Kao sto su neki clanovi foruma konstatovali u BG nema normalne ili kvalitetne gradnje tu izuzimam stanove kod kojih je cena 3000+ , ovo sto sam gledao izgradjeno je blagi uzas, toliko fuseraja i jeftine gradnje da te bog sacuva.A u dogledno vreme ne vidim nista novo u izdradnji( ako gresim demantujte me, rado bi pogledao jos koju lokaciju ), za solidnu cenu.
Trenutno iznajmljujem stan preko puta Juge i nisam odusevljen sa njima, nikad ga ne bih kupio pogotovo sto je cena oko 2000 ili 1800 (ne sjajna funkcionalnost, lose grejanje, parking otvoren-verujte mi kad je pao sneg bio je haos na njemu). I za takav stan treba izdvojiti jos novca za renoviranje.
E sad uradio sam malu slikicu da lakse objasnim svoju dilemu.
Zgrade koje se grade onda zgrade S i R su spratnosti P+6+Ps, dok su centralne zgrade C spratnosti P+4+Ps.Ako bi izabrao stanove orjentisane jugo-istok koji su na 6 spratu(oznacio sam ih plavom bojom), gledao bi u blok i imao bi solidno osvetljen stan. Jedina dilema mi je pogled, ako uzmem stan na 6 spratu moj pod i krov zgrada C su u istoj ravni.Sad da li ce to kvariti dozivljaj, taj odnos visina i ne tako velika udaljenost zgrada S i R.Dok ce me zgrade S i R koliko toliko cuvati od buke(kad se ceo blok izgradi).
Ako se odlucim na stanove orjentacije severo-zapad(stanovi znaceno roze bojom), brine me slabija osvetljenost u pre podnevnim satima i uticaj buke koja bi dolazila sa boka jer se na desnoj strani nalazi UMP + pruga (ako stojim na terasi). Dok sa leve strane cu imati pogled na Airport cyti i naravno buduce izgradjne objekte, posto je iza livada i neki hangari.
Orjentacija mi ne bi bila vazna da stan nema tako veliku terasu, na kojoj planiram da provedem dobar deo proleca, celo leto i dobar deo jeseni (prostor za jelo, leskarenje i kuliranje).
Planiram da uzmem 2.0 stan, toliko mogu da se pruzim do nekih 100000-112000 + garaza (za koju mislim da je dobar investicija, nema ciscenja snega i ostalih gluposti).