"Anarhosindikalosticka inicijativa" ???
Interesantna inicijativa.
Suplja prazna i na prvo pogled 'idiotska' (izvorno znacenje te reci).
Naravno, iz zahteva se vidi totalno suplja prica.
Iz "Bus jednako"
navode misljenje da kada bi svaki poslodavac uplacivao... (bla, bla, bla)!
Pa nemoze i nece svaki poslodavac uplacivati, niti treba!!!
Odredjene firme zbog potreba obavljanja posla imaju sopstveni prevoz za radnike, pa bi bilo suludo da oni placaju za ono sto njihovi radnici ne koriste, osim u delu gde vec i jedni i drugi placaju kroz budzetsko finansiranje.
Gradski prevoz 'nije' javno dobro, to je jeftin populizam.
Stalno se potura ta prica o 'pravu' na prevoz, nemanju alternativa i slicno.
Pa sta cemo onda sa grejanjem gospodo???
Za stan od 50m2 se na ime grejanja BGD elektranama mesecno izdvaja skoro 50€ , zar ne?
Nije malo, na nase prihode, pa mozemo onda tako dalje, na vodu, pa na struju (...)???
I niko ne komentarise sto se najavljuje uvodjenje wifi interneta u jos vozila, sto je direktan trosak, bez ikakve koristi za funkcionisanje javnog prevoza, kvalitet odrzavanja ili kvalitet usluge?
Dalje, Apeks i garnituru koja ga je uvela kritikujem od same najave njihovog uvodjenja, ali ova grupica ne protestuje zbog njihovog direktnog parazitiranja na sistemu javnog prevoza pod izgovorom naplate usluge i kontrole putnika koju ne obavljaju. Ovde se protestuje protiv same 'kontrole'.
"Sta oni mene kontrolisu, ma sad cu ja njima...."
Tako je rezonovala i ona zena 'bez licne karte'.
je*******iga, precenila se. Pravila se blesava, vecinom ta prica prolazi.
Ovaj put se 'preigrala', naisla na 'vecu budalu'
I sta sad?
Bahati putnici, bahati kontrolori, bahati komunalci, bahati vozaci, bahata vlast(...) = bahato drustvo!
Mi smo ga takvim napravili. Ko nam je kriv, neko drugi? Nametnuli nam iz EU? Rusi nam krivi? Siptarski teroristi?
Ne, sami smo do ovoga doveli.
Da se osvrnem i na komunalnu policiju.
Ispade da je najbolje kada ta gradska sluzba nista ne radi jer upravo tada je najmanje kritika na njeno postojanje.
Kada nesto 'raduckaju' odmah se dize 'kuka i motika' na njihovo postojanje.
E pa meni upravo smeta sto ne rade. Sto se i pored njihovog postojanja, prodaje po ulici, pored pijaca, lomi po parkovima, po autobusima, sto se svercuje u prevozu, sto se tolerise stvaranje divljih nehigijenskih naselja...
Po meni oni treba da postoje, ali treba da rade, treba da opravdaju svoje postojanje time sto ce sprecavati komunalni haos i kroz svoje delovanje omoguciti ustede budzetu grada, a ne biti dodatni trosak!
I za kraj, najbitnije!!!
Vlast!!!
Najgori igrac na svim nivoima za kraj. Riba od glave smrdi. Ovoj, kao ni prethodnim vlastima ne odgovara da se stanje popravi. Jer da bi se popravilo, ceo sistem treba da se menja!!!
A vlast, ali ni oni koji su opozicija ovoj vlasti nece uciniti nista da ovakav sistem promene. Jer samo u ovakvom pokvarenom sistemu oni mogu i umeju da funkcionisu.
Zapamtite to! Jer samo u ovakvom trulom sistemu mogu da manipulisu sa masama i vladaju na osnovu praznih obecanja poput 1000€ svakom punoletnom gradjaninu, na osnovu jednog (1) jedinog prototipa autobusa, samo u takvom sistemu su penzioneri presrecni sto im ostadose 'besplatne' karte i zaboravise 'protivzakonito' smanjenje penzija!!!
Samo u takvom sistemu gradjanin se bori da se i dalje svercuje, a ne bori se protiv toga sto je zvanicna najniza cena rada celih 0,9EUR/h !!!
Jednoga dana mi gradjani cemo shvatiti, da nas bes i isfrustriranost kanalisrmo na pogresne i marginalne stvari, ali bojim se da ce nam biti kasno.