mekbejn
Advanced
Da, dok nisam otvorio google maps nisam shvatio da je ono isključenje još ranije. u suštini, jedna od boljih petlji kod nas...
azbuki":1lm6wnqe je napisao(la):Meni i dalje nije jasno zasto je odvajanje NS-NBG sa najmanjim radijusom...
GOJE":3smt4bcr je napisao(la):Pretpostavljam da je MilisaV mislio na bukvalno značenje reči SEKU, jer se kod Niša radi o odvajanju odnosno petlji sa 3 smera, dok je dobanovačka petlja sa 4 i svi su autoputni smerovi punog profila (makar ka Ostružnici trenutno samo patrljak.)planik":3smt4bcr je napisao(la):MilisaV":3smt4bcr je napisao(la):petlja je za sve pare .
ovo je jedina takčka u srbiji gde se seku dva auto puta i ono što je bitno glavni pravci su urađeni da mogu da se prođu velikom brzinom.
mislim da u srbiji ima samo jedna petlja koja je komplikovanija od ove, a to je mostar. možda i petlja radnička ali to nije auto put.
Trupalska petlja kod Niša je takođe petlja gde se seku 2 autoputa, e75 i e80, i takođe nema ograničenja brzine. Izgrađena je početkom '90, i na najširem delu ima 4 vozne trake i zaustavnu u svakom smeru. Rekao bih da je na njoj najširi kolovoz u Srbiji.
No svejedno niška petlja je meni omiljena, jer predstavlja jako važan čvor u jugoistočnoj Evropi. Uvek sam se osećao neverovatno moćno kad biram da li idem ka Istanbulu ili Solunu. Kao neki drevni rimski imperator
Prošle nedelje sam prošao kroz Batajnicu iz pravca Zemun Polja (stari "autoput") prema aerodromu, nešto posle 20h.boca-ica":33fjgbqv je napisao(la):Prva T raskrsnica ispred Batajničkog nadvožnjaka sve sa autobuskim stajalištem
i dalje je (mesecima) u kolapsu .
beowl":13q7icvu je napisao(la):Prošle nedelje sam prošao kroz Batajnicu iz pravca Zemun Polja (stari "autoput") prema aerodromu, nešto posle 20h.boca-ica":13q7icvu je napisao(la):Prva T raskrsnica ispred Batajničkog nadvožnjaka sve sa autobuskim stajalištem
i dalje je (mesecima) u kolapsu .
Kolona vozila doslovce se prostirala od petlje pa do crkve u centru Batajnice, i još nekih 100 metara dalje. Nisam mogao da verujem koji je to bio kolaps.
Da li je uopšte planirano da nova petlja ima silazak u Batajnicu iz pravca NS?
miki_ns":t4ktu4co je napisao(la):Pitanje - treba da idem na aerodrom sledeće nedelje, da li je ovaj deo obilaznice Batajnica - Dobanovci zaista otvoren i koristi se. Ne bih voleo da stignem u Batajnicu, pa da kružim do Zemuna - petlje Zmaj i nazad do aerodroma. Do sad sam uvek išao preko Fruške Gore baš zbog tog dela, a kolega mi reče da je u sredu svejedno morao starom trasom od Batajnice do lakat-krivine i dalje ka petlji Zmaj.
Jack Torrance":3kuesyr4 je napisao(la):beowl":3kuesyr4 je napisao(la):Da li je uopšte planirano da nova petlja ima silazak u Batajnicu iz pravca NS?
Naravno. Ovde je lepo prikazano.
http://www.beobuild.rs/read.php/517.html