Earthmoving
Expert
A kolko može sada signal od džojstika do drona da dobaci? Na mom DJI Mavic iz 2017. preko satelita mogao je oko 1,5km u ravnici (npr petlju Surčin sam mogao iz Jakova), a u Grdeličkoj klisuri je to bilo manje, oko 800m. Dakle baterija je mogla izdrži duže od signala, tj sa jednom baterijom sam mogao snimim sigurica (iznad 10-20% baterije) na recimo 3 mesta, tj oko 7-8km ukupno u oba smera (jer negde sam išao kraće od 1,5km po smeru). Najveći problem sam imao kad sam snimao novi Žeželjov most u NSu kada je dron iznad sredine Dunava uhvatila vazdušna struja koja ide iznad reke i nije imao snage se vrati uz struju, a baterija se trošila, mislio sam završiće dron u Dunavu, al onda se setih da ga skrenem na jednu obalu, tamo nije bilo struje pa tuda vratim uzvodno i onda dijagonalno preko reke opet nizvodno do mene na drugu obalu. Kod Ljiga mi se isto desilo da mi se prekinula veza džojstika, dron je stajao i na kraju se sam spustio al nisam znao gde je pa sam ga malo hodajući tražio preko livada i brdašaca, al sva sreća se bio spustio na autoput vidljivo pa imadoh sreće ga nađem pre nego mu se istrošila baterija jer onda bi bio nevidljivDJI Mini 2 sa jednom baterijom u sport modu može da dobaci oko 2.7km u jednom i 2.7km u drugom pravcu (5.4km ukupno).
Mi koristimo 4 baterije i 2 power bank-a od po 20 000mah (jedan powerbank može da napuni 8 baterija).
Potrebno je oko 20 baterija za 100km.
Poslednja izmena: