I jos jedan rendering:
Link: http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=47774
Trebalo bi da bude bas lepo na kraju.
Link: http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=47774
Trebalo bi da bude bas lepo na kraju.
.. .. ..Nenad":gwustift je napisao(la):Kej pod "šaranom"
- Cilj je da se očisti i Dunavski rukavac - napomenuo je Veljko Dimitrijević, tehnički direktor "Srbija voda".
- Tamo se trenutno izliva otpad iz desetak kanalizacionih cevi. Ovo je način da se i to uredi.
Link: http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=111239&datum=2007-11-14
Ako se ovako nastavi imacemo uskoro "Kazan" usred Beograda!dragan":5f8o75rk je napisao(la):Na prve dve sl. je izliv od N.Bgd. i dalje odatle nema restorana na vodi sve do ušća.
Na trećoj se vidi kako se sužava Dunavac kod šlepa u Zemunu,a
na 4. kao se sužava na VRO, raste obala i mlade vrbe, dok je sa druge VRO strane suprotno.
Po meni je ambijent narusen upravo zato sto je sve veće, pre je bilo intimno, starinsko, rustično...ali jasno je da je moralo zbog poplava.dragan":1lm1w6mc je napisao(la):Ne brini za ambijent, nije uopšte uništen, samo je proširen.
A, kad dođu bašte od restorana, biće kao i pre .. samo veći.
Dunav je i ranije bio brz iznad Šarana, a sad je matica odbijena 30-tak met.
Čamđzije su sada dalje za tih 30met. od obale, pa je Dunav naravno brži.
VRO nije ugroženo , već Dunavac od Venecije do ušća ! ... primaće manje vode.
Već sam pisao na temi VRO, da se on ionako zamuljava i sužava, postaje plići.
Vidim da je predviđeno i čišćenje, ali slabo će to ići ...
Podigao se sigurno! ... ali, za koliko? ..možda za max.10cm. što je zanemarljivo.relja":3ql8wit9 je napisao(la):Kada bi doslo do “sirenja” “vode” na drugoj obali to bi znacilo da se podigao
ukupan nivo “vode” tj. Dunava…sto se naravno nije desilo.
"Problem u tvojoj percepciji je sto je Dunav " prvo VODA, pa tek onda tekuća.relja":3ql8wit9 je napisao(la):- Problem u tvojoj percepciji je sto je Dunav ipak tekuca voda….velika masa tekuce vode, ogromna inercija.
- Ne moze nasip na jednoj strani da “potpi drugu”, Dunav nastavlja da “valja” na svom putu jos jace
– zato sto sada ima bolje uslove za to.
U nečem se ponaša isto : teži da zauzme najniži horizontalni položaj.relja":1380vw56 je napisao(la):Vidim da ne razmisljas inzenjerski - prvo voda pa onda tekuca!
Pa ne ponasa se reka siroka kilometar isto kao i bara!
relja":iclybstl je napisao(la):…Uostalo, ljudi koji tamo sede kod sarana svaki dan kazu da je reka ubrzala…
Već sam to napisao : novi kej je sada za 30met. bliži matici ( gde je i ranije bila brza voda)dragan .. #311 ":iclybstl je napisao(la):.. a protok vode je sada brži pored novog keja ...
jer se on približio matici i smanjuje dotok u Dunavac.
Niko ne može da daje rešenja bez osnovnih podataka pa ni "delija". Gospođica nije objasnila odakle potiče talog u DunavcuTaj "delija" prica pametno. Vadjenje taloga nema efekta ako se izvor tog taloga ne ukloni. smile Koliko sam ja razumeo, deo plana za Adu Huju je i izmestanje tih odvoda odpadnih voda... gresim?