Матеја Бељан":1vfmz11w je napisao(la):
...ne znam što bi neko ko se validira imao nešto protiv onog ko kako kažete trči na drugi kraj autobusa da bi se validirao? On hoće da poštuje pravilo isto kao što neko od vas neće i ima legitimne argumente da podriva sistem. Ali ne mislimo svi isto, i ne ponašamo se svi isto, tako da, ko je u stanju da okupi pristalice dižem kapu, a ko počinje da označava druge jer rade nešto što on neće, to nije u redu.
Vreme pred nama pokazaće da su protivnici očitavanja PK od samog početka bili u pravu. „Ortaći“ su toga svesni i sada, ali nemaju tri čiste („još uvek im se može“) da to sada priznaju, ili odlažu za trenutak u kome će im se to najviše isplatiti, ne samo u novcu – jer to je već počelo.
Pročitaste li da je poodavno naš, domaći Institut celu stvar osmislio, čini mi se – bolje nego ovo „remek delo moderne mode“ čak i ako ih stavimo u istu vremensku ravan, što je hendikep za stariji koncept, pošto tehnika napreduje neverovatnim brzinama?
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=175177#p175177
I u toj, ponavljam, neravnopravnoj borbi – BP izgleda kao nedonošče. Videh dva, ali ne i treći komentar na ovo davnašnje rešenje?!
Ne podrivam ja, Mateja, sistem, još manje mi je potrebna bilo čija saglasnost, čak ni razumevanje, da to činim!
Moje zalaganje ide za kompromitacijom sistema, odnosno jednog njegovog važnog segmenta,
jer ne pravi razliku između švercera i urednih platiša!?! Na ovo ne može da pristane niko ko makar malo drži do sebe! “Neko me siluje” i još očekuje da ne pružam otpor, odnosno – da u tome još treba da sarađujem i uživam? To ne biva!
Ja, Mateja, plaćam uslugu, ne podrivam nikoga, ali ne pristajem da mi “ortaći” koje su to tako zamislili prodaju rog za sveću, odnosno m..a za bubrege. Jasno je meni, verujem – svima, zašto to ortaći rade. Zbog brze i lake love, bre!
Sa druge strane – nije mi jasno zašto se neki ovde iz petnih žila (bez love) upinju da mi objasne kako je to sve “kul”, za moje i (sve)opšte dobro”. To se, ljudi, ne može ni objasniti, ni odbraniti, a svako njihovo novo saopštenje – uvreda je (moje) inteligencije, a to mi ide na živce više i od
glupih pravila.
Ne tvrdim da su oni koji poštuju glupa pravila - glupi, ali ne dozvoljavam da me bilo ko smatra glupom jer ih ja ne poštujem. Još jednom - ne podrivam sistem, ja ga plaćam i očekujem da me poštuje time što me neće trpati u isti koš sa švercerima. Prosto k`o šamar!
P.S.: Stvarno mi nije jasno zašto ponovo pominješ neke
"pristalice"? Šta ti to znači?