Šta je novo?

Nacionalni stadion

Podržavate li izgradnju Nacionalnog stadiona?

  • 1. Da, apsolutno!

    Glasovi: 137 20,6%
  • 2. Ne! Treba rekonstruisati stadione CZ i PFC

    Glasovi: 158 23,8%
  • 3. Ne! Ima prečih stvari od stadiona

    Glasovi: 346 52,0%
  • 4. Baš me briga! Neka ga Toletu ako ima para

    Glasovi: 24 3,6%

  • Ukupno glasača
    665
Поред буке, те недоличног понашања дела гледалаца у близини стадиона, утакмице "вечитих" проузрокују и проблем паркирања на зеленој површини.
Булевар Ослобођења вечерас..
Pogledajte prilog 171982Pogledajte prilog 171983Pogledajte prilog 171984Pogledajte prilog 171985Pogledajte prilog 171986Pogledajte prilog 171987Pogledajte prilog 171989Pogledajte prilog 171990Pogledajte prilog 171991
Zbog ovakvih stvari sam došao u poziciju da jedva čekam da naprave Naci stadion i da tamo isteraju jurišnike za loptom i njihovu publiku, a da Marakanu i JNA sravne sa zemljom. 🙂 Taman i u inat pojedincima ovde koji se raduju kada se tuđi krajevi grada uništavaju i uzurpiraju, a za koje znam da će plakati i besneti kada im utakmice presele tamo bogu iza nogu. 😁😎
 
Pa ja koliko znam, Zvezda i Partizan su i dalje državini. Tako da i oni mogu lako da dobiju naredbu da se sele a da njihovo zemljište postaje "od izuzetnog značaja" ili "strateškog značaja" ili kako već ono ide... 😁

Ne bi me čudilo da Grobare ostave gde su, a da Zvezdu presele na Naci.

Videćemo. Znam samo da manija za kvadratima neće prestati još bar 10 godina, a zemljišta u Beogradu i dalje ima, ali svake godine sve manje.
 
Na nacionalnom stadionu ce igrati reprezentacija, eventualno finale kupa. Jednog dana finale lige evrope, mozda i ls. Jednog dana takodje bicemo domacini nekog velikog takmicenja. Sto se tice Zvezde i Partizana samo ko nije u materiji moze da prica o selidbi nekakvoj. Renovirace se mozda ali seliti se niko nece. Ti klubovi su vlasnici stadiona, pogotovu Zvezda koja ima ogromno zemljiste na Autokomandi. Jednoga dana tu ce biti prakticniji stadion bez atletske staze sa svim sadrzajima. A izmestice se samo pomocni tereni, tojest trening kamp po uzoru na Real Madrid.
 
Pa ja koliko znam, Zvezda i Partizan su i dalje državini. Tako da i oni mogu lako da dobiju naredbu da se sele a da njihovo zemljište postaje "od izuzetnog značaja" ili "strateškog značaja" ili kako već ono ide... 😁

Ne bi me čudilo da Grobare ostave gde su, a da Zvezdu presele na Naci.

Videćemo. Znam samo da manija za kvadratima neće prestati još bar 10 godina, a zemljišta u Beogradu i dalje ima, ali svake godine sve manje.
Нису државни, већ су спортска друштва са дебелим леђима у политици па их држава помаже.
 
Moguće. Ja isključim ton kad gledam naše, ne mogu da slušam komentatora, nervira me.
 
Ja mislim da će prvo CZ shvatiti da im je bolje da igraju na tom stadionu jer će videti da im se pravi bolja atmosfera na utakmicama. Tribine bliže terenu stvarno daju bolji utisak gledaocima i utisak je znatno jači!
Em novi stadion će privući i one ljude koji su se uvek dvoumili da li da idu na utakmicu, biće im zanimljivo da vide stadion.
Bilo bi dobro da CZ ima neki kontinuitet dobrih sezona u Evropi dok se ne izgradi stadion. A nakon toga da počnu da zarađuju dobro i na tim utakmicama.
Ovo je slična situacija kao i KK Partizan sa Arenom.
Trebaju klubovi iskoristiti tako neke situacije.
Bio sam skoro u Skopju i otišao do stadiona .
Samo se nadam da ovaj u BG neće biti organizovan kao njihov.
Spolja nije završen, a ništa se i ne radi kako bi ga završili. Hotel i stambena zgrada na 50m od stadiona.
A najgore su mi radnje sa tehnikom ispod stepeništa.
Bliža okolina stadiona je grozomorna, a stadion na lepoj poziciji.
Bolje je graditi stadion Van grada.
 
Ali Autokomanda uopšte nije tako loša lokacija za stadion(e). Nalazi se tik uz auto-put i planiranu deonicu UMP-a, odlično je povezana sa gradskom železnicom, u relativnoj blizini oba stadiona nalaze se i autobuske, i tramvajske i trolebujske linije GSP-a.

