Danas sam nastavio borbu sa skretarijatom za sobracaj i njihovim ignorisanjem da mi dostave trazene informacije i posle 2 pismena zahteva i preko 4 meseca mi smo na istom.
Danas sam pozvao upravu da me spoje sa Bojanom Bovanom, sekretarom ciji se potpis takodje nalazi u dopisima iz sekretarijata koje mi upucuje Ivanovic Zeljko, obradjivac a u kojima mi stalno jedno isto ponovlja a to je da ceka podatke od urbanizma, ne navodeci u tim pismenim odgovorima ime osobe iz urbanizma od koje ceka odgovor, niti broj pod kojim mu je zavedena ta prijave koju je nekom u urbanizmu uputio.( Zakonski rok da mi dosatvi trazene informacije je 15 dana, po povereniku za informacije republike Srbije).
Nisam useo da dodjem do Bojana Bovana, jer su me spojili na sekretaricu, koja me je pitala da joj iznesem problem te da ce ona na kolegijumu obavestiti Bovana. Nakon iznosenja mog problema i zalbe na uskracivanje informacija, te narednim akcijama koje cu preduzeti, a to je prijava isto tako obelezenih mesta u sledecoj ulici Gajeva, nakon 1 sat me je na mobilni tel pozvao Micovic.
Micovic je osoba, koja je iznad onog Zeljka a ispod Nacelnika, ali me je i on zavlacio telefonski, obecavajuci mi da ce nesto preduzti jos juce a ne radeci nista.
Pitao me je da li imam 1 min, a razgovor se oduzio, Imao sam ozbiljan monolog, koji se stojicki podneo, nisam bio nimalo prijatan, ali opet nisam bio nekulturan, i jasno sam mu objasnio da ne nameravam da me prave i dalje budalom, te da cu bez obzira na njegovo naprasno interesovanje, posle danasnjeg poziva sekretarici, uputiti zalbu povereniku za informacije zbog uskracivanja informacija, te da cu onda celokupni premet i nacin ophodjena proslediti novinama, ukoliko neko od njih zeli da to objavi, a potom sve to takodje proslediti i svim ppolitickim partijama, bez obzira koje se orijentacije, jer nisam stranacki opredeljen i potpuno mi je svejedno da li ce neko na tome zaradjivati politicke poene ili ne.
Nakon jos nekoliko minuta mog monologa, saopstio mi je da ce i dati odgovor brzo, vec ove nedelje, te da je bio, te da broj 18 izgeda nema dozvolu a 12 ima. Opet sam mu i na tu pricu skrenuo paznju da zelim kpiju dozvole za broj 12, jer zelim da se zalim i vidim na koji nacin neki objekti mogu da dobiju dozvolu da uskrate javni parking pripojen nekoj zoni koju placamo.
Ukoliko je to zbilja moguce, ukinuti na zahtev stanara zgrade javni parking, onda ne znam na osnovu cega placam parking, kada zavisim od toga da li ce kod mene neka zgrada postaviti stubice ili zuto, sa sve dozvolom. Ispada da sada parking grebe za mesta koja u principu naplacuje dok mu vlasnici zgrade to dozvoljavaju.
Oni sada pokusavaju da uvedu jos jedan momenat u pricu, a to je da nemoggu sve zgrade da obelezavaju zuto i postavljaju stubice, nego samo neke i ako su "neki" uslovi takvi da trebaju stubici , onda moze.
Ne znam koje specijalne potrebe ima zgrada u mojoj ulici pod brojem 8, koja ima neke stubice, a da ih zgrade pod brojema 2-19 ne mogu dobiti jer su zgrade da kazemo istog prioriteta, isto izlaze na javni put, iste su srine visine....
Saznao sam da mogu i da udem odbijen za te stubice, bas me interesuje kada podnesem prijavu za stubice ili zuto (mozda i oba) da vidim sta ce da stoji ukoliko mi odbiju zahtev.
Ukoliko sve zgrade mogu da dobiju dozvolu i bez nekih specijalnih potreba (reskrnica, skola, pesacki prelaz...) koje kod pomenutih zgrada koje imaju stubice ne postoje, pitam se kako ja placm parking zonsko parkiranje ?
Na osnovu cega ja mogu da znam , dali ce sutra u mojoj ulici biti i jedno mesto za parkiranje u zoni koju placam, ukoliko sve zgrade podnesu i budu im odobreni zahtevi za postavljanje stubica ili farbanje u zuto kompletnim frontom.
Eto toliko o toj 4 meseca staroj prijavi, sa duzim osvrtom na aktuelnu situaciju
Borba se nastavlja, i planiram ovih dana bez obzira na telefonski poziv Micovica i uveravanja da ce to biti reseno, da podnesem nove prijave sekretarijatu za saobracaj, kako za ove koje jos nisam dobio odgovor, osim danas usmeno i po prvi put ime i prezime u urbanizmu kojoj je kao poslato dopis, tako i za paralenu ulicu sa mojom Gajevom, u koj se nalazi 6 zgrada koje us zauzele trotoar kompletnim frontom.