jlaki":14n2kqt1 je napisao(la):Svi ljudi koje ja poznajem bi uzeli taksi sa aerodroma, u to sam siguran. Jer, kad se putuje, putuje se za sve pare!
Ako je to pametno, onda najbolje da se ukine i 72. Neka prevoz do centra kosta kao avionska karta...
jlaki":14n2kqt1 je napisao(la):Svi ljudi koje ja poznajem bi uzeli taksi sa aerodroma, u to sam siguran. Jer, kad se putuje, putuje se za sve pare!
72 je super linija i smatram da bi na njenom poboljšanju trebalo da se radi, a da se elitizam minibusa izbegne.
Ko želi da prođe jeftino, kao što bih ja želeo, odlučiće se za najjeftiniju varijantu.
jlaki":1h7et0ma je napisao(la):72 je super linija i smatram da bi na njenom poboljšanju trebalo da se radi, a da se elitizam minibusa izbegne.
Ko želi da prođe jeftino, kao što bih ja želeo, odlučiće se za najjeftiniju varijantu. Koga nije briga, uzeće taksi. Svi ljudi koje ja poznajem bi uzeli taksi sa aerodroma, u to sam siguran. Jer, kad se putuje, putuje se za sve pare!
Karlo del Ponte":3sjp30pw je napisao(la):Најчешћа редукционистичка теза је да издвојеност неког саобраћаја од других видова је потребан и довољан услов за његову безбедност, брзину, поузданост итд. Поента онога што сам написао је да Цирих има врапца у руци, добро га храни и добијају оно што желе од њега, а овде се говори о голубу на грани, при чему се врабац не храни како треба, а истовремено окривљује како је он крив што немамо голуба на грани... О самом Цириху нећу много развлачити причу сада, јер предстаљају посебан случај по питању метро-а и концепције града...
Сама чињеница да се ти коментари врло разликују међу собом, као и од оних који су на овом форуму, је довољан доказ да су они релевантни. Сајтови Блиц, Б92, Танјуг, Крстарица и још пар сајтова у тој групи представљају најпопуларније сајтове, и сајтове на које се прво помисли када се тражи нека актуелност, тако да и ти шаролики коментари апсолутно представљају шароликост ставова у друштву.
vucko":28foh1rz je napisao(la):San Francisco metro,jel i tamo radio Vukan Vucic?
![]()
http://usnews.msnbc.msn.com/_news/2...arrested-after-driving-suv-into-subway-tunnel
Postoje 4 velike raskrsnice u Bulevaru Z. Đinđiđa koje se nekako moraju eskivirati. Nego, čisto me zanima zašto ne bi trasa bila Bulevarom M. Pupina? Prvo, ne pravi se ogromna krivina od TC Ušće do Bulevara Z. Đ., već trasa nastavlja pravo. Drugo, u Bulevaru M. P. postoji ogroman prazan prostor,bez raskrsnice do iza YUBC, pa su sve varijante izvođenja trase moguće. Treće, u Bulevaru M.P. i jeste najveći broj linija GSP koje bi se preusmerile kada tuda prođe metro.
Ako se ne varam, to je bila zapravo prva železnička linija u Grčkoj Atina-Pirejmibelic":3sem2i9i je napisao(la):Međutim, negde sam pročitao da je trasa M1 u Atini nekada bila rezervisana za neku liniju regionalnog ili gradskog voza, pa kasnije transformisana u metro. Zato i jeste skoro cela nadzemna deonica.
Mislim da je 6% za metroe sa napajanjem putem treće šine (ispravite me ako sam pogrešio). Metro sistemi s koontaktnim vodom mogu i veće uspone da savladavaju.mibelic":3sem2i9i je napisao(la):A video sam da je neko napisao ovde ranije da je za metro max. uspon 4%
To bi moglo samo ako bi isao podzemno ili na stubovima, znaci ni u jendom trenutku ne moze da ide po razdelnom ostrvu jer:mibelic":3skkbh9o je napisao(la):Drugo, u Bulevaru M. P. postoji ogroman prazan prostor,bez raskrsnice do iza YUBC, pa su sve varijante izvođenja trase moguće. Treće, u Bulevaru M.P. i jeste najveći broj linija GSP koje bi se preusmerile kada tuda prođe metro.
Koliko znam predvidjeni radijus prema Belamu na nbg je 60m. Klasnicni metro vozovi mogu da savladaju tu krivinu ali uz brzinu od 10km/h, za vece brzine od oko 60-70km/h radijusi krivana su 250m. Verovatno je bolje upoznat i vise zna o ovome Karlovucko":3skkbh9o je napisao(la):A koja je razlika u radijusima krivina LRT-a i visokokapacitivnog sistema?