Šta je novo?

Prijave gradskim službama

Ako je inspektor odao ime stranke u ovom slucaju tebe onda je inspektor prekrsio zakon o tajnosti podataka te istog prjavi rodljubu sabicu, pa ce sledeci put da razmisli covjece koja anahija

Pozdrav svima,

Podiglao mi je pauk kola , na parkingu ispred Beogradske Arene.
U pitanju je jedan od dva velika parkinga u ulici Bul. Zorana Djindjica.

Naime, ispostavilo se da je jedan parking zakupila auto skola, zbog prakticne nastave, i na jednom delu parkinga je iscrtan poligon.

Postoji znak za zabranu saobracaja, osim za vozila auto skole, ali licno sam se prakirao na parking mesto koje nije bilo obelezeno i namenjeno prakticnoj nastavi auto skole na poligonu, vec van tog dela, kako ne bih ometao nastavu.

To sam uradio iz predpostavke da je zabranjeno samo na tom delu koji je obelezen kao poligon, ali bez obzira na sve , parking servis je na osnovu prijave - po pozivu, dosao i podigao mi je auto.

Nepojmljivo mi je da auto skola, moze da zakupi ceo jedan parking ispred arene, pogotovo jer to jedan od najfrekvetnijih parkiralista, na Novom Beogradu.

Nazvao sam Sekretarijat za saobracaj, i u razgovoru sa jednim od sluzbenika sektora za Zakup, saznao sam da to parkiraliste ima 3 celine, i da sredisnja celina je ustupljena auto skoli na koriscenje.
Planiram da podnesem zahtev da mi izdaju potvrdu o tome, kako bih mogao da prilozim zalbu za refundaciju sredstava.

Molim za savet, i iskustva.

Ukoliko sam promasio temu , izvanjavam se.

Pozdrav

Tacno je da je na zakupljenim parkirakistima auto skola zabranjeno parkiranje zbog moguceg ostecenja vozila od strane kandidata.Ali takva povrsina mora biti vidno obiljezena tako da ne dovodi vozace u zabunu

Bulevarac":h2t07zjb je napisao(la):
@stf ja ovde zivim, placam porez parking i sve ostalo. Ne vidim razlog zasto bi ja trebalo da nosim merdevine od kuce, onda okrecem znak, (koji je vec vise puta okretan), i javno se deklarisem kao osoba koja uvodi red u ulici ? Ja sm prijavljivao i preprodavce, pa je jedan od njih dosao kod mene kuci da me upozori da me gledaju, i da vodim racuna, za moje dobro. Nisam se ja uplasio, ali nemam nameru da se setam po ulici sa merdevinam i okrecem znakove, dok neki preplanuli sluzbenik cepa facebook igrice, na novom TFT ekranu.

Znak se ne okrece sam, niti ga okrecu deca, znak stalno okrecu iste osobe , upravo ti koje nikad ne kaznjava nijedna od sluzbi, iako su svaki dan u prekrsaju. Posmatram kako njih zaobilaze a neke slucajne kaznjavaju, ali ne i njih.
Mislim da je suludo da se ja sada borim sa merdevinama protiv toga. Nacin za borbu protiv korupcije, javasluka, bahatosti su valjda prijave, pa onda kada ne dobijete odgovor ili reakciju u zakonskom roku, podneti nadredjenom, pa onda sledecem, do nacelnika, gradonacelnika ili vec...
Takodje i forumi kao ovaj su nacin da vise ljudi shvati kako grad funkcionise, odnosno ne fukcionise.

Jos jendom nije problem u bahatim, njih ce uvek biti, problem je u sluzbama koje su korumpirane, pa vagaju kome pisu prijavu a kome ne pisu. Nista se nece promeniti na bolje ako ja i okrenem znak, to nece pomoci osobama sa invaliditetom da lakse zive u ovom gradu. Dok ja ovaj znak okrecem, neko drugi ko isto tako poznaje nekog iz inspekcije na drugom delu grada radi to isto. Samo kada se budu kaznjavali zapsoleni u sluzbama za nerad nemar, javasluk, nesto ce se promeniti.

