Pegi":13hhwfn8 je napisao(la):virke":13hhwfn8 je napisao(la):Ne spominjes da treba da se da kapara za stan a spominjes da si zavrsila faks u Americi, kamatu, euribor, mogucnost biranja plocica itd. Vidis meni kao potencijalnom kupcu za stan je kapara veoma vazna i koliko ona iznosi te sam te iz tog razloga pitao koliko ona iznosi u evrima.
Nemam nikakve koristi od te informacije naravno ali mozda mi nekad zatreba. Za neke stvari dajes i previse informacija a opet za druge koje koliko vidim zanimaju i druge clanove foruma dajes na kasicicu i izbegavas da pricas o njima ili sam samo ja stekao takav utisak.
Pa covece, sad stvarno i ja moram da te pitam da li si ti normalan? Naravno da treba kapara, to je suvisno da se pominje, sigurno ti na lepe oci nece dati da menjas plan stana! Isto kao sto ti treba kapara kada kupujes auto, namestaj, i sl.
A sto se iznosa kapare tice, sve i da ti zatreba informacija, valjda ti je dovoljno ako ti neko kaze 15%, sta te briga koliko to eura u MOM SLUCAJU iznosi??!!! Lepo sam ti rekla odes na sajt, tamo mozes da biras stanove, imas pojedinacne cene za svaki stan, pa brate koji ti se svidi ti izracunaj koliko je 15%! A i bez sajta mozes za pola minuta da izracunas, kad vec znas cenu kvadrata. Ako i dalje ne znas da izracunas, to je vec stvarno tvoj problem.
Pretpostavljam da to zavisi od prodaje.Posto ce UMP biti gotov pored west-a sledece godine,mislim da ce to podici atraktivnost celog kompleksa.Homer Jay":dfebftzg je napisao(la):Ima li indicija kada će početi izgradnja ostalih objekata u naselju? Prema video klipu na sajtu Westa 65, izgradnja stambenog dela je podeljena u sedam etapa - ove tri zgrade su prva, a naredna etapa bi trebalo da budu dve zgrade ka trasi UMP-a.
Zna li neko da li će se narednoj etapi pristupati tek kada ova bude gotova ili će se preklapati? Jer ako za svaku narednu etapu budu čekali da prethodna bude gotova, izgradnja naselja će trajati 10 godina.
Ljudi koji su kupili stanove su možda čuli nešto o tome. Verujem da ih je interesovalo koliko dugo će mašine da im rade pod prozorima.
"kriza evra kod mnogih građana koji štede dovela do saznanja da je bolje štedeti u kvadratnim metrima nego u evrima, i ljudi namenski kupuju nekretnine da bi obezbedili svoje štedne uloge".
MilisaV":28m7c8wb je napisao(la):"kriza evra kod mnogih građana koji štede dovela do saznanja da je bolje štedeti u kvadratnim metrima nego u evrima, i ljudi namenski kupuju nekretnine da bi obezbedili svoje štedne uloge".
koja bezočna laž. da sam te 2008 godine stavio pare koje sam imao na štednju umesto što sam kupio stan, a iznajmljivao ovaj stan od 2010 godine od kad sam se uselio, danas bih imao desetak hiljada eura više, i mogao bih da kupim isti stan ili veći za manje pare.......
vele":1xq9tnle je napisao(la):MilisaV":1xq9tnle je napisao(la):"kriza evra kod mnogih građana koji štede dovela do saznanja da je bolje štedeti u kvadratnim metrima nego u evrima, i ljudi namenski kupuju nekretnine da bi obezbedili svoje štedne uloge".
koja bezočna laž. da sam te 2008 godine stavio pare koje sam imao na štednju umesto što sam kupio stan, a iznajmljivao ovaj stan od 2010 godine od kad sam se uselio, danas bih imao desetak hiljada eura više, i mogao bih da kupim isti stan ili veći za manje pare.......
Sto znaci da, ako imas jedino 100.000,00 eur u gotovini i das banci na kamatu od 5%, na kraju godine bi imao ustedjenih cca 4500.00 eur ( uz odbitak 10% poreza na kamatu). Ako stan iznajmljujes za prosecno 300-350 eur (dvosoban), to ti je 3600-4200 eur i tebi ostaje 300-900 eur na godisnjem nivou.
Tu bas i ne vidim racunicu od 10000 eur, tj. 5000 eur za godinu, ali mozda je to neka banka, npr. Dafina ili Jezda koji su davali i vise... sa sadasnjim kamatama u bankama i nije bas tako, al' ajde.
Ali, opet, ko nema u kesu, uzece kredit za stan, i ne moze da da banci na kamatu i jos da zaradi