mekbejn
Advanced
Da, dok nisam otvorio google maps nisam shvatio da je ono isključenje još ranije. u suštini, jedna od boljih petlji kod nas...
azbuki":1lm6wnqe je napisao(la):Meni i dalje nije jasno zasto je odvajanje NS-NBG sa najmanjim radijusom...
GOJE":3smt4bcr je napisao(la):Pretpostavljam da je MilisaV mislio na bukvalno značenje reči SEKU, jer se kod Niša radi o odvajanju odnosno petlji sa 3 smera, dok je dobanovačka petlja sa 4 i svi su autoputni smerovi punog profila (makar ka Ostružnici trenutno samo patrljak.)planik":3smt4bcr je napisao(la):MilisaV":3smt4bcr je napisao(la):petlja je za sve pare![]()
.
ovo je jedina takčka u srbiji gde se seku dva auto puta i ono što je bitno glavni pravci su urađeni da mogu da se prođu velikom brzinom.
mislim da u srbiji ima samo jedna petlja koja je komplikovanija od ove, a to je mostar. možda i petlja radnička ali to nije auto put.
Trupalska petlja kod Niša je takođe petlja gde se seku 2 autoputa, e75 i e80, i takođe nema ograničenja brzine. Izgrađena je početkom '90, i na najširem delu ima 4 vozne trake i zaustavnu u svakom smeru. Rekao bih da je na njoj najširi kolovoz u Srbiji.
No svejedno niška petlja je meni omiljena, jer predstavlja jako važan čvor u jugoistočnoj Evropi. Uvek sam se osećao neverovatno moćno kad biram da li idem ka Istanbulu ili Solunu. Kao neki drevni rimski imperator![]()
Prošle nedelje sam prošao kroz Batajnicu iz pravca Zemun Polja (stari "autoput") prema aerodromu, nešto posle 20h.boca-ica":33fjgbqv je napisao(la):Prva T raskrsnica ispred Batajničkog nadvožnjaka sve sa autobuskim stajalištem
i dalje je (mesecima) u kolapsu .
beowl":13q7icvu je napisao(la):Prošle nedelje sam prošao kroz Batajnicu iz pravca Zemun Polja (stari "autoput") prema aerodromu, nešto posle 20h.boca-ica":13q7icvu je napisao(la):Prva T raskrsnica ispred Batajničkog nadvožnjaka sve sa autobuskim stajalištem
i dalje je (mesecima) u kolapsu .
Kolona vozila doslovce se prostirala od petlje pa do crkve u centru Batajnice, i još nekih 100 metara dalje. Nisam mogao da verujem koji je to bio kolaps.
Da li je uopšte planirano da nova petlja ima silazak u Batajnicu iz pravca NS?
miki_ns":t4ktu4co je napisao(la):Pitanje - treba da idem na aerodrom sledeće nedelje, da li je ovaj deo obilaznice Batajnica - Dobanovci zaista otvoren i koristi se. Ne bih voleo da stignem u Batajnicu, pa da kružim do Zemuna - petlje Zmaj i nazad do aerodroma. Do sad sam uvek išao preko Fruške Gore baš zbog tog dela, a kolega mi reče da je u sredu svejedno morao starom trasom od Batajnice do lakat-krivine i dalje ka petlji Zmaj.
Jack Torrance":3kuesyr4 je napisao(la):beowl":3kuesyr4 je napisao(la):Da li je uopšte planirano da nova petlja ima silazak u Batajnicu iz pravca NS?
Naravno. Ovde je lepo prikazano.
http://www.beobuild.rs/read.php/517.html