, kao što rekoh meni se zgrada sviđa, ali koncept dugačkih skučenih hodnika ne baš. A na planovima spratova ne vidim baš da postoji prozor u hodniku obzirom da se isti prostiru po sredini svake zgrade.

u belvilu su isto dugački hodnici.

ni meni se u početku nisu sviđali, ali vremenom sam se navikao.

samo na jednom kraju hodnika nalaze se stepenice gde se nalazi staklo preko celog zida tako da ima dnevne svetlosti.

@Mikasa, DušanBG
OK, po fotografiji je drugačije delovalo.

Onda ništa, nemojte unositi koncertne klavire u stanove, samo pianine... :D

Vrh