I ono što je jako važno jeste ekonomski potencijal lokacije. Naime, i Zvezda i Partizan imaju veliku površinu zemljišta oko stadiona koja se može komercijalizovati i na taj način se kompenzovati ionako preskupa izgradnja novog/novih stadiona. Iskreno, ja ne vidim da se u nekom racionalnom vremenskom roku može povratiti gotovo milijardu evra koji će iz budžeta (i kredita) biti "slupani" u Surčinsko polje.

Ja volim fudbal, od srca navijam za Zvezdu, pa i našu kljakavu reprezentaciju :D Delim stav da je Beogradu potreban savremeni sportski objekat, kako za najkvalitetnija fudbalska takmičenja, tako i za organizaciju drugih događaja, pre svega koncerata - ali nisu dosad uspeli da me ubede da je Naci stadion odgovor na te potrebe. Moderan, kompaktan stadion, kapaciteta oko 40.000 mesta na Autokomandi - kao što je Terza pominjao pre nego što je zaćutao (ili su ga naterali da zaćuti) - meni zvuči kao bolje rešenje.

Što se Zvezde tiče, ja jesam uveren da je onaj čiji duh, kako Terza kaže, "lebdi iznad Marakane", naumio da crveno-bele tiho preseli na svoje neimarsko čedo u sremskoj ravnici, bar za utakmice Lige šampiona. Sportski gledano, sledeća sezona je za Zvezdu ključna, jer LŠ menja format, pa ako uspemo da prođemo plej-of (gde ćemo biti nosioci, ali bili smo i protivu Makabija i Omonije onomad), obezbeđujemo sebi finih osam utakmica u najelitijem takmičenju i za nas neverovatnu zaradu od, ako se ne varam, 70-ak miliona evra u startu!
 
Оће, тако то иде, траже ти да вратиш све у једној рати. Тако се враћа дуг. Цео свет би банкротирао истог часа, али Српски Интернет зна да је то must.

Јер дужничко ропство.

Људи, ај` један мораторијум на наивности.
 
Pa nisam ja napisao da će da vrate sve odjednom bitno da imaju pare pa mogu i na rate da vraćaju i da vodu krenu da plaćaju po utrošku a ne paušalno ali ta dva kluba služe za sve osim da rade i posluju kako treba ...
 
Послуј ти на српском фудбалском тржишту (лиги) као у Енглеској, па стани у ред за Нобела из економије, дочекаћеш најкасније до 2028.
 
Ja bi reko da m ligu i nemamo jer ostali pored ova 2 sluze njima da glume ligu
 
Ja mislim da će prvo CZ shvatiti da im je bolje da igraju na tom stadionu jer će videti da im se pravi bolja atmosfera na utakmicama. Tribine bliže terenu stvarno daju bolji utisak gledaocima i utisak je znatno jači!
Em novi stadion će privući i one ljude koji su se uvek dvoumili da li da idu na utakmicu, biće im zanimljivo da vide stadion.

Надам се да се шалиш, не верујем да си ово написао озбиљно.
 
Naš fudbal je rupa bez dna. Zvezda je dužna 100 miliona evra, Partizan 40. Da smo uređena država, ti klubovi bi odavno bili ugašeni. Čuj, uzeće 70 miliona evra od LŠ. Znači počeće da vraćaju dugove ili će opet država da im oprosti 17 miliona?
Trebalo je samo rekonstruisati "rupu", srušiti "lavor" I izgraditi novi stadion Partizanu. Imali bismo dva pristojna stadiona, a manje bismo novca potrošili.
 
Да, јер ове по Европи што дугују по пола милијарде-милијарду све затворише... И штавише, много имаш од затварања популарног клуба, кад он банкротира и после неког времена се поново оснује под истим именом (Фиорентина ми прва паде на памет, нашло би се још) и исти наставе да навијају за њега, а из стечајне масе ко се подмирио, подмирио се (а мало их се подмири). Тако да ће то све да буде - Кастиља ће да пусти да пропадне Реал Мадрид, Каталонија да пусти низ воду Барсу, Србија да гледа како нестаје Звезда. А и Партизан. 100%. Ево, чим се промени власт, одма ће то. Само да вратимо краља (а шта ћемо у Шпанији, тамо је краљ све време?).
 
Sve rad panem et circenses a kako bilo malo Fiat iustitia,et pereat mundus
 
Никако - не знам коме је у интересу да свет пропадне.
 
Sve mi diraj samo klubove fudbalske mojne ta nevinasca ...
Toliko tu sljama ima natalozenog da to nije normalno...
Ali ne treba to pokušati u pristojiti i dovesti u ispravno stanje ...
Nego se treba valjati u tom brlogu i dalje ...
 
Vrh