Da im je pauk samo jednom odneo ta vozila, vise se ne bi parkirali, ali posto imaju vezu, onda mogu da okrecu znakove, parkiraju se na mesu rezervisanom za invalide, nasred trotoara...
takodje mogu da udaraju zuto gde im se prohte, i stubice mogu da lupaju kako zele.

Da li mislis da treba i macolu da nabavim, pa da krenem da vadim stubice po ulici i usput kupim par kila farbe te pravilno obelezim mesta za parking u 3 zoni ?
@Булеварац, плусићћћ укњижен у дневник за велику истрајност и борбу са инспекторским алама.
Мислим да је основни проблем тај твој комшија инспектор, који је изгледа све то дозволио, замутио па сад све прикрива.

@direktor nazalost sve te sluzbe postoje radi njih, odnosno da obezbede platu rodjacima, prijteljima, svalerkama...
Podneo sam prijave i u Beokom servisu, imaju je zavedenu, jer sam 2 puta zvao, ali za sada i od toga nista.
Pogotovo sto tamo nemam pisanio trag da sam podneo prijavu i uvek neko moze da kaze, kolega bio pretpran poslom pa se eto nekako desilo da moja prjava ne bude obradjena mesicima.
Pa ovde zastari silovanje dece, ubistva, milionske kradje a nece jedna prijava za bahatost nad parking mestom rezervisanom za invalide.
Siguran sam da gradonacelnik kada su njegovu suprugu pokusali da prevare taksisti, a ona mu u toku voznje javila sta se desava nije zvao Beokom.

pavlito":ty0prta6 je napisao(la):
Pozdrav svima,

Podiglao mi je pauk kola , na parkingu ispred Beogradske Arene.
U pitanju je jedan od dva velika parkinga u ulici Bul. Zorana Djindjica.

Naime, ispostavilo se da je jedan parking zakupila auto skola, zbog prakticne nastave, i na jednom delu parkinga je iscrtan poligon.

Postoji znak za zabranu saobracaja, osim za vozila auto skole, ali licno sam se prakirao na parking mesto koje nije bilo obelezeno i namenjeno prakticnoj nastavi auto skole na poligonu, vec van tog dela, kako ne bih ometao nastavu.
...
Pozdrav

Evo bing slike:

http://binged.it/TjF3z1

Ovaj desni deo je valjda rezervisan za autoškole, parkirao si se na tom delu ili levo gde su i na slici parkirana kola?

Parkirao sam se odmah na pocetku parkinga gde je poligon. Tacnije odmah u ugao van obelezenog poligona.
Milsim da je bilo 3,4 parking mesto sa desne strane od ulaza.

Stupio sam u kontakt sa sluzbenicima sekretarijata za saobracaj, i po njihovim recima , auto skolama pripada sredisnja celina tog parkiralista.....
Moracu da odem do auto skole da vidim i sa njima.
Cak su mi i ljudi iz sekretarijata rekli da znaju o tom problemu, i da pauk sa pandurom ima praksu da ceka negde oko parkinga, kako bi mogao da se dogovora sa vozacima koji hoce uredno da se parkiraju na parkingu.

Instruisali su upravu saobracajne policije da sklone znak, ali bezuspesno.
Valjda im je to neka fora.

Pa jesi li se parkirao na obeleženom ili neobeleženom delu poligona. Postoji li na parkinzima horizontalna signalizacija tzv. žute linije.
Postoji li saobraćajni znak i šta na njemu piše, odnosno ima li dopunsku tablu.
Uostalom tražiš fotke da se vidi gde si parkirao i to je to.

Na neobelezenom delu parkiralista.
Horizontalna postoji na ulazu u parkiraliste.

Sluzbenici iz sekretarijata za saobracaj su prekljuce izasli da provere to parkiraliste i nakon prover kontaktiran sam telefonom , od nacelnika odeljenja koje je zaduzeno za izdavanje parkiralista.

