E, 'vako, da i ja dam svoj sud na racun emisije, kad sam vec "na silu" odvojio vreme ne bi li saslusao o cemu se radi.
Voditelj - najblaze receno nekulturan i neinteligentan. Koncept emisije vise nego jasan - otvoreno politicki, u svrhu predizborne kampanje neke od opozicionih stranaka (koje, nemam pojma, prvi put gledam bilo sta sa ove televizije :laugh: )... Koncept i voditelj u kombinaciji rezultirali su neukusnom, bezobraznom izrugivanju pojedincima iz aktuelnog rezima, blacenju pojedinih licnosti imenom i prezimenom.
Sa druge strane, srecan sam da konacno u nekoj "dugometraznoj" dokumentarnoj televizijskoj emisiji cujem i "drugu stranu", odnosno Branislava Jovina, o cijem radu i misljenju slusam kao o kakvom mitu, epskom desetercu. :laugh: Zahvaljujuci Deliji, uspeli smo i da se malo blize upoznamo sa rezultatima desetogodisnjeg rada Jovina na celu sektora za metro.
Kada su u pitanju ovako ogromni projekti, od fundamentalne vaznosti za glavni grad (a samim tim i drzavu), sa ogromnim novcanim ulaganjem, a rezultatom po principu - taknuto-maknuto, mislim da je NEOPHODNO da bar pola godine slusamo na nacionalnoj televiziji (ciju pretplatu placamo) polemike STRUCNE javnosti na datu temu. Da se u jednocasovnim emisijama smenjuju gosti, sto ponaosob, sto direktno suceljeni. Da znamo ko stoji iza koje ideje, koje su prognoze, ocekivanja i rezultati kog projekta.
A, koja je realnost danas? Jednoumlje i zabrana na drugacije misljenje, bar kada su u pitanju vodece televizije u Srbiji, najgledanije. Ja ostale ni ne pratim...ni ne znam da postoje. :laugh: Moja greska, moguce... Dakle, neodevedesete, da se tako izrazim. Medjutim, tada nam nije smetala otvorena politicka propaganda opozicionih stanica, trazili smo svetlost na kraju Milosevicevog tunela :laugh: , uzvikivali "Tako je!" na svaku prozivku, zeleci da stvari budu sto jasnije, da znamo ko stoji iza koje mahinacije, itd., itd...
Uprkos nedostatku simpatija prema politickoj opciji koja preko ovog medija vodi hajku protiv aktuelne vlasti (prema kojoj takodje ne gajim simpatije, a usled tog beznadja i nemanja alternative i pobegoh prosle godine iz Srbistana :laugh: ), uspesno sam neutralisao politicku pozadinu, i kroz filter saslusao iskljucivo strucnu dimenziju recenog od strane gosta-izlagaca. U tom svetlu, zahvaljujem se uredniku emisije "Prica se..." sto mi je omogucio da konacno cujem i vidim "tog" Jovina, "najveceg zivog urbanistu u Srba", kako voditelj rece. :laugh:
Kao laik, mogu samo da pozelim da se u buducnosti i na RTS-u, B92, Studiju B i ostalim stanicama uskomesa diskusija na temu nezavisnog sinskog sistema u Beogradu, razvije polemika, te Beograd dobije zaista sistem kakav zasluzuje (pod tim podrazumevam podzemni sistem i na teritoriji opstine Novi Beograd, npr. plitko ukopavanje :laugh: , eto, da ne bude da nemam svoj laicki stav :laugh: )...
Neka to bude moja Novogodisnja zelja.
P.S. Nadam se da ce ludilo politicarenja u urbanom planiranju grada biti okoncano, da necemo dobiti metro-nakazu koju nam, po Jovinovim recima, zele da serviraju. Ok, neka je i pola od toga neistina, neka je samo 50% u Jovinovoj kritici sa strucnog stanovista tacno - mnogo je, da bi se tek tako sprovelo u delo, i time trajno upropastio urbanisticki razvoj grada.
P.P.S. Eh, da. Zelim da dodam da mi uopste ne smeta prozivanje odgovornih licnosti, da se tako izrazim, imenom i prezimenom od strane Jovina. Bez obzira na motiv, da li je sujeta, kako neki kazu, ili nesto trece. Zelim konacno da znam ko su ti ljudi zbog kojih se i dan danas u Beogradu gurkamo drumsko-sinskim javnim prevozom. Zelim konacno da cujem imenom i prezimenom ko stoji iza aktuelnog koncepta urbanistickog razvoja, bez obzira na motiv, bilo da je on usko-strucni ili politicki, iz licnog koristoljublja. Zelim da znam celu prica od pocetka do kraja, kako se odvijala, ko je i u kom trenutku bio za koju viziju...