Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Do sada sam naišao na samo jedno vozilo u kojoj radi nova najava stajališta. U pitanju je Solaris (br. 3000) na liniji 56. Ima ponekih bagova u najavi za koje se nadam da će ih srediti. Desi se da se glas prekine u sred najave. U fazonu "Sledeće staj..." I tu se prekine. Glas kao glas me podseća na onaj u CAF-ovima, po istom principu fukcioniše. Takodje, stajalište "Labudovo brdo" je pogrešno snimljeno, jer kaže samo "Labudovo". Ima grešaka i nadam se da će biti ispravljene.

Sent from my RMX3710 using Tapatalk

Све сам ја то већ навео неколико страна раније.

На 56 ради најава у неколико Солариса.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

I ja sam primetio novu najavu stajališta u 56ici. U busu (Solaris) je samo prednji displej povezan u sistem a onaj sto je u zadnjem delu autobusa vrti standardno liniju, (ne)tačno vreme i datum. Što se tiče povezanog displeja u prednjem delu busa ne smeta mi što nema dodatnih informacija, ali svakako bi možda bilo lepo da se umesto samo imena stajališta ubaci tekst sledeće stajalište / next stop da bi ljudi skapirali čemu služi displej i da nisu samo nasumična imena. E sad što se tiče glasovne najave pre govora se čuje zvonce koje je poprilično okej glasnoće, ali zatim glas nakon zvonca nije najboljeg kvaliteta i jako je jako tih da pola vožnje nisam mogao da razaznam šta govori. Kada sam uspeo da čujem primetio sam da ne kaže "naredno" kao što su kolege odavde čuli u drugim busevima nego "sledeće" kao što je bilo kod BusPlusa. Glas sa BusPlusa mi je definitivno draži, ali je ovaj nov manje iritantan nego glas iz CAFova. Treba ozbiljno povećati glasnoću glasa da bi ljudi uopšte primetili da je ova novina uvedena.

Poslednja izmena:

Užasno je. Glas je jeziv, "Sledeće stajalište" ponavlja dva puta, "dong" zvoni po 4-5 puta između stajališta bez ikakve najave nakon toga. Na stajalištu nekad kaže "Stajalište" pa prekine na pola, nekad ne kaže uopšte. Radi na jednom-dva zvučnika samo i to napred. Zadnji unutrašnji displej nije povezan.

Imam dodatni razlog da ne skidam slušalice, jer je ovo jezivo.

d93b0dff-ca52-4d47-8400-0ae282a1f860.jpeg

Volim kako sve sto su uveli je par svetlosnih godina iza onoga sto smo imali sa bus plusom a na sve to smo čekali mesecima. I aplikacija i ova zvučna najava, a isto tako fali onaj aparat na kome je pisalo koje je stanica, meni je npr to uvek bilo od pomoći.
I ne znam da li sam nostalgičan kao i svi živi na Tiktoku, ali mnogo mi se vise svidjao stari glas

I meni se više sviđa stari glas. Za one koji ne znaju ta žena se zove Nevena Glušica i ona je dala glas bus plus validatorima. Baš mi je žao što nisu zadržali njen glas. Sigurno ga imaju sačuvanog u sistemu negde i mogli su da ga povežu na ove zvučnike.

I meni se više sviđa stari glas. Za one koji ne znaju ta žena se zove Nevena Glušica i ona je dala glas bus plus validatorima. Baš mi je žao što nisu zadržali njen glas. Sigurno ga imaju sačuvanog u sistemu negde i mogli su da ga povežu na ove zvučnike.

Град да унајми Глушицу да одради све то,било би лепо опет слушати тај глас,баш ми недостаје.Ова најава станице као у Шпанцима трамвајима,некако није ми то то без Глушице.

Da je mozga, trebalo je pozvati Glušicu da ponovo da glas za najave. Stvarno je bio prepoznatljiv glas i šteta je da se zameni ovim koji je jeziv, bukvalno izgovara stajališta sa 0 entuzijazma, kao da je naterana da to radi.

A i koji im je sa ovim debelim fontom na displeju unutra, stanjite to malo, em stane više stvari, em lepše izgleda, a i treba vratiti da ispisuje liniju i vreme.

Čak i da sve vrste i povežu i displej pozadi, i spolja, opet će zaostajati za BusPlus-om, jer je on na validatoru ispisivao sva stajališta, pa si lako mogao da prebrojiš koliko stanica se voziš.

Volim kako sve sto su uveli je par svetlosnih godina iza onoga sto smo imali sa bus plusom a na sve to smo čekali mesecima. I aplikacija i ova zvučna najava, a isto tako fali onaj aparat na kome je pisalo koje je stanica, meni je npr to uvek bilo od pomoći.

Čak i da sve vrste i povežu i displej pozadi, i spolja, opet će zaostajati za BusPlus-om, jer je on na validatoru ispisivao sva stajališta, pa si lako mogao da prebrojiš koliko stanica se voziš.

Ti aparati su mi baš koristili. Išao sam do nekih prigradskih naselja gde mu, između ostalog, put izgleda isto, a negde ni nema stajališnih stubova, pa sam uvek gledao da sednem pored validatora da mogu da čujem najavu stajališta, kako bih se na vreme pripremio da izađem. Sada se na tako nešto ne usuđujem.

Baš sam pre jedno mesec dana bio do ispostave, da tako kažem, jednog rasadnika. Kako nisu imali tu biljke koje su me interesovale, nego je to bilo u centrali koja je u Crvenki, zamolio sad da mi odatle dopreme biljke. Objasnio sam im da mi je problem da odem do tamo, ali nisam ulazio u detalje. A da imam najavu stajališta, direktno bih otišao u Crvenku, jer bih se bez problema snašao.​

Бус плус валидатор је мени лично био веома користан
Ако се нађем у препун аутобусу довољно ми је да погледам у апарат, видим и време и које је следеће стајалиште без да вадим телефон из џепа што је у пуном аутобусу тешко изводљиво, такође дешавало ми се да заспим у аутобусу и да ме управо та жена и пробуди 😂 јер чујем у подсвести "Шумице"

Јако је тиха, био сам у празном ЦАФу и ако се не обрати пажња не разумеш ништа

Vrh