Deluje mi da oni ovo nikada nece ni pogledati, a tek da usvoje kao predlog je nemoguce. Ipak je ovo prilicno utopijsko resenje koje je i jako skupo.
Mislim da će svakako pogledati. Imamo na forumu nekoliko primera kako bi nečije ideje i predlozi sa foruma na kraju završavali realizovani, ili makar predstavljeni u novinama.
Zexland-ov predlog za fontanu-kaskadu i zelenilo ispod Brankovog mosta (kod stepenica) je prvi put iznesen ovde pre par godina. Onda je neko to video, preneo ovima u Gradu i posle par meseci je sprovedeno u delo. Istina, sklepano i ne tako kvalitetno kao što je Zex uradio, ali definitivno po uzoru na to.
Karlo del Ponte je isto izlagao mnoštvo predloga za saobraćaj i javni prevoz. Ne mogu da nađem prave ključne reči za pretragu ali ima ih, sećam se.
Zatim taj moj primer sa mapama za nove biciklističke pravce i dve nedelje kasnije osvanja vest i prikaz mape novih bici pravaca. Nedavno sam na temi Komunalna policija napisao kako se primećuje da Šapić u novijim govorima i intervjuima pominje kako je u Americi praksa da se prazni placevi daju privatnicima da naplaćuju parkiranje, dok se ne srede papiri i materijali za gradnju novih objekata. A ja pisao o tome i to baš u tom maniru i sa tim primerima Amerike, ovde na forumu, još 2017.
Ima još primera, setiću se sigurno. Bilo je par puta da se neki predlozi i apeli sa podofuma Javni prevoz isto manifestuju u konkretne akcije odnosno poboljšanja. Nije uopšte retkost da se nečiji predlozi i ideje sa foruma na kraju pretoče u stvarnost tako što neko iz Gradske uprave prošeta ovde, ili pošalje svoje botove (Vesić je imao svog dokazanog bota ovde - član
Vračarac odnosno Posejdon, i to je svima poznato, sam Vračarac je par puta indirektno priznao da je kod Vesića), pročitaju i sumiraju najbitnije stavke i najkorisnije predloge i onda to sprovedu u javnosti kao svojih ruku i umova delo. Realno, i ja da sam neki glavonja u Gradskoj upravi, pa Beobuild bi mi bio jedan od glavnih sredstava informisanja i edukacije.
Jer ovde dolaze ljudi koji zaista, i znaju materiju, i kreativni su, i žele dobro svom gradu. A takvi vrede više nego 200 nezainteresovanih Komunalaca npr.
Isto tako, akciju protesta i bunta protiv ukidanja trolejbuske linije 28, a sa njom i drugih, su pokrenuli i isterali upravo neki ljudi ovde sa foruma. Vucko i NoLimit, ako se sećam.
Sve u svemu, prate ljudi iz Grada dosta ovaj forum, mislim ''dosta'' u odnosu na ono koliko (ne)prate druge medije i vidove oglašavanja. Naravno, to ne znači da će sve biti usvojeno niti izgrađeno, ali ja mislim da ih ima nemali broj koji će da pogleda i otvori razne primljene predloge, ako ne iz lepih namera i odgovornosti, onda bar da vide šta je to neko tamo napravio i kako je sve iscrtao, kako je zamislio i kako projektovao. Svakako, ovo na Autokomandi jeste jako skupo i komplikovano za naše uslove (pogotovu sada u ovim krizama) ali garantujem ti da bi se itekako našlo zainteresovanih ljudi koji bi to pogledali. A mislim da bi pre ili kasnije dospelo i u novine ili na neke blogove.
Izvinjavam se zbog podužeg teksta ali želim da pokažem da Beobuild zaista može da bude jak i bitan faktor i glasilo, i da ima nemali broj odličnih ideja odavde koje su vremenom postale stvarnost. I svakako ih ima još više koje nisu postale (još) ali ih je neko tamo pogledao, jer ih ima jako pametnih i korisnih, i interesantnih.