U razgovoru mi je receno da ce znak (vertikalna signalizacija) koji stoji na ulazu u parkiraliste biti pomeren na pocetak poligona (inache poligon pripada samo delu parkiralista, ne celom),
tako da ce zabrana saobracaja biti samo u delu od pocetka do kraja poligona (poligon je oznacen sa horizontalnom signalizacijom).

Zatrazio sam da mi se taj odgovor dostavi pisanim putem, kako bih sa tim mogao da idem kod sudije za prekrsaje i da mu iznesem misljenje sekretarijata za saobracaj.

Ali posto je ovo drzava kakva jeste , doticni nacelnik se malo zbunio, i naravno rekao mi je da previse trazim i da to nece da uradi, da slobodno sudiji za prekrsaje ispricam pricu isto kako je meni ispricano i spustio mi je slusalicu.... :shock:

Naravno sudija ce da mi kaze da sam bas mastovit i talentovan za pricanje bajki :)

Sve u svemu ocigledno je da postoji propust u postavljenom znaku za zabranu saobracaja na tom parkiralistu.
Cinjenica je da veliki broj automobila na dnevnom mesecnom nivou bude odnesen.
I ocigledno je da ne zele da to zele da dokumentuju.

Najbolja mi je bila opaska pandura sa pauka, kada sam isao da preuzmem vozilo.

Kada sam ga upitao: "Da li je moguce da odnosite automobile sa jednog od najfrekventnijih parkiralista na Novom Beogradu? Sto ne nosite vozila koja su parkirana na pesackim prelazima i na trotoarima? "
On mi je odgovorio citiram: "Da znas kako nosimo kada je neki koncert u Areni..... ha ha ha..." :?

Stvarno me je pobedio sa ovim odgovorom :)

Ovi nisu normalni
Ulična svetiljka na Novom Beogradu pala na auto i napravila štetu od 400 evra, koju vlasnik ne može da nadoknadi jer javna preduzeća tvrde da nisu nadležna za stubove

Šteta je tu, ali krivca nema
BEOGRAD - Čija je ovo bandera?
Beograđanin Dejan Dekić (42) jedva je ostao živ kad mu je pre devet meseci u toku vožnje na auto pala ulična svetiljka u Vojvođanskoj ulici na Novom Beogradu. Šteta na vozilu iznosi 400 evra, ali on ne može da naplati osiguranje jer je „krivac“ nepoznat!

- Policija je izašla na uviđaj, ali je neophodno da utvrdim ko je vlasnik bandere, a samim tim i ko je odgovoran za njen pad i nastalu štetu. Zvao sam i Gradske pijace, Javnu rasvetu i Gradsku direkciju za izgradnju i svi kažu da nisu nadležni - zavapio je nesrećni čovek i dodao da ako je već tako, onda ima pravo da ulične bandere proda u staro gvožđe i nadoknadi izgubljeni novac.

U JKP „Javno osvetljenje“ rekli su da je u njihovoj nadležnosti popravka svetiljki.

- Pozovite EDB, oni su odgovorni - kazali su.

Međutim, u EDB su to negirali tvrdeći da se njihov deo posla odnosi na betonske, a ne metalne stubove.

U Direkciji za građevinsko zemljište kažu da ne održavaju infrastrukturne objekate i da ne znaju ko je vlasnik rasvete.
http://www.kurir-info.rs/nicija-bandera ... nak-638624

AKO pomjere znak u medjuvremenu dok nedodjes kod sudije a pauk nema sliku gdje stoji znak bice dobro po tebe .A suiji navedi ime tog nacelnika pa neka ga pozove u posjetu

E Pavlito tako i uradi. Kod sudije da tražiš da ti pokaže fotke na kojoj se vidi gde si parkirao. Prepričaj razgovor sa dotičnim gospodinom i reci da tako obeležavanje i tako postavljenja signalizacija zbunjuje vozače.
A zanima me i po čijem nalogu ti je pauk podigao vozilo: saobraćajnog ili komunalnog policajca ili po nalogu komunalnog inspektora. Jer zanima me po kom propisu si napravio prekršaj: Zakonu ili odluci.

