Idete svi u potpunu krajnost. I jedna i druga. I obe strane imaju argumente, ali se ljutite kao mala deca ako nije 100% po vašem. Da, istina je da se ne plaća i da je to nedopustivo, istina je da živimo u državi kakva jeste. Ali, rešenje neće biti tako što samo neko prestane da plaća prevoz, isto kao što vlast neće pasti samo jer ću ja reći: "Ne dopadaju mi se." Za početak postoje metode prijavljivanja problema. Treba im stati na grbaču. A s druge strane, izađite na protest. Danas najveći broj sedi za uređajem, kuca po mrežama svoje nezadovoljstvo. I šta? Ništa. Njih zabole.
Vecina nas koji smo se javili na ovoj temi jesmo placali prevoz do skora, odnosno jesmo vise puta od 2018-2019 do danas prelazili preko svacega i okretali drugi obraz. Tako da ne ljuti se niko ovde sto sada nije 100% po njegovom. Nego sto se godinama ne postuje ugovor sklopljen izmedju putnika i prevoznika.
Razdor na ovoj temi nastaje ne zato sto mi nikada necemo placati - ja cu ponovo da placam cim se usluga upristoji. Razlog razdora je sto ovde ima persona koje nisu zarezivale cinjenicu da prevoznici i DJP ne ispunjavanju svoje obaveze, a dosle su sada da kritikuju i vredjaju kada je deo nas odlucio da uzvrati. I nas krive za stanje u prevozu, mi koji smo uredno placali sve do prosle godine, smo krivi sto je prevoz u kanalu vec 5 godina.
Od prijavljivanja nema nista. Napisao sam ranije, jedino mesto gde nadlezni reaguju na prijave, i to ponekad, je Twitter Prijavi problem. A i tamo dobijes samo genericko obavestenje "Postovani, vasa prijava je prosledjena". Nikad nista nije reseno niti promenjeno u JGPu usled neke prijave. Ti ako mislis suprotno, slobodno me demantuj i ja cu ti cestitati na uspehu. Ali ako se nista nije izmenilo ni poboljsalo cak ni posle nekih pogibija i pisanja medija, zaista ne vidim da ce se resiti od prijava. Prijavljivao sam i ja, uvek bi mi rekli "zabelezno je, provericemo".
Inace, na protestima sam bio. Skoro na svim. Na izborima sam svakim bio, kao i na referendumu. Secam se i tih dana zadnjeg najmasovnijeg protesta, u kome je ucestovala cela zemlja. Ovde na forumu su nas zbog takvog angazovanja ismevali isti oni koji nas sada vredjaju sto ne placamo kartu do daljnjeg. Ne postoji scenario u kome neko ovde moze da se bori za nesto, a da ga neko iz naroda ne napljuje i ne sabotira. Mislim, govorimo o ljudima koji pozivaju rezim da povisi cene struje i da nas gazi. Sta da radis sa takvom masom ljudi u Srbiji, jer sta god da uradis i kako god da pokusas da skrenes paznju i pozoves na dijalog sa nadleznima i odgovornima, bices napljuvan i sabotiran. Ne samo od rezima, nego od samih sunarodnika.