@stf ja ovde zivim, placam porez parking i sve ostalo. Ne vidim razlog zasto bi ja trebalo da nosim merdevine od kuce, onda okrecem znak, (koji je vec vise puta okretan), i javno se deklarisem kao osoba koja uvodi red u ulici ? Ja sm prijavljivao i preprodavce, pa je jedan od njih dosao kod mene kuci da me upozori da me gledaju, i da vodim racuna, za moje dobro. Nisam se ja uplasio, ali nemam nameru da se setam po ulici sa merdevinam i okrecem znakove, dok neki preplanuli sluzbenik cepa facebook igrice, na novom TFT ekranu.
Znak se ne okrece sam, niti ga okrecu deca, znak stalno okrecu iste osobe , upravo ti koje nikad ne kaznjava nijedna od sluzbi, iako su svaki dan u prekrsaju. Posmatram kako njih zaobilaze a neke slucajne kaznjavaju, ali ne i njih.
Mislim da je suludo da se ja sada borim sa merdevinama protiv toga. Nacin za borbu protiv korupcije, javasluka, bahatosti su valjda prijave, pa onda kada ne dobijete odgovor ili reakciju u zakonskom roku, podneti nadredjenom, pa onda sledecem, do nacelnika, gradonacelnika ili vec...
Takodje i forumi kao ovaj su nacin da vise ljudi shvati kako grad funkcionise, odnosno ne fukcionise.
Jos jendom nije problem u bahatim, njih ce uvek biti, problem je u sluzbama koje su korumpirane, pa vagaju kome pisu prijavu a kome ne pisu. Nista se nece promeniti na bolje ako ja i okrenem znak, to nece pomoci osobama sa invaliditetom da lakse zive u ovom gradu. Dok ja ovaj znak okrecem, neko drugi ko isto tako poznaje nekog iz inspekcije na drugom delu grada radi to isto. Samo kada se budu kaznjavali zapsoleni u sluzbama za nerad nemar, javasluk, nesto ce se promeniti.
Da im je pauk samo jednom odneo ta vozila, vise se ne bi parkirali, ali posto imaju vezu, onda mogu da okrecu znakove, parkiraju se na mesu rezervisanom za invalide, nasred trotoara...
takodje mogu da udaraju zuto gde im se prohte, i stubice mogu da lupaju kako zele.
Da li mislis da treba i macolu da nabavim, pa da krenem da vadim stubice po ulici i usput kupim par kila farbe te pravilno obelezim mesta za parking u 3 zoni ?