Dart
Advanced
- Učlanjen(a)
- 13.09.2018.
- Pohvaljen
- 4.075
Majstore zasto onda lepo ne objasnis zasto je šverc postojao i 80-ih u najboljem vremenu za GSP ?Evo ga, javio se još jedan.
Majstore zasto onda lepo ne objasnis zasto je šverc postojao i 80-ih u najboljem vremenu za GSP ?Evo ga, javio se još jedan.
Pa bogme, kako rastu gužve i preopterećenost Beograda, tako rastu i dužine putovanja. Van špiceva je ok, ali u toku špiceva... sve gore i gore.Ta devedesetominutna karta je totalna glupost. Ipak se najveći broj putnika vozi daleko kraće. 90 minuta ti treba sa jednog na drugi kraj prve zone.
Nemoj samo da lupas gluposti i sve da spustas na licni nivo. Daj makar jednom u životu smislen argument.Najboljem vremenu za GSP
Kao što rekoh gore - vidi se da si još jedan redovan putnik i znalac Beograda i GSPa. Pogotovu sa odvalom da ''stopa naplate i kvalitet usluge nemaju nikakve veze''.
Bio je u Zagrebu i besplatan prevoz u centru, pa su ukinuli. Ali, da, ovako nešto treba da postoji i u Beogradu, da li vremenska do 30 minuta, ili nešto slično, ali to.U Zagrebu koji ima značajno veću prosečnu platu od Beograda postoji karta za 4 kune (oko 60 dinara) koja važi 30 minuta.
Tramvaj je zapravo najskuplje prevozno sredstvo. DJP placa GSP-u 2-3 puta više za tramvaj (zavisno od modela) po pređenom kilometaru nego za autobus.Bio je u Zagrebu i besplatan prevoz u centru, pa su ukinuli. Ali, da, ovako nešto treba da postoji i u Beogradu, da li vremenska do 30 minuta, ili nešto slično, ali to.
E, sad, možda je u Zagrebu 'znatno veća prosečna plata', ali prevoz nije znatno skuplji nego je jeftiniji, jer mu je okosnica tramvaj, a ne pri određenom broju putnika značajno skuplji autobus. A na zglobnom autobusu, poslednji put kad sam bio tamo, za ulaz su bila označena samo prednja vrata.
Zato Beograd nije za vremensku kartu. Putovanje Takovskom od Cvijićeve do Lole Ribara zna da traje i po pola sata, a van špica traje minut i po.
Manite se mentalnih egzibicija, to je najuzaludniji sport.
Idi kod zubara kad te bole oči pa ne čuješ.To. Ja сe још чудим одакле им воље и времена за онако опширне постове који понављају већ небројено пута поновљено и говоре ни о чему. Морам признати да нисам имао менталног капацитета да их прочитам до краја.
Pa onda idi peške tu jednu stanicu.
A može li ovaj što ide kolima tuda, pa isto stane na svaki semafor, posle da ode do benzinske pumpe da traži nazad pare za benzin?
Jašta, verovatno zato svo vreme pišem ''prevoznici''.Bendere, što se hvataš toliko GSP-a, a privatnike čak ni da spomeneš,
I nista sad, idemo dalje, ti si rekao sta si imao, mi smo rekli sta smo imali. GSP nastavlja da bude sve gori, placanje karata sve manje, a ti eskiviraj temu i nastavi da precutkujes sva krsenja obaveza i sve kolosalne svinjarije od strane prevoznika i DJP
Nemaš obavezu ni na šta, samo što dosta govori o tebi kada prećutiš 100 raznih incidenata, hohštapleraja i nepoštovanja ugovornih obaveze od strane prevoznika, a javiš se samo kada treba da se istovariš po ljudima koji posle više decenija popuštanja i izlaženja u susret odlučuju da vrate istom merom.
A ovde se grade neke konstrukcije da svako ko odluči da pruži otpor i neposlušnost kao odgovor na VIŠEGODIŠNJE nepoštovanje ugovornih obaveza od strane prevoznika, taj je štetočina, parazit, terorista, lopov, trte mrte...
Takođe mi je zapalo za oko tvoje isčuđavanje i neverovanje što neko ko je do skora plaćao karte, daje sebi za pravo da govori prevoznicima koje će autobuse da uzima.
I što sam ostavio boga pitaj koliko para tom prevoznicima i DJP.
Ovde sam WLABZu lepo bio naveo sve situacije i prakse u kojima prevoznici i DJP nisu ispoštovali svoje ugovorom definisane obaveze
Jer oni se ne javljaju kada prevoznici i DJP ne ispunjavaju svoje obaveze, i to godinama i godinama i godinama...
Ma ne, odlično je.Sve je samo crno, najgore, užasno itd. Između ne postoji ništa.
Zašto? Neko mora da bude prvi.dajte konačno primer grada veličine Beograda gde je to već sprovedeno.
Ko je rekao da ne treba? Ipak, najjači argumenti su za Beograd.što ne onda besplatan prevoz za sve gradove u Srbiji?
Žao mi je što nisam slikao pre neki dan u tramvaju rđu koja cepa odeću ili zarđale trole koje viđam svakodnevno.nije ni katastrofalno baš
Korupcija komplikuje sve.Zakon o tenderima mnogo komplikuje stvari za sve
Tu si u pravu, ali užasna usluga je dobro opravdanje za tako nešto.квалитет превоза и цена карте није суштински разлог лоше наплате него то што се људима може да не плаћају карту.