Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

Izgleda da će "umotati" sve tri zgrade najlonom...radiće se i u januaru.

svaka čast na ozbiljnosti,

nisam video nekog da tako radi na ovim prostorima

"Metropol" je prošle zime bio umotan u najlon, a čak su i imali neki sistem grejanja kako bi se radovi nesmetano odvijali po niskim temperaturama. Tako da nije baš prvi put, ali svakako pohvale što to postaje trend i što se misli malo i na radnike koji šljakaju na građevini.

Evo kako to sad izgleda, cula sam da imaju ispod i grejanje

west1u.jpg

west2dy.jpg

Svaka im cast na gradnji i organizaciji ali ovo prizemlje ne bi mogao da progutam ni na novoj zgradi u starom delu grada a kamoli ovde.

Slazem se da bi prizemlje bilo kicerajski kada bi ostalo ovako sareno, ali nece biti takvo. Cela fasada prizemlja i prvog sprata ce biti u boji ovih crnih linija koje se sada vide.

Ostatak fasade se vec sada moze videti kakav je, bezikasti tonovi sa umecima aluminijumskih brisoleja zuckasto-narandzaste boje, po meni extra izgleda.

Inace bila sam u zgradi pre par dana, lepo napreduju, postavljena je keramika po hodnicima zgrade, ulazna vrata na sve stanove, kupatila su skoro skroz zavrsena (stavljene kade, plocice, radijatori). Plafoni su spusteni cini mi se svuda (dnevna, kupatila, kuhinje). Trenutno rade na zavrsetku fasade i postavljanju brisoleja, na srednjoj zgradi su vec postavili nekoliko, ali posto su u zastitnoj foliji ne vidi se lepo kako ce izgledati.

Гага":3oe59gpv je napisao(la):
Баш приземље делује кичерајски, а и фасада зграде ће бити у истом стилу.

Crne pruge su zapravo premaz preko lažnih "fuga"...mislim da ije zamišljeno da izgleda nek kao "stara zgrada", već kao "rekonstruisana stara zgrada". Videćemo.

Ja to vidim kao ono naše neprekidno arhitektonsko "uklapanje po suprotnosti" samo u novobeogradskoj verziji :p

Izvor: Beobuild.rs

West 65: završni radovi

130122-WEST65-01.jpg

Na gradiištu stambeno-komercijalnog kompleksa “West65” radovi su nalaze u poslednjoj fazi. Na zgradama se izvode završni radovi na enterijeru i fasadi, dok se okolina objekata uređuje i oprema mobilijarom. Useljavanje prvih stanara u novobeogradskom bloku 65 očekuje se do marta ove godine.

Kako je izgradnja prve tri lamele u poslednjoj fazi, posetii smo gradiište kako bi propratili završne radove na unutrašnjosti objekta i njegovoj okolini. Sve tri lamele su na pribižnom stupnju gradnje, sa manjom diferencijacijom od 5-10%. Nema sumnje da će svi neophodni radovi biti završeni u najavljenom roku, a tada će biti i useljene ove tri lamele sa 150 stanova. Podsećamo da je stambeni deo kompleksa zamišljen sa oko 514 stambenih jedinica raspodeljenjih u 11 lamela. U kasnijim fazama master plan projekta pored stambenog dela takođe predviđa izgradnju shopping centra i poslovne kule...

Celu vest kao i foto reportazu unutrasnjosti objekta i zavrsnih radova mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/586.html

Super je reportaža :) Sudeći po fotografijama, ovo sasvim dobro izgleda. Neki detalji, poput prizemlja, i dalje mi smetaju, ali opet ima sjajnih momenata - posebno energetska efikasnost, veliki staklemne površine, drveni paneli na fasadi, granitne staze, kandelaberi, prostrana podzemna garaža...

Ima li nagoveštaja početka radova na narednoj fazi?

Koliko se samo bave spoljašnom, privremenom, zaštitom dok se unutra obavljaju završni radovi, može se zaključiti da se ozbiljno juri neki rok.

Osim što je urađeno prizemljle zgrade pored ograde ka "UMP"-u (ili je to možda ipak samo jedan prizeman objekat?), mimo ove tri zgrade koje se završavaju i njihove okoline se ne radi ništa drugo. Bar meni tako deluje... a i ovo je dosta.

Ne znam koji su bili prvobitno postavljeni rokovi, ali što se tiče rukovođena radova, meni ovo deluje kao odlično organizovano gradilište.

Rekao bih da su ovo terase na prvom spratu. Ako je tako, deluju poprilično mračno i skučeno. Da li su i ostale terase ove širine?

130122-WEST65-20.jpg

Jeste, ovo su terase na prvom spratu, jedino one su tako mracne jer imaju zidove, na ostalim spratovima su brisoleje i staklo pa su dosta svetlije i malo prostranije cini mi se

Ova vest iz "24 sata" dobro ilustruje princip rada medija u Srbiji. Prava vest je zapravo da se zavravaju ove tri lamele i da će biti useljene u martu, ali je onda urednik iz bekgraunda izvukao info o kuli koja još uvek nema definisane reokove izgradnje, i stavio to u naslov jer je jednostavno senzacionalnije i privlači više pažnje.

И ова тераса на првом спрату можда баш буде пријатна лети кад су врућинштине. Таква је клима код нас да ништа није идеално целе године и по сваком времену.

Na Skyscrapercity forumu je neko napisao da je juče na RTS-u bio neki lik iz PSP Farmana i da je, pričajući o "Westu 65", rekao da je kula i dalje u planu i da će biti visine između 100 i 150 metara, u zavisnosti šta odobre gradske vlasti. Eto, samo da prenesem da imamo i ovde to u arhivi.

Bilo kako bilo, kula bi, u najboljem scenariju, počela da se gradi tek 2015. (moja procena, to nije rečeno na TV-u :D )

Vrh