Uspeo sam da utvrdim šta je u pitanju, vezano za najavu u tramvajima, i to sasvim slučajno. Pre toga da napomenem da sam do pre mesec dana, kada god bih ušao u CAF - a, i gde god sedeo, sasvim jasno razumeo koje je stajalište i za gde mogu da presedam na stajalištu koje nailazi.
Popodne sam išao do grada da obavljam poslove i po povratku sam ušao u CAF na liniji 9. Po ulasku sam primetio da su metnuti drugi displeji, koji su uži i koji vrte datum i broj linije sa nazivom terminusa ka kojem se ide. Takođe je onaj iza vozača sada spušten, a pre je bio zakačen za krov tramvaja. Kako je tramvaj bio maltene prazan, uspeo sam da fotografišem samo jednom displej, zato što terminus i datum prikazuje naizmenično, na svakih par sekundi. Kod Hrama se toliko napunio tramvaj da nije bilo šanse da se napravi dodatna fotografija. Mesta u samnom tramvaju je bilo jako malo, što samo govori u prilog tome da jako dugo nije bilo ni autobusa 33, jer je 3 minuta pre tramvaja u koji sam ušao, prošao autobus na liniji 33. U svakom slučaju, dok je tramvaj od Franša išao ka kružnom toku na Autokomandi, odjednom je počeo da se čuje zvuk sa displeja. Bacio sam pogled i video da je počeo da ispisuje naziv stajališta. Zvuk je mogao jasno da se čuje, nije bilo potrebe da se pitaš da li si ga čuo ili ti se učinilo, ali ništa nisi mogao da razaznaš šta govori. Jedino se jasno čula reč "stajalište". Kako sam tu silazio, nisam bio u prilici da fotografišem displej sa ispisanim nazivom stajališta.
Pogledajte prilog 181930