U resenju pise da sam na osnovu nekog clana 66. st. 22.
To je u pitanju ne postovanje znaka, (22) na površinama na kojima je saobraćajnim znakom zabranjen saobraćaj
vozila).

Ipak sam dobio i resenje od sekretarijata za saobracaj.
Da ne bih kacio ceo dokument, kopiracu samo njihov odgovor:

У вези са паркингом испред главног улаза у Београдску Арену, на основу увида у документацију Секретаријата за саобраћај и на основу обиласка терена, обавештавамо Вас следеће:

Паркинг, у вези са којим сте поставили захтев за додатне информације, састоји се од две целине са заједничким улазом. Уколико посматрате улаз из Булевара Зорана Ђинђица, смер ка Меркатору, лево од тог улаза је забрањен саобраћај, осим за Центре за обуку возача „МГПР“ и „ПАВЛИН“, а паркирање је дозвољено на паркинг на делу где није исцртан простор за полигонску обуку возача.

С поштовањем,

Секретаријат за саобраћај
Одељење за информисање и информационе технологије

A za ovakav propust u regulaciji saobracaja, mozete li misliti koliko su samo para uzeli (da ne kazem oteli) vozacima koji zele da se uredno parkiraju....
Skupljaju kola i sakom i kapom....valjda im je zgodnije sa paukom za manevrisanje na parkingu nego na trotorau.
Tako da videcemo sl. nedelje sta ce biti kod sudije...

hobotnica":25yb9so0 je napisao(la):
E Pavlito tako i uradi. Kod sudije da tražiš da ti pokaže fotke na kojoj se vidi gde si parkirao. Prepričaj razgovor sa dotičnim gospodinom i reci da tako obeležavanje i tako postavljenja signalizacija zbunjuje vozače.
A zanima me i po čijem nalogu ti je pauk podigao vozilo: saobraćajnog ili komunalnog policajca ili po nalogu komunalnog inspektora. Jer zanima me po kom propisu si napravio prekršaj: Zakonu ili odluci.

Na resenju se vidi pecat u kome pise "ministarstvo unutrasnjih poslova".
E sad nemam pojma?

To je po nalogu saobraćajne policije, a prekršaj po Zakonu o bezbednosti saobraćaja i pretpostavljam da se radi o čl. 66 stav 1 tačka 21.

Vozaĉ ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:
21) na parking mestu koje je dopunskom tablom saobraćajnog znaka ili oznakom na kolovozu oznaĉeno kao mesto rezervisano za vozila odredjenih korisnika, kada vozilo kojim upravlja ne pripada tim vozilima, za pokretanje prekršaja.
Ukoliko je tačka 22 onda je to tek diskutabilno, mžeš da igraš na kartu pgrešne primene člana ukoliko si bio parkiran na delu gde nije ništa iscrtano.
Kaznica za taj prekršaj ti je 5.000, 00 ali ti pokušaj da se izvučeš

E lepo taj odgovor da poneseš, tražiš fotke da se vidi gde si tačno bio parkiran i onda udri priču da si ovakvim postavljanjem saobraćajnog znaka doveden u zabludu kao i drugi vozači i tako dalje i šire.

Stvari kod mene u ulici su se promenile po pitanju nekih problema koje sam prijavio.
Pre neki dan je znak za obelezeno parking mesto za invalide vracen na svoje mesto, te je prijava preko Beokom servisa bila uspesna. Takodje posle 3 meseca sam zatekao 2 nova parking mesta u ulici. Jedno se nalazi ispred jedne od novoizgradjenih zgrada koja je do sada celim frontom imala zuto, a drugo mesto je meso na vrhu ilice koje je godinama takodje bilo obelezeno zuo iako se nalazi na vise od 10m od raskrsnice.

Ostale su jos 2 prijave neresene, a to su 2 zgrade koje isto imaju celim frontom zuto, ali su oni formirali parking mesta pa je mozda sada kompleksnija procedura. Mada jedna od te dve zgrade mislim da nema ni dozvole, odnosno da je ona u procesu legalizacije, pa mi je jos sumnjivije kako je moguce da ima oznaku zuto ne samo za ta dva novoformirana mesta, nego i za sam ulaz u garazau (koju inace i ne koriste), ako zgrada nema dozvole ?
Valjda bi bilo normalno da je ispred zgrade, celim frontom javni parking do dobijanja svih dozvola. Tek onda bi po meni trebalo da im seobezbedi zuto za ulaz u garazu i samo za garazu. A ovako zgrada nelegalna, sazidana na divljastavo, nema dozvole, ali zato ima celim frontom obelezeno zuto.
Dobio sam odgovor od sekretarijata za sobracaj na te moje primedbe, te da su postupili po mojoj prijavi i da su izmenili ona 2 mesta, napisali su mi da i dalje cekaju odgovor za 2 pomenute zgrade, tj. da zele da vide dozvole kako su parkinzi formirani. Obzirom da oni ne znaju da li zgrada ima vise ili manje od 800m2 (mislim da je to odnos kvadrata), a za zgrade spod 800m2 je zaduzena opstina, dok je za vece zgrade zaduzen grad. Oni su dopis upuili i Zvezdari i gradu. U dopisu su me obavestili da im je opstina Zvezdara saopstila da nikakve dozvole nije davala, a od grada posle 3 meseca odgovora nema. Sapstili su mi da ce nastaviti sa resavanjem i ta dva preosala problema.

Sacekacu jos neko vreme, a onda uputiti sledeci doopis u kom cu ih opet pitati za te 2 zgrade, ali ovaj put sa vse dodatnih pitanja.
Uglavnom iznad mojih ocekivanja, nisam ocekivao da ce se ista desiti, odnsonsomislio sam da cu morao vise truda da ulozim da se resi banalni problem.
Ovako, ocena 3 :) :dil:

Možda pogrešna tema, ali kako se gore naširoko pisalo o parkigu koji je zakupljen od auto škola u Bul. Zorana Đinđića interesuje me da li neko zna na osnovu kojih kriterijuma se donose odluke o tome koji parking može da se izda auto školi i zašto ne postoji neka satnica u toku dana (npr. 8-17 ili 8-20) u toku koje bi ista zabrana važila (uz dodavanje znaka zabranjenog parkiranja u istom periodu, da neko ne bi ostavio auto parkiran).
Ovo je problem pošto imamo činjenicu da je taj parking iznajmljen auto školi, a na 20 metara odatle postoji haos sa bahatim parkiranjem na platou ispred GTC zgrade? Zar je moguće da iznajme parking u kraju u kome postoji problem sa raspoloživim parking mestima?

Drugi primer je parking u Bloku 44 koji je ove jeseni dobrim delom ograđen znakovima za zabranjen prolaz. Ovde je sasvim u redu da se radnim danima u radno vreme ovaj parking iskoristi za ovu svrhu pošto tada fakat zvrji prazan (dobar deo stanovnika se bahato parkira na po sredini unutrašnjih saobraćajnica koje su im 50 metara bliže zgradi). Ali vidim veliki problem kada dođe proleće/ leto, kada tokom vikenda se čak i ovaj parking skroz popuni. Gde će sada ljudi da parkiraju, po travnatim površinama? Da je auto škola dobila pravo da koristi radnim danima u radno vreme, verujem da ne bismo imali ovaj problem.

Fore radi oni to nisu definisali kako bi lovili u mutnom mislim da treba pritisnuti sekreterijat novog nacelnika bovana da se to regulise posto auto skole valjada placaju nesto za koriscenje

Svaki drugi dan ulična rasveta u Požeškoj radi bez prestanka, a zato se uredno šalju crvene opomene za neplaćanje duga od 5000 dinara. Pored požeške, uredno je osvetljen i park izmedju Blagoja Parovića i Požeške.
Slikano pre 40 minuta

pozeska.jpg

pozeska1.jpg

Jel ovo dovoljan dokaz o divljem taksisti u centru grada, vreme oko 16:15?

taxi.jpg

MORAVAC u pozeskoj gori rasvjeta jer je popravljaju vidjeli smo ja i csii stf ekipe edba

Vrh